Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1885)

 

 Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, ΚΑΛΕΙ τους Συλλόγους που αναπτύσσουν εθελοντική δράση στον τομέα Πολιτικής Προστασίας – Πυροπροστασίας, οι οποίοι εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2024, σύμφωνα με το άρθρο 202 του ν. 3463/2006 (Α’ 114) όπως ισχύει, να καταθέσουν πλήρη φάκελο με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.Αίτηση, στην οποία να αναγράφεται μεταξύ άλλων και το ποσό της επιχορήγησης που αιτείται ο Σύλλογος.

2. Τον αριθμό Μητρώου εγγραφής του Εθελοντικού Συλλόγου στη Γ.Γ.Π.Π.

3. Αντίγραφο Καταστατικού του Συλλόγου, στο οποίο να εμπεριέχονται όλες

οι τροποποιήσεις του

4. Βεβαίωση του Πρωτοδικείου, περί ισχύος του ανωτέρω καταστατικού

5. Αντίγραφο απόφασης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), περί εκλογής μελών Διοικητικού Συμβουλίου του (Δ.Σ.)

6. Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ, περί συγκρότησής του σε Σώμα

7. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2023, έσοδα- έξοδα αναλυτικά)

8. Πρακτικό Γ.Σ. περί έγκρισης προϋπολογισμού 2024

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο

Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις

αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email: e-protokollo@loutraki.gr το αργότερο

μέχρι και την 5 η Απριλίου 2024, ημέρα Παρασκευή.

Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων & φακέλων και αρμόδιος

για την παροχή πληροφοριών: κ. Αριστείδης Χάλλας – Αναπλ. Προϊστάμενος

Αυτοτελούς Τμήματος Πολτιικής Προστασίας (τηλ. 2744360194)

 

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Δερβένι για την 25η Μαρτίου

 

 

27 Μαρτίου 2024

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Φιλαρμονικής Δερβενίου :

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2024 στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Σπύρος Καραβάς, οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία & Συλλόγους κλπ. 

Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου. 

Ακολούθησε η παρέλαση, προπορευομενης της Φιλαρμονικής, καθώς και των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου. 

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε το πατριωτικό εμβατήριο "Αεροπόρος".

Ευχαριστούμε θερμά για τη παραχώρηση οπτικοακουστικού υλικού τους: Χαρίκλεια Καρούζου, Γεωργία Βρανά και Θοδωρή Σαββίδη.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού Α ́ Εθνικής στο Ξυλόκαστρο στις 22-24 Μαρτίου

 


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Προκριματικοί Αγώνες Σκακιού Α' ́Εθνικής στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ξυλοκάστρου στις 22-24 Μαρτίου.

Στους αγώνες που διοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης έλαβαν μέρος 100 άτομα, μαζί με τους αναπληρωτές τους .

Για τρεις ημέρες η καρδιά του σκακιού χτύπησε σε έντονους ρυθμούς στο Ξυλόκαστρο.

10 σκακιέρες στήθηκαν χωρίς ηλικιακή διάκριση με συμμετοχές από τα Σκακιστικά Σωματεία της Πελοποννήσου και με μοναδικό κίνητρο το πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, την πρόκληση για σκέψη σε εφαρμογή.

Η πόλη επαναδιατύπωσε με τον καλύτερο τρόπο τη μακρά της παράδοση με το Σκάκι και δηλώνει παρούσα και στα επόμενα αθλητικά γεγονότα που θα υπάρξουν.

Ικανοποιημένος από την άρτια διεξαγωγή των αγώνων ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος δήλωσε πως "ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε εκδηλώσεις που προάγουν τη σκέψη, τη στρατηγική, την υπομονή, την τακτική γιατί αποτελούν εφόδια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής μας. Όπως και στο σκάκι, έτσι και στη ζωή, δεν τα παρατάς ποτέ στην πρώτη παρτίδα!" σημείωσε.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης,

Συνέντευξη για το μεγάλο θέμα της διάβρωσης έδωσε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος

 

Συνέντευξη για το μεγάλο θέμα της διάβρωσης στο ραδιόφωνο του Just Radio 964 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ρουμελιώτη έδωσε το πρωινό της Τρίτης 19 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος.

Ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά εξήγησε πως ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 8 μήνες και πως η ένταση του φαινομένου έχει στοιχεία μεγάλης επικινδυνότητας.

"Εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και κατόπιν να μοιράζουμε ευθύνες. Όλοι έχουν καλές προθέσεις αλλά αυτό πια δεν μας αρκεί. Θέλουμε αποτέλεσμα, χθες. Πρέπει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να κατανοήσουν την κατάσταση" δήλωσε ο δήμαρχος. 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ο Δ. Κορινθίων βράβευσε εθελοντές & φορείς για την συνεισφορά τους στην Πυρασφάλεια & προστασία του περιβάλλοντος


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 από τον Δήμο Κορινθίων η εκδήλωση βράβευσης των πυροσβεστών, των αεροπόρων της 355 Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών, των δασοπυροσβεστών, των εθελοντών συλλόγων πυροπροστασίας και δασοπροστασίας, των κυνηγετικών συλλόγων και της εθελοντικής ομάδας αποκατάστασης επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης Κορινθίας ΖΕΥΣ στην κατασκήνωση Ranch Σκούρας στο Σοφικό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν κάθε χρόνο για τη διατήρηση του δασικού πλούτου στον Δήμο Κορινθίων.

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε την επιχείρηση των Δημήτρη και Κυριάκου Σκούρα για τη φιλοξενία, καθώς και τα στελέχη του Δήμου που συνέδραμαν στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

             Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για:

1.     Αυξημένη επιχορήγηση των συλλόγων δασοπροστασίας

2.     Παράδοση τριών υπερσύγχρονων πυροσβεστικών οχημάτων με πλήρη εξοπλισμό συνολικής αξίας 240.000€ από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα.

3.     Κατασκευή εγκαταστάσεων δυο πυροσβεστικών κλιμακίων στο Σοφικό και το Χιλιομόδι.

4.     Δημιουργία δυο πυροφυλακίων στο Σοφικό και το Χιλιομόδι.

 

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Δελτίο τύπου συμμαχίας πολιτών 21.3.24

Άκυρη η απόφαση της ΔΕΥΑΚ και του δήμου Κορινθίων για μείωση τελών ύδρευσης

 

Η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση ακύρωσε  την αριθμ. 112/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων αναφορικά με την «Έγκριση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ περί μείωσης τελών ύδρευσης », (ΑΔΑ : ΨΡΛ6ΟΡ1Φ-Ι5Υ)

Αν ο κ Σταυρέλης είχε ακούσει τις επισημάνσεις του Βασίλη Νανόπουλου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19.2.24 και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήξεραν πως πρέπει να ψηφίζουν δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα . (δείτε σχετικά το βίντεο της συνεδρίασης   στο 1.43 λεπτό https://www.youtube.com/watch?v=FbB9qoLe0D0 ) .

Τώρα είναι απαραίτητη επανάληψη της διαδικασίας ΣΩΣΤΑ όμως .

 

 

Δελτίο τύπου ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ  27.3.24

 

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  καταγγέλλει την απροκάλυπτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής του κ. Σταυρέλη υπερ  της εταιρίας συμφερόντων οικογένειας Κακογιάννη και σε βάρος των δημοτών του δήμου Κορινθίων .

Αν τολμά η μπορεί ο κ Σταυρέλης ας κάνει διαφορετικά .

Χθες 26.3.24 και ώρα 1.26μμ εστάλη  με E-MAIL πρόσκληση της κας Στριμενοπούλου ως προέδρου της δημοτικής επιτροπής για έκτακτη συνεδρίαση μια ώρα μετά δηλαδή 2.30μμ. H εισήγηση του θέματος εστάλη 2.22μμ οκτώ λεπτά πριν τη συνεδρίαση και πρότεινε την απόρριψη της προσφυγής στην ΕΑΑΔΗΣΥ της εταιρίας Κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ 0Ε , τον αποκλεισμό 7 εταιριών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ανάθεση στην εταιρία GSP GROUP IKE πρώην LECHI GROUP IKE με έκπτωση 1 % του έργου προϋπολογισμού 600.000 € για τα πεζοδρόμια - προαστιακός -Κόρινθος . Δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική ενημέρωση και τα μέλη της δημοτικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων που εκπροσωπούν την μείζονα μειοψηφία στη δημοτική επιτροπή -  Βασίλης Νανόπουλος , Γεώργιος Πούρος, Αθανάσιος Τσατσούλης απουσίασαν .

Θεωρούμε ότι η όλη μεθόδευση εγινε σκόπιμα  για να μην περιληφθεί η άποψή μας στην απόφαση που εστάλη αυθημερόν από το δήμο στο ΕΑΑΔΗΣΥ και να θεωρηθεί ομόφωνη .

Αυτά γίνονται επί δημαρχίας Σταυρέλη στην Κόρινθο .

 Την ευθύνη που τους αναλογεί έχουν βεβαίως και όσοι ψήφισαν δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι Στριμενοπούλου, Παπαιωάννου, Γεωργακόπουλος, Μπονάτσου,  Δανιήλ, Μανωλάκης.

Διαφωνούμε με το περιεχόμενο της απόφασης της δημοτικής επιτροπής με ΑΔΑ 6ΨΜΕΩΛ7-1ΧΩ και  

 το Πρακτικό 13/2024 της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Κoριvθίωv της 26-3-2024 .

ΘΕΜΑ 1ο (μοναδικό) ημερήσιας διάταξης ήταν : «Διατύπωση απόψεων επί προδικαστικής προσφυγής με ΓΑΚ ΕΑΔΗΨΜΕΩΛ7-ΣΥ 363/12-3-2024 ενώπιον της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ προϋπολογισμού μελέτης 600.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) (αριθμός μελέτης 101/2023 .

 Θεωρούμε ότι τα επιχειρήματα της εταιρίας Κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ  είναι νομικά ισχυρά , βάσιμα και δικαιολογημένα και για τους λόγους αυτούς ζητάμε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΑΑΔΗΣΥ να τα κάνει δεκτά .

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει να κηρύξει ο δήμος μη συμφέρουσα τη διαγωνιστική διαδικασία και να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και να έχει ο δήμος έκπτωση στο έργο της τάξεως του 27 % που έδωσε μια από τις εταιρίες που αποκλείστηκαν και  είναι η ίδια που εκτελεί το έργο πεζοδρόμια στην πόλη της Κορίνθου που δημοπράτησε η δική μας δημοτική αρχή .

Περισσότερα στο βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=URi2vGTLmOo

 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια