Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1886)

 















 

 

Ευρωεκλογές εν όψει, ώρα για επιστροφή στον Χριστό…

 

Η προσφυγή στις κάλπες μετά από μερικούς  μήνες   συνεχούς διακυβέρνησης από την Ν. Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν επισημοποίησε κυριολεκτικά αυτό που λεγόταν σταθερά και επίμονα από πολλές πηγές πληροφοριών “Περί Δεξιάς παρένθεσης της Ν.Δ...”. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια οι Έλληνες και η Ελλάδα πέρασε μέσα από μία καταιγίδα  διεθνών εξελίξεων, που πολτοποίησε το  “όνειρο απατηλό” περί πραγματικής εξόδου από τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση.

Να πετύχει  και η χώρα μας αυτό που πέτυχαν άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος μας. Ξεχάστηκαν όλες οι προεκλογικές ωραιολογίες, οι υποσχέσεις, το “σκίσιμο των Μνημονίων”, οι “σκληρές και ρεαλιστικές διαπραγματεύσεις”, η “ Προστασία μισθών, κύριων και επικουρικών συντάξεων' και τόσες άλλες. Τις σκέπασαν όλες οι δύο πόλεμοι  με τις ανάγκες προετοιμασίας της χώρας μας για ασφάλεια και πόλεμο και της αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας, που έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το βίο του Ελληνικού Λαού.

Μέσα στο χάος που επικρατεί παντού οι σημερινοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ζουν όλοι στον δικό τους κόσμο που εξακολουθούν να τον οικειοποιούνται. Δεν βλέπουν πιο πέρα από τις υποχρεώσεις τους προς επικυρίαρχους που διαλύουν τα Έθνη, κράτη και θεσμούς. Υπηρετούν τον κυρίαρχο της ύλης, του υλικού κόσμου, λες και αυτοί οι ίδιοι θα αποφύγουν την επερχόμενη Θεία Δικαιοσύνη. Ο κάθε ενεργός  πολιτικός, μπορεί ανενόχλητος να ζει στον κόσμο του και να μη βλέπει τα φαντάσματα των εξαθλιωμένων πολιτών και των φτωχοποιημένων χιλιάδων συνανθρώπων γύρο του.

Η πραγματικότητα όμως, είναι ότι δεν βάζουν μυαλό τα σημερινά κόμματα, τα οποία πολιτεύονται και δραστηριοποιούνται βουτηγμένα στις αντιδημοκρατικές τους Πολιτικές, στη Διαφθορά και τις μίζες. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε αυτές τις τελευταίες ημέρες να περιοδεύουν οι Αρχηγοί των κομμάτων ή να κοκορομαχούν οι υποψήφιοι βουλευτές στα τηλεοπτικά παράθυρα, παρουσιάζοντας τις ίδιες προεκλογικές συνταγές με ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Τίποτα δε άλλαξε. Η Μονταζέρα καλά κρατεί και νουνεχεί το Λαό.

Σε γενικό και τοπικό επίπεδο, όλα τα κόμματα βρίσκονται επί ποδός πολέμου  για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Οι μεγάλοι άνδρες που πολιτεύτηκαν και πολέμησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και την Πατρίδα, τιμώντας το Πολιτικό τους Λόγο μας βλέπου από ψηλά και δεν μας  αναγνωρίζουν. Ο Θεός να μας συγχωρήσει για την Αποστασία μας

 «Ο Κορίνθιος»

 




Υπάρχουν Επιτροπές Τουρισμού στο Νομό μας;

Μπορεί να είναι κουραστικό να επιμένουμε στο θέμα της προσπάθειας ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος και αξιοποίησης του σχετικού θησαυρού της Κορινθίας, αλλά εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια μέχρι να φιλοτιμηθούν ή ενεργοποιηθούν οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες Πελοποννήσου και Κορινθίας πάνω στο υπόψη θέμα. Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που αρχίσαμε να προβάλλουμε το θέμα από την εφημερίδα μας.

 Μετά  από τις τελευταίες παρεμβάσεις της εφημερίδας μας, είδαμε την  κάποια κίνηση από την Περιφέρεια Πελοπόννησο, αλλά τουλάχιστον στο προσκήνιο δεν είδαμε ούτε ακούσαμε κάτι σχετικό από την  Νομαρχία και τους Δήμους του Νομού μας. Δεν είδαμε να διοργανώνεται μία Γενική Σύναξη πόλεων και Δήμων, στην οποία μετά από διάλογο να αποφασιστεί ένας Στρατηγικός Τουριστικός Προγραμματισμός, που θα υλοποιήσει με θρησκευτική ευλάβεια μία ευέλικτη και δραστήρια Επιτροπή.

Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει στην Νομαρχία παρόμοια επιτροπή, όταν την έχει ανάγκη τόσο πολύ ο τόπος. Μέχρι σήμερα ακούσαμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα γνωστά τετριμμένα λόγια, με ελαφρά βελτιωμένη ατομική προσπάθεια στελεχών, τα οποία πολύ φοβόμαστε θα έχουν την τύχη προηγουμένων ατελέσφορων προσπαθειών. Θα παραμείνουν στην καλή πρόθεση, χωρίς το “διά ταύτα”. Ενθυμήθηκα και αναζήτησα δικό μας δημοσίευμα πριν από κάποια  χρόνια. Γράφαμε τότε: «Η πρόσφατη πρωτοβουλία της Αθηναϊκής εφημερίδας “δημοκρατία”, που διοργάνωσε και κουβάλησε 150 άτομα με μονοήμερη εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Φενεού και τη Λίμνη Δόξα, δείχνει το δρόμο και είναι σαν να καλεί σε εγερτήριο σάλπισμα τους Αυτοδιοικητικούς και τους Επιχειρηματίες, που τα  περιμένουν όλα από τους άλλους…»

Θα μου πείτε και τι έγινε, ήλθαν μερικά πούλμαν εκδρομικά, σωθήκαμε; Εδώ είναι το θέμα. Όταν ψάχνεις με το τηλεσκόπιο να βρεις πελάτες στο ορεινό χωριό σου, η προβολή του τόπου σου θα φέρει το ποθούμενο και θα γίνει με την πάροδο των ετών σημείο αναφοράς των εκδρομέων της Αθήνας. Λίγο είναι;  Αν αυτό πιστεύετε, ρωτήστε πως αισθάνονται μερικοί Κατασηματάρχες του Φενεού από την παραπάνω Εκδρομή των Αθηναίων ή ακόμη χειρότερο γυρίστε τη σκέψη σας, πόσα Σχολεία  της Κορινθίας δεν έχουν επισκεφτεί τις ενδιαφέρουσες ομορφιές του Φενεού, ενώ πηγαίνουν εκδρομή σε άλλες περιοχές, σε άλλους Νομούς.

 Εμείς από τη μικρή μας έπαλξη, τη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, δεν θα πάψουμε να επιδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας, γιατί έχουμε τάξει, ως αρχικό σκοπό, την προώθηση και προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας…  Είμαστε σε λάθος δρόμο; Δεν υπάρχουν οραματιστές ανάμεσά μας; 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 




Άνιση αντιμετώπιση για Μάτι και Τέμπη

Με το τέλος της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης  Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανα μία αναζήτηση  με το ερώτημα γιατί κατετέθη, ενώ ήταν πλέον ή βέβαιο πως δεν θα γινόταν αποδεκτή η πρόταση από την πλειοψηφία της βουλής. Που ήθελε 151 ψήφους με το ΝΑΙ των βουλευτών. Κατά την αναζήτηση τεκμηρίων μου ήλθε στο νου μια άλλη περίπτωση ανθρωποθυσίας 102 ατόμων που κάηκαν ζωντανοί στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και μεγάλες καταστροφές σε δασική έκταση και χιλιάδων κατοικιών και άλλων εγκαταστάσεων.

Έλαβα υπόψη μου τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τα πολιτικά κόμματα το θέμα στο Μάτι σε αντιδιαστολή  με εκείνη των Τεμπών. Σε γενικές γραμμές κατέληξα στην άποψη ότι στην πρώτη περίπτωση, ούτε αμέσως μετά την εκατόμβη των νεκρών, τραυματιών και ακίνητης περιουσίας, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια της δίκης απόδοσης ευθυνών, που διήρκησε πέραν του ενός έτους. Τα «Συστημικά» Μ.Μ.Ε. , δηλαδή ο τύπος, η ΤV το Ράδιο, ο Ηλεκτρονικός τύπος και τα περιοδικά, ελάχιστα ασχολήθηκαν με την πολύκροτη δίκη. 

Όταν βρίσκεται ένα ανθρώπινο πτώμα γίνεται σήριαλ επί ημέρες  Όταν αρμόδιοι περιέγραφαν στη δίκη για το Μάτι την αλυσίδα των τραγικών λαθών, που οδήγησαν  στο δράμα και τον θάνατο 102 πολιτών, που κάηκαν ζωντανοί. Όταν  ο Εισαγγελέας της Εισαγγελικής Αρχής. ξεδίπλωνε στο Δικαστήριο μια σειρά παραλήψεων, μια αλυσίδα  λαθών που το ένα πίσω από το άλλο έγιναν το θανατηφόρο ντόμινο, που έπληξε το Μάτι, πολύ ολίγα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό.

Στην περίπτωση των Τεμπών βγήκαν οι βρικόλακες της Κοινωνικής πολιτικής και επί μήνες δεν είχαν τίποτα άλλο να μας πουν  παρά καθημερινά από όλες τις πλευρές έριχναν τα βέλη τους ζητώντας την παραίτηση Μητσοτάκη. Αγνόησαν την μεγαλύτερη πυρκαγιά σε θύματα παγκοσμίως. Ακόμη και εκείνη που φέρνουν διαχρονικά ευθύνη για τον ΟΣΕ…  

 

 Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 






Η χειραγώγηση των Λαών και οι Τεχνικές της

Ρωτήθηκα από φίλους τι σημαίνει η λέξη χειραγώγηση, που χρησιμοποιώ κάπου κάπου στην αρθρογραφία του Κορίνθιου. Η λέξη αυτή απαντάται και χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς του δημόσιου βίου. Στη Διαφήμιση προϊόντων, στον πόλεμο, στην πολιτική και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Στην Ελληνική γλώσσα με τον πλούτο των συνώνυμων λέξεων αντίστοιχες λέξεις είναι ποδηγετώ – Ποδηγέτης, πατρονάρω – πατροναρισμένος, πηδαλιουχώ – πηδαλιοχούμενος, πατρονάρω – πατροναρισμένος. κ.α.  Στην πολιτική  έχει την έννοια « Ασκώ εξουσία σε κάποιον ή κάτι, καθορίζω απόλυτα δια τη επιβολής τις πράξεις του ή την πορεία του.

Στη σύγχρονη Κοινωνική Μηχανική ή προπαγάνδα, που εφαρμόζουν όλες οι Κυβερνήσεις και τα κόμματα, χρησιμοποιείται επιλεκτικά με λεπτομέρειες και μεθόδους που παραπλανούν τον πολίτη με επιλεγμένο λεξιλόγιο, του κάνουν τη λεγόμενη πλύση εγκεφάλου χρησιμοποιώντας κάθε μέσο μαζικής επικοινωνίας, ακόμα και αντίθετο, οπωσδήποτε και το ψέμα αποκρύβοντας την αλήθεια. Μα λίγα λόγια η πολιτική προπαγάνδα συσκοτίζει την πραγματικότητα και στοχεύει στην ποδηγετηση του ανθρώπου προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Η Χειραγώγηση σε γενικές γραμμές εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα με τις παρακάτω Τεχνικές:

Με την Τεχνική της Διασκέδασης – Με την Τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων δίνοντας παράλληλα και τις λύσεις – Με την Τεχνική της Υποβάθμισης – Με την Τεχνική της Σαλαμοποίησης δια της αναβολής – Με την Στρατηγική του να απευθύνεται στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά -  Με την τεχνική του να απευθύνεται στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική – Με την τεχνική του να κρατάνε το κοινό σε άγνοια και ανοησία – Με την τεχνική του να ενθαρρύνουν το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα  -  Με την τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους.

Αυτές είναι οι Τεχνικές, οι οποίες απευθύνονται στο μυαλό των ανθρώπων και τους κάνουν να χάσουν τ΄αυγά και τα καλάθια ή νa πηγαίνουν για να ακριβολογούμε στο SUPER MARKET για να αγοράσουν ένα ή δύο προϊόντα και επιστρέφουν στο σπίτι τους με πολλαπλάσια είδη  και γεμάτες τσάντες. Αλλά θα συνεχίσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε Τεχνική, που εφαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία του καταναλωτισμού και του ωχαδελφισμού. ΕΤΣΙ τα βλέπω…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια