Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1884)

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία το Κορινθιακό Καρναβάλι 2024

          


  Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης και τα καταστήματα, συμμετέχοντας στο καρναβάλι, παρακολουθώντας με ενθουσιασμό την καρναβαλική παρέλαση, τη συναυλία της Αναστασίας στην Πλατεία Π. Τσαλδάρη και την καύση του καρνάβαλου αργά το απόγευμα στο  Φλοίσβο.

           Ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης σε δήλωσή του ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση του καρναβαλιού καθώς και όλο τον κόσμο που συμμετείχε. Σημείωσε δε ότι όλη η προσπάθεια στηρίχθηκε στον εθελοντισμό και ο Δήμος δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ.

           Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πλέον των 1.000 συμμετασχόντες με 35  γκρουπ συλλόγων, σχολείων, αλλά και απλών πολιτών. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Οργανωτική Επιτροπή του καρναβαλιού και των αποκριάτικων εκδηλώσεων για 20 ημέρες, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Λαμπρινό και τους Δήμητρα Τσουλουχά-Αντιδήμαρχο Τουρισμού, τον Γιώργο Κοντό, την Μαρία Ανδρουλιδάκη, την Έλενα Πιπίνη και την Μαρία Περιπάνου. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους συνετέλεσαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία για την πόλη μου, καθώς βεβαίως και στους χορηγούς μας. Σημειώνουμε ότι ο Δήμος δεν ξόδεψε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ».

 

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

O Δήμαρχος Γιωργος Γκιωνης στο FORUM 2024 του ΣΠΑΥ

 


Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Στο 3ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις», συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη.

Στο Forum συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής - Σκουλικαρίτης και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι».

Ο κ. Γκιώνης συμμετείχε το τραπέζι διαλόγου «Ορεινοί Όγκοι της Αττικής και Ρέματα που εκπέμπουν S.O.S.», κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, όπου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τον ορεινό όγκο των Γερανείων. Αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντικών συλλόγων πυροπροστασίας της περιοχής για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και το σπουδαίο έργο που επιτελούν με δύναμη και αυτοθυσία. Ακολούθησε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των Δημάρχων που συμμετείχαν στο panel, συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτου Δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, η διακήρυξη του οποίου υπεγράφη Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, από 91 Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του 3ου FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Κυβέρνηση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός στην ανάπτυξη ενός ενιαίου εθνικού μηχανισμού ολιστικής κάθετης διαχείρισης κινδύνων και απειλών, που να καλύπτει τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών από τη φάση της πρόληψης έως και τη φάση της αποκατάστασης. Σκοπός του Δικτύου είναι ο συντονισμός στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Οι προκλήσεις και απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία του Μέλλοντος

 

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Οι προκλήσεις και απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία του Μέλλοντος», φιλοδοξώντας  να αναδείξει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που φέρνει στην κοινωνία η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει φέρει ραγδαίες αλλαγές σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας μας αλλά  εγείρει και εύλογες ανησυχίες. Στο συχνότερο ερώτημα για το αν η ΤΝ είναι απειλή για την κοινωνία θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι τόσο καλή όσο και οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν.

Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να απομυθοποιήσουμε την ΤΝ, να διαμορφώσουμε το μέλλον της και να αναγνωρίσουμε την ευθύνη που τη συνοδεύει.

Την ομιλία του καθηγητή Πέτρου Γρουμπού θα ακολουθήσει συζήτηση, ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Την ομιλία προλογίζει και συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αναστάσιος Λόντος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια