Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1879)

 

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ  3ος Όμιλος

Αστέρας Βάρης Αθηνών – ΠΑΣ Κόρινθος 0-2

Καλπάζει η Ομάδα μας προς τον τίτλο…

ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ

    Καλπάζει σαν ατίθασο άτι ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ από νίκη σε νίκη καθαρίζοντας τον δρόμο μπροστά του από πιθανούς αντίπαλους στη διεκδίκηση του τίτλου στον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Νίκησε την Κυριακή εκτός έδρας τον Κυανού Αστέρα Βάρης με καθαρό σκορ 2-0 και σκαρφάλωσε στους 48 πόντους. ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 36 πόντους.



    Γενική εικόνα του αγώνα

    Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ έβγαλε εκτός της πρώτης πεντάδας τον αρχικά επίφοβο Αστέρα Βάρης Αθηνών με 36 β. και τον ακολουθούν η Ρόδος στους 4 β. , το Άργος στους 6 β. και το Αίγιο με τη Θύελλα Ραφήνας στους 7 β. διαφορά ασφαλείας. Η ομάδα έχοντας ως Ευαγγέλιο την προσωπική εμπειρία ενός εκάστου ποδοσφαιριστή και τις προπονητικές οδηγίες του Ανδρέα Μπαρμπολούσι, αλλά και την στιβαρή ηγεσία του Προέδρου Αλέξη Κούγια, γίνεται οδοστρωτήρας στο διάβα της προς τον τίτλο.

    Όλες οι γραμμές της Κορίνθου αγωνίστηκαν ομαδικά, δυναμικά αποφεύγοντας σκληρά μαρκαρίσματα για τυχόν φάουλ και η κάθε μια ήταν συμπληρωματική της άλλης. Οι παίκτες, αφού , που εγγυάται προσπάθησαν να εκπορθήσουν τα αντίπαλα καρέ χωρίς αποτέλεσμα στο  Α ημίχρονο που έληξε 0-0, έγιναν πιο επιθετικοί, ομαδικότεροι και αποτελεσματικοί στον Β΄ γύρο.

    Αυτή η πίστη στον ομαδικό εαυτόν τους, έγιναν ασανσέρ πάνω κάτω, άμυνα, κέντρο και επίθεση σπάζοντας τις αμυντικές γραμμές της βάρης, που έπασχε για την ισοπαλία. Να πάει τουλάχιστον τον ένα βαθμό ελπίδας. Οι αντίπαλοί τους όμως ήταν εκεί!

Φάσεις εξέλιξης και γκολ

Τα γκολ για την νίκη της Κορίνθου επί του Κυανού Αστέρα Βάρης ήλθαν ως αποτέλεσμα μαζικότερης προσπάθειας των παικτών. ‘Αγωνίστηκαν μέσα σε πνεύμα αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας των γραμμών. Άφησαν κατά μέρος την ατομική προσπάθεια και εφάρμοσαν την αρχή πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Αυτό επιβεβαιώνει και το καθαρό αποτέλεσμα, που μικραίνει την ψαλίδα διαφοράς στα γκολ μεταξύ των πρωτοπόρων.

Οι παίκτες μας διεκδίκησαν την μπάλα σε πολλές φάσεις, μοίρασαν πάσες, έπαιξαν συρτό παιχνίδι και έκαναν σουτ κάτω από αμυντική πίεση. Έβγαλαν στην επιφάνεια τις προσωπικές και ομαδικές δυνατότητες που διαθέτουν, ως άτομα και ως ομάδα. Ημέρα παρά ημέρα αποκτούν το αναγκαίο ομαδικό πνεύμα, που εγγυάται την νίκη και το τρίποντο. Τα γκολ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ γραμμών και παικτών. Χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν βγαίνουν τα γκολ…

    Το Α΄ ημίχρονο κύλησε δυναμικά μεν και για τις δύο ομάδες, έγιναν φάσεις, αλλά δεν βγήκε αποτέλεσμα. Η ομάδα μας ατύχησε σε πολλές επιθέσεις της, αλλά κράτησε το τέρμα της κλειστό στις αντίπαλες περιπτώσεις. Μόλις στο 4΄ ο Γκουντρουμπής δεν είχε τύχη σε ισχυρό σουτ, ενώ μετά 15λεπτο σουτ του Δερμιτζάκη είχε την ίδια τύχη. Το 0-0 αποτέλεσμα τα λέγει όλα.

    Στην επανάληψη, όπως είπαμε η ομάδα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να πάρει τον αγώνα στα χέρια της. Έπαιξε αγώνα αξιώσεων και πέτυχε τον σκοπό της. Αφού ατύχησε μόλις στο 55΄ στο σουτ του Παπουλή που η μπάλα βρήκε δοκάρι, ήλθε πάλι ο Γκουντρουμπής στο 64' λεπτό και άνοιξε το σκορ σε 1 – 0 υπέρ της Κορίνθου μετά από ασίστ πάσα του Παπαχρήστου. Το σκορ όμως ήταν πτωχό και στο 74΄ ο Ζαχαράκης που μπήκε στον αγώνα στο 55΄ το αύξησε σε 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    Παίκτες, διοίκηση, Τεχνική ομάδα και συνοδοί φίλαθλοι, αλλά και οι φίλαθλοι όλης της Κορινθίας χαιρέτησαν ενθουσιασμένοι για τη νίκη αυτή και το τρίποντο!...

Παρατηρήσεις – Επισημάνσεις

    Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ βρίσκεται σε καλή φάση πορείας και τώρα έχει την ανάγκη όλων μας. Θα ήταν παράλειψη, αν δεν αναφερθώ και στην σημαντική παρουσία κοντά στην ομάδα του Γ. Πιέτρη, ο οποίος αναπληρώνει επάξια τον Πρόεδρο Αλέξη Κούγια στην προσωρινή απουσία του από τα γήπεδα. Την Κυριακή στον αγώνα με την Α.Ε. Ιαλυσού Ρόδου όλοι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου ώρα 15,00 (Προσοχή μήπως η ώρα αλλάξει και γίνει 13,00 όπως γίνεται στις ομάδες του Αιγαίου).

 

Διαιτησία Λίαν καλή ( Άριστη – Λίαν καλή – Καλή – Κακή)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: (Προπονητής Ανδρέας Μπαρμπολούσι).  Διασσίνος, Παπαχρήστος, Καλούσης, Αργυρόπουλος (46’ Παπουλής), Αναστασόπουλος (85’ Κουιμέλης), Χαλάτσης, Γκουντρουμπής (66’ Μερκούρης), Γκίκας, Δερμιτζάκης, Νικολάου, Ροχάνο (55’ Ζαχαράκης).

  





 

Δεν υπάρχουν σχόλια