Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1886)

 

Το Θείον σχέδιο Σωτηρίας των ανθρώπων

 

 

      Μου ήλθε στη σκέψη μου το Θείο σχέδιο προς Σωτηρία των ανθρώπων, όπως  το ανέπτυξε ο Απόστολος Παύλος, σε γενικές γραμμές:

*Η ανθρωπότητα βρίσκεται ολόκληρη υπό αμαρτία, λογω του προπατορικού αμαρτήματος του Γενάρχη Αδάμ και Εύας, αποκλεισμένη από το ένδοξο Σχέδιο του Θεού.

*Ο Θεός με τη θεία χάρη Του, τακτοποίησε το θέμα αυτό δια τη ενανθρωπίσεως του Θεανθρώπου Θεού Ιησού Χριστού. Τούτο έγινε με την νομοθετείσα  «Πίστη εις τον Σωτήρα Χριστό», ως τον μόνο μέσον δωρεάν τακτοποιήσεως του αμαρτωλού και εισόδου αυτού στο Σχέδιο της αιωνιότητας.

*Το νέο τούτο στοιχείο «Η πίστη». Είναι τελείως αντίθετη προς τη δι΄έργων προσπάθεια του ανθρώπου και το μόνο αποτελεσματικό προς τακτοποίησή του απέναντι του Θεού. Πίστη σημαίνει τήρηση υπό του ανθρώπου, του ¨Λόγου¨, όπως τον δίδαξε ο Ιησούς Χριστός επί της γης.

*Η ειλικρινής πίστη εις τον Χριστό καταλήγει σε θριαμβευτική Σωτηρία του αμαρτγωλού.

*Η Σωτηρία επίδρασης τυ ενός – Ιησού Χριστού – επί τους πολλούς, είναι το θριαμβευτικό αντίτυπο της ολέθριας  επίδρασης του ενός γενάρχη – Αδάμ – επί τους πολλούς.

     Με μεγάλη του αγάπη προς τον άνθρωπο, ο Μεγαλοδύναμος Θεός έδωσε τη δυνατότητα στον καθένα από εμάς να μετανοήσουμε δια της εξομολογήσεως και να ακολουθούμε στην ζωή μας ενάρετη συμπεριφορά, σύμφωνα με τον Θείο Χριστιανικό Λόγο.

Ζητώντας το Μέγα Έλεος του Κυρίου μας. 

ΒΔΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια