Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1885)

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο

 

 

Τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών Νίκο Ταχιάο συνάντησε την Τρίτη 26 Μαρτίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Μία σειρά έργων σε οδικά δίκτυα και υποδομές, καθώς και τα αρδευτικά έργα της Περιφέρειάς μας, απασχόλησαν την παραγωγική αυτή συνάντηση, στην οποία δόθηκε έμφαση και σε όσα πρέπει να γίνουν για την χρηστή διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Οι επαφές με το Υπουργείο θα είναι συνεχείς, τόσο για τα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην Περιφέρεια, όσο και για τον σχεδιασμό νέων.

 

 

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» | Δημήτρης Πτωχός: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς της Πελοποννήσου»

 

 

Η μεγαλύτερη Περιφερειακή έκθεση Πελοποννήσου ετοιμάζεται, να υποδεχτεί επιχειρήσεις, φορείς και επισκέπτες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 10 έως τις 14 Απριλίου.

Όλοι οι τομείς της επιχειρηματικότητας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη τεχνολογία συναντώνται στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO» στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

To μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού:

Η «Πελοπόννησος Εxpo», εδώ και οκτώ χρόνια, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς του επιχειρείν, καταγράφοντας μία εξελικτική πορεία με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την αειφορία και την παραγωγικότητα. Με ισχυρές βάσεις έχει εδραιωθεί στον εκθεσιακό χάρτη ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό εκθετών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με απλά λόγια, η ανάπτυξη της Πελοποννήσου βρίσκεται στο επίκεντρο. Η «Πελοπόννησος Expo» είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην ολιστική προσπάθεια μας για να κάνουμε την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια ξανά. Με ριζωμένη την πεποίθηση, ότι μόνο μέσα από συνεργασίες και συνέργειες μπορούμε να διαδραματίσουμε σπουδαίο ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία του τόπου μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πάντα δίπλα στους παραγωγικούς φορείς και στηρίζει όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς της Πελοποννήσου, για ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο με άξονες τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και φυσικά το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα με στόχευση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων καθώς και στην ενίσχυση των υφιστάμενων.

Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου είναι για όλους μας βασική προτεραιότητα, με όρους βιωσιμότητας, δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών. Ανάπτυξη με προστιθέμενη αξία και ουσιαστικό όφελος για όλους. Με συγκεκριμένο σχέδιο, όραμα και συνεργασίες, η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει ένας τόπος όπου θα κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παράλληλα με την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO» θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ομιλητές και θεματικές ενότητες γύρω από κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου, αλλά και των μελλοντικών εξελίξεων ενώ πολλά θα είναι και τα happenings που θα πλαισιώνουν την έκθεση με κύριο άξονα τη γαστρονομία.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 10 έως τις 14 Απριλίου και οι ώρες λειτουργίας της: Καθημερινές: 16.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο: 10.00 – 21.00.

 

 

Με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝ.Π.Ε.

 

Με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου, συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝ.Π.Ε. την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν:

  • Αρμοδιότητες και Λειτουργία της Επιτροπής
  • Αρμοδιότητες και χρηματοδότηση ΟΤΑ β’ βαθμού
  • Εξορθολογισμός του συστήματος ελέγχου των πράξεων των ΟΤΑ β’ βαθμού
  • Ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης
  • Καταστατική θέση αιρετών
  • Σχέση/συνεργασία ΟΤΑ β’ βαθμού με το Κράτος

 

 

METAVASIS | Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχτηκε φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Texas A&M της Αμερικής

 


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης και την Agribator ΑΜΚΕ στο πλαίσιο του έργου METAVASIS, το οποίο υποστηρίζεται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, και αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε ενεργειακή μετάβαση και τη συμβολή της αγροτικής παραγωγής, υποδέχτηκε δέκα φοιτητές μαζί με τέσσερις Καθηγητές τους από το Πανεπιστήμιο Texas A&M της Αμερικής.

Η αποστολή επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και στη συνέχεια την Μεγαλόπολη όπου φοιτητές και καθηγητές συζήτησαν με τους σχετικούς φορείς για τις δράσεις που αφορούν την περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή ήρθε ως συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης ομάδας φοιτητών και Καθηγητών του ΓΠΑ στο Texas τον Ιανουάριο.

Στο πλαίσιο του έργου οι φοιτητές σε ομάδες αναλύουν διάφορα σενάρια ενεργειακής μετάβασης και την επίδραση τους στις τοπικές κοινωνίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καινοτομίας, Μάρκος Λέγγας, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν την αποστολή, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία και στην ανταλλαγή εμπειριών.

  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια