Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1883)

 


Ν.Δ. Συνέντευξη Μητσοτάκη:
Δεν θα αφήσουμε να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη

 
 
Υπάρχει γενικότερη αναγνώριση ότι έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές. Για τα θέματα της βίας στη Θεσσαλονίκη και το ζήτημα της ασφάλειας. Είναι θέμα που μας στενάχωρή και μας κινητοποιεί για να κάνουμε κάτι ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο όπως στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν παραπομπές στη δικαιοσύνη πρέπει να δικαστούν.


Είναι θέμα που μας στενάχωρεί και μας κινητοποιεί για να κάνουμε κάτι ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο όπως στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον υπάρχουν παραπομπές στη δικαιοσύνη πρέπει να δικαστούν. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι χώρα που κάποιος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θέλει στον δρόμο.
Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο bullying στο σχολείο καθώς σε αυτές τις συμμορίες συμμετείχαν παιδιά. Γι’ αυτό και η πλατφόρμα που ενεργοποιείται άμεσα και η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους έχουν σημασία για να μπορούμε να εντοπίσουμε νωρίτερα τέτοια φαινόμενα γιατί δεν μπορούμε να λειτουργούμε μόνο κατασταλτικά.
Υπάρχει γενικότερη αναγνώριση ότι έχει ενταθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές που ήταν ζήτημα που απασχολούσε τους κατοίκους. είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας, Η παρουσία της δρα αποτρεπτικά. Όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και απλοποιούμε τη σχέση του πολίτη με το κράτος μπορούμε να απελευθερώνουμε αστυνομικούς. Έχουμε περισσότερους από ό,τι χώρες της ΕΕ. Υπάρχει μια βελτίωση αλλά αυτό δεν αντανακλάται στο αίσθημα ασφάλειας και διαμορφώνουν μια εικόνα.ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δει κανείς τον Τύπο και τα μέσα θα καταλάβει»

 
Την άποψη ότι «υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες» που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη διατύπωσε το πρωί της Τρίτης ο αποχωρήσας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είναι ένα άγνωστο πρόσωπο, έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα επίχειρα αυτής της διαδικασίας».
«Ο κ. Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του και οδηγεί αυτό που έχει απομείνει εκτός αριστεράς σε ένα λαϊκιστικό κόμμα που θα είναι παντός καιρού για σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς αρχές» συνέχισε ο κ. Φίλης. Όπως υποστήριξε «το κόμμα αυτό το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό» προσθέτοντας ότι «απολύτως» σπρώχνει τον κ. Κασσελάκη ένα σύστημα «αν δει κανείς τον Τύπο». 
 
 
 ΚΚΕ: Κουτσούμπας: Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ε.Δ. στο πολεμικό μακελειό
 
 
Μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα - Απαίτηση η επιστροφή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Ένα κόκκινο ποτάμι έγινε το Σύνταγμα το απόγευμα της Δευτέρας. Ένα κόκκινο ποτάμι από ανθρώπους που απαίτησαν την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας «ΥΔΡΑ», που έχει σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ». Χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ακόμα και ένστολοι νέοι στρατευμένοι με το δικό τους πανό και σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά». Όλοι αυτοί δεν έλαβαν υπόψη τους τις πειρατείες των Χούτι και άλλων στα Εμπορικά μας πλοία, που πλέουν σε διεθνή ύδατα. 
 
 
 
ΠΑΣΟΚ: Αναταράξεις - Όλα τα στοιχήματα για τη δεύτερη θέση 
 
 
 
Αναταράξεις και λόγω δημοσκοπικής στασιμότητας στο ΠΑΣΟ. Τι διαμηνύει ο Νίκος Ανδρουλάκης καθ΄ οδόν προς τις ευρωεκλογές.

Η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ περνάει μέσα από τις ευρωεκλογές – το είπε καθαρά ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Mega, όταν εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα και την επομένη της εκλογικής διαδικασίας ξεκινάει «το επόμενο μεγάλο βήμα». Η καταγραφή της δεύτερης θέσης σε πανελλαδική κάλπη είναι θέμα πολιτικής και θέμα τακτικής: αφενός το ΠΑΣΟΚ με αυτόν τον τρόπο καταγράφεται ως βασικός αντίπαλος της ΝΔ και αφετέρου οι ψηφοφόροι που αποφασίζουν στο τέλος και με προοπτική εξουσίας θα κοιτάξουν με διαφορετικό τρόπο προς την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην πράξη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον τελευταίο καιρό μια στασιμότητα του πασοκικού ποσοστού περί το 14,5% στην εκτίμηση ψήφου – ποσοστό που δεν περιγράφεται από γνωρίζοντες τα στοιχεία ως κακό για το ΠΑΣΟΚ, ειδικά με δεδομένη τη «φόρα» που θεωρείται πως θα πάρει μετά το αποτέλεσμα της κάλπης. Ίσως πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ασανσέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται στην πτώση του, κρατώντας μικρή απόσταση από το δημοκοπικά δεύτερο ΠΑΣΟΚ – στη δημοσκόπηση της Pulse (ΣΚΑΪ), παρατηρήθηκε μια απόλυτη ισοπαλία μεταξύ των δύο κομμάτων (14%-14%), βάζοντας ερωτήματα που δεν υπήρχαν πριν από μερικούς μήνες για τη σειρά κατάταξης των κομμάτων.

Οι εκτιμήσεις από έμπειρα κεντροαριστερά στελέχη είναι καθησυχαστικές, καθώς σχολιάζουν πως κάθε φορά που οποιοδήποτε κόμμα βγαίνει από συνέδριο δείχνει σημάδια συσπείρωσης – και, κανονικά, «στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη αυτή η πρόσκαιρη, συσπειρωτική τάση». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, σχολιάζουν οι ίδιοι, είναι αυτό που θεωρείται δεδομένο από την πλειονότητα της κοινωνίας (δηλαδή ότι η δεύτερη θέση ανήκει στο ΠΑΣΟΚ) να σταματήσει να είναι – η πιθανότητα τα «γειτονικά» ποσοστά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσουν την αρχή μιας μάχης που φαινόταν να έχει κριθεί.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ


 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Η Ελληνική Λύση πάντοτε καταδικάζει τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αυτό που καταδικάζουμε επίσης, είναι ότι το παρακράτος του Κολωνακίου επιχειρεί μια στοχοποίηση όλης της Θεσσαλονίκης. Για μεμονωμένα περιστατικά, όταν γενικεύεις το ειδικό, σημαίνει ότι φασίζεις. Εμείς λοιπόν τέτοιες φασιστικές μεθόδους και στοχοποίηση της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, δεν θα την επιτρέψουμε. Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία. Κάτω τα χέρια από τη Θεσσαλονίκη. Όχι στοχοποίηση της πόλης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 


ΝΙΚΗ: Με την επίσκεψή του στην Ουκρανία ο κ. Μητσοτάκης υπονομεύει την ελληνική ομογένεια

 
 09 Μαρτίου 2024

Με την επίσκεψή του στην Ουκρανία ο κύριος Μητσοτάκης υποδαυλίζει περαιτέρω την ένταση και υπονομεύει την εύθραυστη θέση της ιστορικής γηγενούς ομογένειας μας στην Ρωσία. Η χώρα μας θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να υποστηρίζει άκριτα και χωρίς ανταλλάγματα έναν πόλεμο, η έκβαση του οποίου καθίσταται με την πάροδο του χρόνου αβέβαιη και επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη ενώ κυρίως ωφελούμενη από την εξέλιξή του εξέρχεται η Τουρκία.

Η ανεξήγητη επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε την ώρα που για την υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη απλά παρακολουθεί και σε μια περίοδο που ούτε η αυταπάτη της Διακήρυξης των Αθηνών βάζει φρένο στις αναθεωρητικές κινήσεις της Τουρκίας σε θέματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 
 


ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Εξεταστική για τα Τέμπη:
Εγκρίθηκε το πόρισμα της Ν.Δ. - Το "σόου" της Κωνσταντοπούλου


 
 
Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (16) εγκρίθηκε πριν από λίγο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως αναμενόταν, τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινό πόρισμα γεγονός που οδήγησε σε ψηφοφορία και υιοθέτηση των προτάσεων της ΝΔ. Στην συνεδρίαση πάντως, οι στιγμές έντασης ήταν κάτι περισσότερο από παρούσες, καθώς η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παραστεί στις εργασίες και να ζητήσει το λόγο, καταθέτοντας αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της εξεταστικής, άναψε φωτιές στην αίθουσα. Και αυτό γιατί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν αναγνώρισε ποτέ την εξαίρεση της- που αποφασίστηκε πριν από μήνες- επειδή έχει την ιδιότητα του συνηγόρου θυμάτων της τραγωδίας. Κάπως έτσι, οι εργασίες διακόπηκαν τρεις φορές και μετά από καθυστέρηση 3 ωρών συνεχίστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με προφανή σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να τοποθετηθούν χωρίς να εμποδίζονται από τις φωνές εκτός μικροφώνου της κ. Κωνσταντοπούλου. Μετά... κόπων και βασάνων η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και το πόρισμα αναμένεται να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας τις επόμενες μέρες (πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια