Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ (Φ. 1886)

 

Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες

«Θεόδωρος Μακρίδης: Το παράδειγμα ενός Κωνσταντινοπολίτη στην Ελλάδα»

 


        *Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) οργανώνουν, σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντινοπολίτη  αρχαιολόγο Θεόδωρο Μακρίδη, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 (ώρα 19:00), στην αίθουσα «Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου (Ιωνία Κορίνθου).

 


 Ο Θεόδωρος Μακρίδης (1872-1940) διακρίθηκε ως αρχαιολόγος στα όρια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης και διετέλεσε διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και συνέβαλε σημαντικά στη διοικητική και εκθεσιακή του οργάνωση.

 

 

Για το έργο και την προσφορά του Θεόδωρου Μακρίδη θα μιλήσει η ερευνήτρια, κ. Σούλα Μπόζη. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, ενώ  η χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου θα αποδώσει παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, 08:00-13:30).

  * Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος
Διαμεσολαβήτρια
Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων
Απ. Παύλου 40, Κόρινθος
τηλ. 27410 84568
6944964225
email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr 

 



Ο Δήμος Σικυωνίων τιμά τον Ρώμο Φιλύρα



 

 
 
Τον Σικυώνιο ποιητή Ρώμο Φιλύρα τιμά ο δήμος Σικυωνίων σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων (1ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον ποιητή οι: Χαράλαμπος Λ. Καράογλου ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θάλεια Ιερωνυμάκη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών, Κατερίνα Ατσόγλου ποιήτρια και Γιώργος Δρίτσας φιλόλογος.

Παράλληλα, θα προβληθούν αποσπάσματα από την εκπομπή «Ρώμος Φιλύρας» της τηλεοπτικής σειράς «Εποχές και Συγγραφείς» του Τάσου Ψαρά και θα παρουσιαστούν οι δύο τόμοι με άπαντα τα ευρεθέντα ποιήματα του Ρώμου Φιλύρα, από τις εκδόσεις «Σμίλη».





Ziria Festival in Athens

Για το 2024, που το Ziria Festival κλείνει τα 15 του χρόνια, έχουμε ετοιμάσει τέσσερις εκδηλώσεις.

· 27 Απρίλη - Ziria Festival in Athens

· 5-7 Ιουλίου – site specific πολυθεματικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Εύα Πάλμερ / Σικελιανού, στο Ξυλόκαστρο

· 27 Αυγούστου – 2ο Street party στο Ξυλόκαστρο

· 29-31 Αυγούστου - Ziria Music Festival στη Ζήρεια

Όλες οι εκδηλώσεις μας, εκτός από το "Ziria Festival in Athens" θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.



Ακολουθεί το δελτίο τύπου μας για την πρώτη μας Αθηναϊκή εκδήλωση και σας επισυνάπτουμε υλικό σε διαφορετικές αναλύσεις και χρώματα.



Ziria Festival in Athens



15 χρόνια μετά την πρώτη φορά, στην εφηβεία πια, το Ziria Festival φέρνει τα …πάνω κάτω και κατεβαίνει το ίδιο για να συναντήσει τους φίλους του στην πρωτεύουσα.

Οι φίλοι μας θα απολαύσουν μια φεστιβαλική μέρα στα πρότυπα των Ziria Festival, ένα εξάωρο πρόγραμμα, που θα αξίζει κάθε του λεπτό!

Ένα θερμό warm-up, μια νέα μουσικός / talk of the town, μια νέα μπάντα / ψυχεδελική έκρηξη, μαζί με έναν μεγάλο ράπερ / αναφοράς και στην κορυφή μια μοναδική μπάντα / εμπειρία θα συνθέσουν το Ziria Festival in Athens.

Ένα line-up μίξη μουσικών ειδών και παλιών και νέων σχημάτων που πιστεύουμε θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση που θα θυμόμαστε.

Στο κλείσιμο ένας σημαντικός παραγωγός σε εκρηκτικό after party. Να είστε ξεκούραστοι!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To πρόγραμμα αρχίζει στις 20:15 και θα τηρηθεί αυστηρά.

Warm-up

20:15 - Panos D. dj set

20:45 - BILLIE KARK

21:35 – LUNGS

22:30 - ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

23:30 - ELECTRIC LITANY

After party

ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ dj set

Εισιτήρια / support

https://www.ticketservices.gr/event/ziria-festival-in-athens

12 ευρώ προπώληση

15 ευρώ στο ταμείο

Και ένα δώρο / έκπληξη για τους φίλους που μας στηρίζουν!

Με κάθε εισιτήριο για το «Ziria Festival in Athens» κερδίζετε σημαντική έκπτωση για διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στην παραλία στο Ξυλόκαστρο, στη Συκιά και στο Μελίσσι και στο βουνό στις τρεις συνοικίες των Τρικάλων, στο Κεφαλάρι και στο Φενεό!

Η προσφορά ισχύει για τους επόμενους μήνες από το Μάιο και μετά!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας.

 

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια