Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1885)

 

Να μη λησμονούμε τις ευεργεσίες του Θεού

 

 

Στα πλαίσια την Εθνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821, μου ήλθαν συνειρμικά κάποιες σκέψεις Εθνικοθρησκςυτικές. Θυμήθηκα ότι πολλοί Έλληνες Ευεργέτες κατά τη διάρκεια και μετά την Απελευθέρωση δώρισαν την περιουσία τους στο Έθνος. Μοναδικός σκοπός τους ήταν να συμβάλλουν στους αγώνες και στην ανασυγκρότηση της χώρας, που μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς απέκτησε την Ελευθερία της. Σήμερα όμως, αν και τα ονόματά τους είναι γνωστά, ελάχιστοι γνωρίζουν την προσφορά τους στην Πατρίδα.

Πόσο αλήθεια ξεχνούμε τις ευεργεσίες καθώς και αυτούς που μας ευεργέτησαν. Η Αγία Γραφή μας προτρέπει να μη λησμονούμε τις ευεργεσίες του Θεού και η προτροπή μας αφορά  όλους, γιατί το Μέγα Έλεος του Θεού μας καλύπτει όλους. Και ανανεώνεται καθημερινά σε Δικαίους και αδίκους, καλούς και κακούς,  πλούσιους και πτωχούς, αναμάρτητους και αμαρτωλούς.

Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στην ομιλία του προς τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο θα τους τονίσει: «Μέσα σ΄ Αυτόν ζούμε και κινούμεθα και υπάρχουμε». Ας μη λησμονούμε λοιπόν τις ευεργεσίες του Θεού, μα πιο πολύ ας μη ξεχνούμε ότι η Αγάπη Του μας έστειλε Σωτήρα, τον Μονογενή Υιό Του, που θυσιάστηκε για να μας σώσει από το προπατορικό αμάρτημα και να μας δώσει την ευκαιρία ζωής αιώνιας.

Τα δώρα του Θεού είναι πλούσια. Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μας λέγει: « Ας επικαλεστούμε την Παναγία, Άχραντη, Ευλογημένη, Ένδοξη, Κυρία μας Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία, μαζί με όλους τους Άγιους,

κι ας αφήσουμε ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί τον εαυτόν μας και όλη μας τη ζωή στον Θεό μας Ιησού Χριστό.».   

Β.Δ.Κ. – Βιβλικός Κύκλος

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια