Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1882)

 

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ  3ος Όμιλος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – Α.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ  2 - 0

Αλλαγές στην κορυφή της βαθμολογίας

Με την πρώτη πεντάδα ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΡΓΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ - ΡΟΔΟΣ -ΑΙΓΙΟ

 

 Γενική εικόνα  Ομίλου

Στην 4η θέση του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρέθηκε η Ρόδος μετά την ήττα με 1-0 από τον Π.Α.Ο. Βάρδας, ενώ βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή, αφού η Κόρινθος κέρδισε με 2-0 τον Βύζαντα Μεγάρων. Ο Παναργειακός είναι μόνος δεύτερος, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη στη Μύκονο (1-0), ενώ η Θύελλα Ραφήνας επικράτησε με 2-1 της Ελλάς Σύρου και «έπιασε» τη Ρόδο. Η Α.Ε.Ρ.Α. πέτυχε σπουδαία νίκη παραμονής (3-1 τον Παναιγιάλειο), ενώ ο Α.Ο. Πυλίου έχασε με 1-0 από τον Πανελευσινιακό και μαζί τις ελπίδες του για παραμονή. Ο Γ.Σ. Μαρκό δεν κέρδισε στα Φιλιατρά (2-2 με την Εράνη) και βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος κέρδισε με 3-0 την Α.Ε. Μεσολογγίου και με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Αστέρας Βάρης της Α.Ε. Ερμιονίδας.

Η εξέλιξη του αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων

Η ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ μπήκε στον αγώνα με κυρίαρχο στόχο, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Προπονητή Ανδρέα Μπερτολούτσι, να πάρουν την νίκη και να σταθεροποιηθούν στην πρώτη θέση με τους τρεις βαθμούς. Αυτό και έπραξαν. Καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιώρου είχαν την υπεροχή και κατοχή της μπάλας. Έκαναν πολλές επιθετικές ομαδικές προσπάθειες, α΄΄’α μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των Μεγάρων, που ενεργοποιούσε σποραδικές αντεπιθέσεις. Όλα έδειξαν πως οι φίλαθλοι θα έβλεπαν ακόμα ένα σκληρό ντέρμπυ μεταξύ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και ΜΕΓΑΡΩΝ.

Το ημίχρονο έληξε με ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0 με χαρακτηριστικές δύο άτυχες κεφαλιές στο τελευταίο πεντάλεπτο των Γκουτρουμπή και Χαλάτση, αφήνοντας την κερκίδα των φιλάθλων να μη μπορούν να βγάλουν προφητικά συμπεράσματα ελπίδας.

Στην επανάληψη, στο Β΄ημίχρονο ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, πάτησε γκάζι και ξεχύθηκε μπροστά με ομαδικό διεκδικητικό παιχνίδι, που δεν άργησε να αποδώσει καρπούς. Πολλές οι φάσεις μπροστά από το γκολπόστ των φιλοξενούμενων, που αγωνιζόντουσαν δυναμικά. Ήλθε όμως 9 λεπτά από την έναρξη της Β΄φάσης και σε ένα επιθετικό γιουρούσι των Κορινθίων, ο Καλούσης έπιασε κεφαλιά και άνοιξε το σκορ σε 1-0 υπέρ του ΠΑΣ Κόρινθος μέσα σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού της κερκίδας.

Στη συνέχεια οι Μεγαρείς προσπάθησαν να αλλάξουν τη μορφή του αγώνα, αλλά προσέκρουσαν στη σθεναρή άμυνα των Κορινθίων. Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα ο Γκουντρουμπής είχε δύο ατυχίες. Αφού ατύχησε στο 73΄ σε κεφαλιά που η μπάλα βρήκε δοκάρι, αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα στο 85΄ για θέατρο που μόνο ο διαιτητής το είδε. Ήλθε όμως η ώρα που οι παίκτες μας έβαλαν μπροστά τα αποθέματα της ψυχικής τους δύναμης και στρίμωξαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα την άμυνα του Βύζαντα.

Αυτό το αγωνιστικό πνεύμα  δεν πήγε χαμένο, αφού δύο λεπτά πριν από την κανονική λήξη του αγώνα, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες η ομαδικότητα έδωσε την ευκαιρία στον Παπανικολάου να ολοκληρώσει τον θρίαμβο αυξάνοντας το σκορ της νίκης του ντέρμπυ σε 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, που διατήρησε την πρωτοπορία της ομάδας μας. ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  2 – 0. Αποστολή εξετελέσθη!...

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  ΚΑΛΗ ( ΑΡΙΣΤΗ – ΛΙΑΝ ΚΑΛΗ – ΚΑΛΗ – ΚΑΚΗ) με μικρολάθη και πολλές κάρτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΘΗΝΩΝ

Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ( Ανδρέας Μπερτολούτσι)

1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ -  4 ΚΑΛΟΥΣΗΣ -  5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ -  6 ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ -  8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ -  9 ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΠΗΣ –

10 LALKOVICH ( ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 65’)  11 ΠΑΠΟΥΛΗΣ -  14 ΓΚΙΚΑΣ ( ΖΕΙΜΠΕΚΗΣ 85’)  -   18 ΝΙΚΟΛΑΟΥ -   20 ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ (ROJANO 46’).

 

Επόμενοι Αγώνες:

Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  στη ΣΥΡΟ (10/3) – στην ΚΟΡΙΝΘΟ με ΑΡΓΟΣ (17/3) 

 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια