Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1881)

 

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η Τουρκία ετοιμάζεται

για παρατεταμένο πόλεμο με την Ελλάδα


 
Newsroom

Για ποιον παρήγγειλε και πήρε η Τουρκία αυτόν τον ανατριχιαστικό εξοπλισμό; Για τους Κούρδους ή τις άλλες χώρες που δεν έχουν αεροπορία;

"Καραγκιοζιλίκια" χαρακτήρισε σε συνέντευξη του ο  κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, τα "καθησυχαστικά" άρθρα του Τουρκικού τύπου αναφορικά με την πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία αναφέροντας πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται προστασία με «ειδικούς όρους».

"Είναι πράγματι ανατριχιαστικά τα όπλα που πήρε η Τουρκία και είναι ολοφάνερο ποιον απειλούν" είπε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διδάσκων στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Και συνέχισε "είναι σαφές πως η Τουρκία με το τρομακτικό αυτό οπλοστάσιο που παρήγγειλε και της εδόθη, ετοιμάζεται για έναν ολοκληρωτικό και παρατεταμένο πόλεμο με την Ελλάδα".

Τα συν και τα πλην των F-35

"Υπάρχει μια μυθολογία γύρω από το F-35" είπε ο κ.Γρίβας και ξεκαθαρίζει πως " όπως ολα τα οπλικά συστήματα έχει τα συν και τα πλην. Είναι ένα αμφιλεγόμενο αεροσκάφος με πάρα πολλά προβλήματα και επιχειρησιακούς περιορισμούς στη δράση του".

 

 

Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος ανανέωσαν για το 2024

την στρατιωτική τους συνεργασία



Μαρίνος Γκασιάμης

Κύπρος 23.02.2024 - 08:07

Η Λευκωσία εξετάζει τρόπους συνεργασίας για επίσπευση της αξιοποίησης των ανακαλύψεων φυσικού αερίου με το Κάιρο

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, υπογράφηκε στην Αίγυπτο, το Πρόγραμμα Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΤΑΣ) για το έτος 2024, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) Ελλάδας και Αιγύπτου. Το ΠΤΑΣ υπέγραψαν, από πλευράς ΕΦ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΦ, Αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Παναγίδης και από πλευράς ΕΔ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης και ο Ταξίαρχος Mohamed Saad Al Bayomi αντίστοιχα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης επί εξειδικευμένων θεμάτων, τόσο στην Κύπρο όσο και σε Ελλάδα και Αίγυπτο.  Το ΠΤΑΣ εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων στρατιωτικής συνεργασίας που αναπτύσσει η ΕΦ με φίλες χώρες οι οποίες συνδράμουν στην ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας

 

 

Συναγερμός στην Ευρώπη! Νέο κύμα Ρώσων μυστικών πρακτόρων έχει καταφθάσει σε όλη την ήπειρο

The Economist: Οι Ρώσοι κατάσκοποι επέστρεψαν στην Ευρώπη και διεξάγουν αστικό πόλεμο Σχέδιο πιθανών δολοφονιών σε ...

The Economist: Οι Ρώσοι κατάσκοποι επέστρεψαν στην Ευρώπη και διεξάγουν αστικό πόλεμο. Σχέδιο πιθανών δολοφονιών με «Μαύρες Επιχειρήσεις» σε αξιωματούχους της δύσης; Συναγερμό σε ΗΠΑ-ΕΕ μετά την δολοφονία του Ρώσου πιλότου στην Ισπανία, του Κουζμίνοφ που κατέφυγε εκεί.  Περισσότερα βίντεο στο Nationalpost TV:

 

 

Ευγνωμοσύνη Ουκρανίας! "Ευχαριστούμε Ελλάδα" για την αποστολή όπλων και για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16

5Aportsgma.gr Newsroom

  Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση καταγράφεται η παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών (εμφανίζονται πυροβόλα 155 χιλιοστών), καθώς και εικόνες από F-16. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με ανάρτησή του στο X ευχαριστεί τη Ελλάδα για την παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και εκπαίδευσης στα F-16.

Στην ανάρτηση, το ουκρανικό ΥΠΑΜ αναφέρει:  «Πριν από δύο χρόνια, η Ρωσία ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Είμαστε ευγνώμονες σε κάθε χώρα, ηγέτη και πρόσωπο που στάθηκε -και συνεχίζει να στέκεται- στο πλευρό της Ουκρανίας. Θα νικήσουμε», γράφει το μήνυμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω με την ανάρτηση καταγράφεται η παροχή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών (εμφανίζονται πυροβόλα 155 χιλιοστών), καθώς και εικνες από F-16.

Στην ανάρτηση, το ουκρανικό υπουργείο έχει "επισημάνει" τον επίσημο λογαριασμό του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και τον λογαριασμό του υπουργού Νίκου Δένδια.

 

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι Τούρκοι διακινητές

-Η ταρίφα για Ελλάδα και Γερμανία

Newsbomb


Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι διακινητές ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ευρώπη, ενώ στα 4.500 ευρώ έχει φτάσει η ταρίφα για μεταφορά στην Ελλάδα. Νεότερα στοιχεία δημοσιεύει η εφημερίδα BirGun, η οποία ανήκει στο αντιπολιτευτικό στρατόπεδο και όπως σημειώνει: «Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Τουρκία αυξάνεται συνεχώς λόγω της οικονομικής κατάστασης και των πιέσεων του καθεστώτος του ΑΚΡ, γι’ αυτό κι έχει γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους διακινητές ανθρώπων».

Στο δημοσίευμα μάλιστα αναφέρεται πως οι διακινητές…προβάλουν τις «υπηρεσίες» τους μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και προσφέρουν «διαβεβαιώσεις» ασφαλούς διακίνησης μέσω δικηγόρων.  Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με έναν τέτοιο διακινητή και η ταρίφα που της έδωσε για να μεταφέρει μετανάστες στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή 4.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνθρωποι αυτοί που ισχυρίζονται ότι παρέχουν παράνομη διέλευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και τις ΗΠΑ αναζητούν την…πελατεία τους μέσω αυτών των διαύλων. Οι «υπηρεσίες» άλλοτε είναι προπληρωμένες και άλλοτε όχι, ενώ οι εν λόγω ομάδες λαθρεμπόρων παρέχουν μεταφορά μέσω διαφόρων διαδρομών είτε οδικώς είτε με σκάφος.

Διακινητής με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα BirGun δήλωσε ότι οργανώνει παράνομες διελεύσεις ανθρώπων στους οποίους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή ένταλμα σύλληψης. Ο διακινητής έδωσε μάλιστα και «τιμολόγιο» διακίνησης ανθρώπων:  -4.500 ευρώ για διέλευση από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα με τα πόδια. -11.500 ευρώ για διέλευση στη Γερμανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια