Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1881)

 

 

 



Άλλοι εργάζονται, άλλοι ωφελούνται και άλλοι επωφελούνται;

Κάθε φορά που συγγράφω το κύριο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Με το θάρρος της γνώμης», ψάχνω στη φαρέτρα της γνώσης μου και της επίκαιρης ενημέρωσης να επιλέξω το θέμα. Αυτή τη φορά ένα γεγονός τοπικού ενδιαφέροντος μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ με τα του Δήμου Κορινθίων για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ζήσαμε όλοι οι δημότες την παρά φύση ασέλγεια, παρέμβασης εξωτερικών δυνάμεων στα του οίκου μας. Παράδοσης μιας εμπνευσμένης Δημοτικής Αρχής Κορινθίων υπό τον Οραματιστή Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Νομίζαμε στην αρχή πως θα καταλαγιάσουν τα παράπονα, ο πόνος και η αγανάκτηση των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για τα εκλογικά μαγειρέματα μεταξύ δύο κομμάτων με τα εξαπτέρυγά τους.

Ατυχώς πέσαμε έξω και αυτό οφείλεται στον ακήρυκτο πόλεμο, που ημέρα παρ΄ ημέρα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια όλων των ενδιαφερομένων μερών. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν και να αποδέχονται το τελικό αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών, άσχετα από τις παρασκηνιακές ενέργειες και τις κομματικές σκοπιμότητες. Τα κόμματα, ίσως να είχαν τη δική τους ατζέντα και αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Κόμματα που υποτίθεται κάθε φορά εκπροσωπούνται στις Αυτοδιοικητικές εκλογές με συγκεκριμένους υποψήφιους Δημάρχους. Στις πρόσφατες όμως εκλογές ήλθαν τα πάνω κάτω. Οι πάντες γνωρίζουν το τι συνέβη στο παρασκήνιο και ποιος πρώην Πρωθυπουργός, επανέλαβε την πάγια τακτική του με την επιμονή του.

Μέχρις εδώ έτσι έχουν τα γεγονότα και θα μπορούσαν να ξεπεραστούν κυρίως μεταξύ των δύο πρωτεργατών, του Πρώην και νυν Δημάρχων. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες του παιχνιδιού, όταν όλα όμως εξελίσσονται με αμοιβαίο σεβασμό στο έργο των δυο αντιπάλων. Περιμέναμε να το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές, αλλά πέσαμε έξω στην προσμονή μας. Η τάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής να παραβιάζει τα στεγανά της προκατόχου του με τα αλλεπάλληλα δελτία τύπου, που όλα γίνονται «Για πρώτη φορά», να εγκαινιάζονται έργα, που έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από το όραμα και τις πολύμοχθες προσπάθειες του πρώην Δημάρχου και των συνεργατών του, ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Σ΄αυτή τη φάση όπου εκδίδονται από την αρχή Ανακοινώσεις έναρξης έργων που έχουν παρελθόν, είδαμε τον Βασίλη Νανόπουλο, να επαναστατεί.

Στην κρίση του καθενός αφήνουμε να κρίνει δικαιολογημένες ή μη τις ευαισθησίες έκρηξης του ρέκτη πρώην Δημάρχου, όταν βλέπει να σκυλεύεται τόσο βάναυσα και αντιδεοντολογικά το δημιουργικό του έργο… Άλλοι εργάζονται, άλλοι ωφελούνται και άλλοι επωφελούνται;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια