Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1884)

 

 















 

 

Να επανέλθουμε στον Θείο δρόμο…
 
Σας έχω εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δημοσιεύουμε στην Φωνή μας ενημερωτικά κείμενα για την περιτρέχουσα διεθνή εικόνα, που έχει σχέση με «Εκτίμηση Κατάστασης». Επιθυμία μας είναι να κρατηθούμε σε λιγότερες εξελίξεις, αλλά τα γεγονότα δεν μας αφήνουν. Όλα δείχνουν πως πάμε από το κακό στο χειρότερο. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει, γιατί εκεί μας πήγε το διεθνές και ντόπιο κατεστημένο, να ακολουθούμε ανέμελοι, ξέγνοιαστοι στον καναπέ του χαμαιτυπείου της “Συστημικής τηλεόρασης».

Μας μπολιάζουν νυχθημερόν με την θολοκουλτούρα του τίποτα, γιατί έτσι μας χειραγωγούν να αποδεχθούμε αμαχητί τον τρόπο ζωής, που προωθεί το «Σύστημα» που κατευθύνει το σύμπαν, ενάντια στο θείο δώρο του Θεού προς την ανθρωπότητα. Όλα οδηγούν με γνώμονα την κακία, το μίσος ανθρώπου προς συνάνθρωπο, την αυτοκαταστροφή και την Αποστασία από τον Θείο Λόγο του Ιησού Χριστού. Είμαστε τέκνα με το DNA του γενάρχη Αδάμ και της Εύας με όλα τα αντίθετα στις εντολές του Κυρίου.

Η παρούσα κατάσταση της ανθρώπινης ζωής έχει γίνει κατ’ εικόνα και ομοίωση των κατοίκων Σόδομα και Γόμορρα. Εκεί μας πήγαν και δεν έχουν τη δύναμη ΄όλοι οι άνθρωποι να αντισταθούν στις άυλες, αλλά υπαρκτές ραδιουργίες του κακού. Είμαστε στο έπακρον αμαρτωλοί. Ξεφύγαμε από τις εντολές της Θείας Δικαιοσύνης.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, ανά του αιώνες της ανθρωπότητας, «μωραίνει ο Θεός, ον βούλεται απωλέσαι». Το βλέπουμε επί των ημερών μας γίνεται μπροστά στα αποχαυνωμένα μάτια μας. Πόλεμος στην Ουκρανία με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν, πόλεμος στην Παλαιστίνη με το ίδιο τίμημα, πόλεμοι τοπικοί ανά την Υφήλιο, Να ήταν μόνο αυτά;

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ορθόδοξη Ρωσία στήνοντας βάση στη Ρουμανία και στην Πολωνία, η Ρωσία επικαλείται την χρήση Πυρηνικών όπλων, η Τουρκία ορέγεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να σώσει το κεφάλι του ο Ερντογάν, η Αφρική φλέγεται σε τοπικούς πολέμους, Κίνα και το Ιράν καραδοκούν και φλερτάρουν την εμπλοκή τους και τόσα άλλα που συμβαίνουν αυτήν την χρονική συγκυρία.

Η Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα, που πρόδωσε τον Ορθόδοξο Λόγο του Θεού με την Αποστασία της δεν έχει παρά να προετοιμαστεί για τον Αρμαγεδδώνα, που έρχεται. Με προετοιμασία των πολιτών, με μετάνοια, επίκληση της προστασίας και ει δυνατόν λιγότερη συμμετοχή στις εξελίξεις που είναι ορατές. Οι προσευχές των Μοναχών δεν επαρκούν, όλοι να επανέλθουμε στον Θείο δρόμο…
 
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»









Οι αρμόδιοι έχουν ευθύνες μπροστά στην κάμερα...

Η Τηλεόραση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται με κάθε επιφύλαξη το μικρόφωνο και η τηλεοπτική κάμερα. Ό,τι πεις, καλό, στραβό, ανάποδο, αλήθεια ή ψέμα, θα αποτυπωθεί στην οθόνη χωρίς φτιασίδια, αν δεν υποστεί προηγουμένως μοντάζ. Αυτό βεβαίως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει, αν η εκπομπή είναι ζωντανή. Από την τηλεοπτική πείρα που κατέχω – ήμουν από τους πρώτους, που έκανα απ’’΄ ευθείας αναμετάδοση στον τηλεοπτικό Σταθμό TV SUPER της Κορινθίας, ως μέτοχος του 25% – έχω συμπεράνει πως με την τηλεόραση υπάρχει περίπτωση να πάθεις την ασθένεια της τηλεολαγνείας. Αυτό το παθαίνουν οι επιρρεπείς προς επίδειξη και οι ασήμαντοι, που τους δίνεται η ευκαιρία να φανούν διαφορετικοί από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Είναι αυτοί που πάσχουν από το Σύνδρομο της αυτοπροβολής.

Αυτή η τάση των ανθρώπων να θέλουν να επιδειχθούν αντί να είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, τους οδηγεί πολλές φορές σε ακατάσχετη φλυαρία, την οποία δεν έχουν την ευχέρεια να αντιληφθούν ή να διορθώσουν. Όταν πάει κάποιος να κάνει οποιεσδήποτε προσωπικές δηλώσεις οφείλει να είναι μελετημένος και ιδιαίτερα να μην παρασυρθεί σε αντιδεοντολογική υστερία. Αυτό παθαίνουν οι παραθυράκιδες στους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, που λένε ό,τι τους κατέβει, αρκεί να τους δείχνει η κάμερα.

Παρακολουθούσα για λίγο κάποιο βράδυ σε ένα Περιφερειακό Κανάλι το δελτίο ειδήσεων, στο οποίο η παρουσιάστρια είχε έναν φιλοξενούμενο, ο οποίος είναι εκπρόσωπος σε Επαγγελματικό Σωματείο της περιοχής μας. Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά τη λίγη ώρα που τον άκουσα, έβγαζε έναν “Φιλιππικό λόγο” κατά ενός θεσμού μίας Έκθεσης, η οποία γίνεται με επιτυχία κάθε χρόνο στην Κορινθία. Αυτή την χρονική περίοδο μάλιστα είναι και ο χρόνος κατά τον οποίον δηλώνονται οι συμμετοχές των Εκθετών. Τα προσωπικά αρνητικά μηνύματα του ομιλητή για την Οργάνωση της Έκθεσης δεν είχαν τελειωμό. Αντί δηλαδή, ως αρμόδιος και ενδιαφερόμενος να προβάλει την τοπική Έκθεση, ποιος ξέρει γιατί, με τον τρόπο του έβγαζε χολή και την κατηγορούσε.

Δεν ήταν ποιοτική η περίπτωση και άλλαξα Κανάλι με το εξής ερώτημα. Πως γίνεται και μερικοί εκλεγμένοι επαγγελματίες, δεν μπορούν να δουν τι επιτάσσει το γενικότερο συμφέρον του τόπου; Γιατί προτάσσουν οτιδήποτε άλλο κάνοντας κακό αντί καλού, χάρη της επιδειξιομανίας; Δεν μπορούν να πουν, έστω και μις φορά έναν καλό λόγο; Οι αρμόδιοι έχουν ευθύνες μπροστά στην κάμερα... 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»







Αίνιγμα οι προεδρικές των ΗΠΑ…


Η πολύ πολωμένη προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ και το χειρότερο, η τυχόν περίοδος ταραχών στη χώρα μετά τις Προεδρικές εκλογές με αμφισβήτηση του αποτελέσματός τους, εκτιμούμε ότι θα ήταν "βούτυρο στο ψωμί" της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον μας, επιδιώκοντας την επιβολή τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας σε Αιγαίο-Έβρο-ΝΑ Μεσόγειο, αναφέρει το 5Apostagma.gr.

Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο ενόψει των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, όπου θα έχουμε μια εκ νέου αναμέτρηση Μπάϊντεν-Τράμπ. Αναμένεται πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, είναι η ακραία πόλωση του πολιτικού κλίματος στη χώρα, αφού είναι γνωστός ο τουλάχιστον "εκρηκτικός" χαρακτήρας του τέως Αμερικανού Προέδρου Τράμπ.

Αν λάβουμε υπόψη μας την προηγούμενη θητεία του τ. Προέδρου και τις σχέσεις του με τον Ερντογάν, ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα την Ελλάδα η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ. Είναι δεδομένο πως ο Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί στο έπακρον την περίπτωση χρησιμοποιώντας το μουσουλμανικό λόμπι της Αμερικής υπέρ του Τραμπ. Μοναδικός σκοπός της Τουρκίας είναι να επιτύχει τους δικούς της στόχους

Κατά συνέπεια μια πολύ πολωμένη προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ και το χειρότερο, μια περίοδος ταραχών στη χώρα μετά τις Προεδρικές εκλογές με αμφισβήτηση του αποτελέσματός τους, εκτιμούμε ότι θα ήταν "βούτυρο στο ψωμί" της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος μας, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να τελούμε σε κατάσταση αυξανόμενης επαγρύπνησης από το Καλοκαίρι και μετά σε Αιγαίο-Έβρο-ΝΑ Μεσόγειο.

Μέχρι τώρα τα δείγματα γραφής είναι άκρως ανησυχητικά από τις ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, "Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί ανατριχιαστικά για «λουτρό αίματος» στις ΗΠΑ εάν δεν εκλεγεί ξανά Πρόεδρος", το οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Απευθυνόμενος στο πλήθος ως προσκεκλημένος ομιλητής για την προεκλογική εκστρατεία του ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Μπέρνι Μορένο στη Γερουσία, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα υπάρξει «λουτρό αίματος» αν δεν εκλεγεί φέτος.

Ο Τράμπ έστειλε το παραπάνω ανατριχιαστικό μήνυμα από το Dayton του Οχάιο, μιλώντας στο πλήθος φορώντας κόκκινο καπέλο που έγραφε «Make America Great Again». Να κάνουμε πάλι μεγάλη την Αμερική, είπε ο Τραμπ και είναι έτοιμος να σαρώσει κατά τη γνώμη του αντιστρέφοντας τη σημερινή φιλική αντιμετώπιση της Ελλάδας.

Δεν απομένει παρά να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχι το φθινόπωρο, εκτός και αν συμβούν άλλα σοβαρότερα και Θεόπνευστα γεγονότα… 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Χριστιανικά Μηνύματα των καιρών!...


*Η απόφαση της Τουρκίας να παραμείνει σε λειτουργία Μουσείου η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, έφερε στο προσκήνιο τα τεκτενόμενα γύρο από την ιστορία και τους θρύλους του Ι.Ναού της του Θεού Σοφίας.• Δεκάδες ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι, που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα για την Αγία Σοφία της Πόλης.. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγίας Σοφίας.

Όλα έγιναν τον Ιούλιο 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη επί έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά, τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη. Ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 μ.Χ.

• Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στο ναό σε σημείο τέτοιο, που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας, που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….». Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του κόμματος «Saadet», που σχετίζεται με το κόμμα του Ερντογάν, ο Numan Kurtulmus, σε ομιλία του που έκανε στην Κων/πολη σε κλειστό στάδιο, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας», δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης, του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας!

• Συνέβη στο Βόλο. «Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη»... Η παροιμία αυτή ήλθε στο μυαλό πολλών κατοίκων του Βόλου, που με έκπληξη έμαθαν ότι ο επίδοξος ληστής του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου, εγκλωβίστηκε μέσα στον Ναό! Ο 34χρονος μπήκε μέσα σαν πιστός και κρύφτηκε μέχρι το μεσημεριανό κλείσιμο του ναού. Όταν η Εκκλησία άδειασε, έσπασε με λοστό το παγκάρι, απ' όπου πήρε 335 ευρώ και έκλεψε όλα τα τάματα και τα αφιερώματα των πιστών, που βρίσκονταν στις εικόνες. Στη συνέχεια επιχείρησε να φύγει, αλλά ήταν αδύνατον να παραβιάσει τις κλειδαριές. Όταν ο ιερέας επέστρεψε στον ναό, είδε τι είχε συμβεί και ειδοποίησε την αστυνομία, που εντόπισε τον κλέπτη κάτω από την Αγία Τράπεζα με τα κλοπιμαία...
 
 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



























Δεν υπάρχουν σχόλια