Header Ads

UNICS - Ολοκληρώθηκε η αγόρευσή μου ως συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη για το Μάτι! (Φ. 1883)

 

 

 


Μετά από 17 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της πρωτόδικης εξέτασης του μεγαλύτερου και τραγικότερου σύγχρονου εγκλήματος.

Το βέβαιο είναι ότι χωρίς απόδοση ευθυνών η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ορθοποδήσει και θα βολοδέρνει από τη συμφορά της Ηλείας, στην καταστροφή στο Μάτι και στη δυστοπία των Τεμπών, σε ένα τερατώδες μοτίβο επανάληψης των ίδιων εγκληματικών νοοτροπιών, μόνο από άλλα πρόσωπα και σε διάφορο χρόνο και τόπο !

 


Χωρίς λογοδοσία ο θάνατος του Δημήτρη Τουρναβίτη και της Χρύσας Σπηλιώτη, μαζί με τους άλλους 102 νεκρούς και 65 εγκαυματίες, θα παραμένει αναπολόγητος και κυρίως δεν θα έχει βγάλει το ευεργετικό αποτέλεσμα, που πάντα συνοδεύει μία συμφορά!

Τη δυνατότητα να μας συγκλονίσει τόσο βαθιά, σε συλλογικό επίπεδο, σε τέτοιο βαθμό, που να διορθώσουμε βιωματικά, με ένα άλμα συνειδητότητας, τις εγκληματικές παθογένειες, που διαπλέκονται στην πολιτική και στη διοίκηση, αλλά και σε όλο το εύρος της κοινωνίας κι ευθύνονται για τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες.

Ο πρώτος αγώνας στη δίκη αυτή ολοκληρώνεται, αλλά θα συνεχίζεται εσαεί, μέχρι η συνείδηση όλων μας να έχει σε τέτοιο βαθμό καθαρθεί κι εξελιχθεί, που η αμέλεια, η αδιαφορία, η παρανομία, η αναξιοκρατία κι όσα προκαλούν τις συμφορές μας να αποβληθούν από τις κοινωνικές μας αναφορές και σταθερές, αντικαθιστώμενες από τις αρετές, που ο πόνος κι η αλληλεγγύη θα αναδεικνύουν!

Κυριάκος Κόκκινος,
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια