Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1880)

 

Ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας άλλης ζωής…

 

 

 

Είχα μια θρησκευτική συζήτηση με ένα φίλο από τα παλιά σχετικά με την αθανασία της ψυχής. Σε κάποια στιγμή με ρώτησε σου αρέσουν οι ιστορίες της ζωής που δίδονται σε συνέχειες, τα τηλεοπτικά σήριαλ; Χωρίς να περιμένει δική μου απάντηση έδωσε μόνος του την απάντηση: Εμένα όχι, γιατί στο πιο ενδιαφέρον σημείο, αντί να δω την έκβαση του επεισοδίου, διαβάζω τη λέξη «Συνεχίζεται» και μένω με την αγωνία τι να συνέβη άραγε.

Στη συνέχεια μου είπε ότι ένας Πιστός Χριστιανός ζήτησε από τους δικούς του όταν πεθάνει, να γράψουν επάνω στην πλάκα του τάφου του: « Η συνέχεια στον ουρανό». Είπαμε πολλά γύρο από το υπόψη θέμα και μου ήλθαν στη σκέψη κάποιες αλήθειες που τις βλέπω, ως πραγματικότητα, που αφορά άμεσα τον άνθρωπο.

Η ζωή μας, αν την πάρουμε σαν ένα σήριαλ, είναι εδώ στη γη το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της πραγματικής ζωής μας. Η διάρκειά του μπορεί να είναι μεγάλη αλλά και πολύ σύντομη, αλλά δεν είναι όμως αυτό το τέλος της. Ο Πανάγαθος Θεός μερίμνησε. Ώστε να μη γνωρίζει ο καθένας από εμάς την ημέρα του θανάτου του. Κι αυτό ήταν η χάρη Του Θεού στο έλλογο δημιούργημά του. Το έκανε από μεγάλη αγάπη προς το ανθρώπινο γένος!

Το δεύτερο κεφάλαιο, ακολουθεί αμέσως μετά το πρώτο χωρίς διακοπή. Για τον πιστό, τον λυτρωμένο από με το αίμα του Ιησού Χριστού, η συνέχεια είναι στον ουρανό στην παρουσία του λυτρωτή του. Στη Βίβλο διαβάζαμε ότι: ¨Καθώς θα αποδημήσουμε από το σώμα μας ( ως αθάνατη ψυχή) θα ενδημήσουμε προς τον Κύριο».

Και μετά από όλα αυτά σκέπτομαι: Φίλοι μου και συνάνθρωποι,   ποιο θα είναι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας; Που θα γραφεί, αφού ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας άλλης ζωής; Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να μας συγχωρήσει για τις επίγειες αμαρτίες μας και να μας δώσει τη συνέχεια στον ουρανό!..    Ε.Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια