Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1878)

 

 

Προς τον Δήμαρχο Κορινθίων για θέμα κυκλοφορίας εφημερίδας…

Με αφορμή ένα Αθλητικό γεγονός αναγκάζομαι, ως «Κορίνθιος», να αναφερθώ σε ένα προσωπικό μου θέμα, που αφορά όμως τον Αθλητικό κόσμο της Κορινθίας. Πριν μπω στην ουσία αυτού του γεγονότος οφείλω να πω λίγα λόγια που με αφορούν άμεσα. Ποιος είναι ο «Κορίνθιος». Ο υπογράφων την αρθρογραφία, ως «Κορίνθιος» είναι ο ιδρυτής της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Βαγγέλης Δ. Κόκκινος, Ανώτερος Αξιωματικός έ.α. της τάξεως Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων 1957, υπηρετήσας στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών, αποστρατευθείς με αίτησή του το 1972. Δεν έχω την απαίτηση να με γνωρίζουν όλοι, αφού ανήκω σε περασμένη γενιά Κορινθίων κουβαλώντας στην πλάτη μου με την Χάρη του Τριαδικού Θεού τα 91 μου χρόνια.

Ήμουν αθλητικός τύπος στα νιάτα μου από τους ελάχιστους εναπομείναντες εν ζωή ποδοσφαιριστές της Κορινθίας της εποχής μου, αφού άρχισα το ποδόσφαιρο, ως μαθητής της 7ης Γυμνασίου Αρρένων Κορίνθου αγωνιζόμενος από το 1949 – 1954 με την φανέλα του Αχιλλέα Κορίνθου, συνέχισα στη Σ.Σ. Ευελπίδων  και μετά την έξοδό μου με την φανέλα του Παγκορινθιακού στα πρώτα στάδια ενσωμάτωσης Αχιλλέα και Ολυμπιακού Κορίνθου την περίοδο 1957 -1958. Ακόμη και ως Λοχαγός είχα κάνει μετάταξη από τον Παγκορινθιακό στον ΠΑΟΚ Αγίας Άννας Κορίνθου όταν τον οδηγήσαμε με τους αείμνηστους Δ. Πατριαρχέα και Αθ. Ηλιακόπουλο (Μπρία) από την Γ΄ στην Α΄ ΕΠΣ Κορινθίας.

Αυτά για να κατανοήσετε ποιος είμαι και γιατί είμαι κοντά στη μεγαλειώδη προσπάθεια της σημερινής διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Γνωρίζω ότι με το ρεπορτάζ όπως το παρουσιάζω δεν ικανοποιώ τον σημερινό τρόπο της αθλητικής δεοντολογίας, αλλά έχω τις δικές μου αναχρονιστικές συνταγές και ιδέες περί ποδοσφαίρου και ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που τελούσε επί χρόνια εν υπνώσει. Καταλαβαίνετε πως όλα ξεκινούν από την αγάπη μου στην ομάδα και στην επιθυμία μου να βρεθώ αλληλέγγυος στη διοίκηση.

Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω την νέα διοίκηση να φέρει σε πέρας την Αθλητική Αποστολή της, έλαβα αυτοβούλως την απόφαση να εκδίδω κάθε εβδομάδα μερικές εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας επί πλέον των κανονικών και να τις διανέμω στους φίλαθλους δωρεάν στο ΔΑΚ Κορίνθου. Με την πράξη μου αυτή έλαβα μηνύματα ότι η εφημερίδα κυκλοφορούσε σε όλες τις πόλεις και χωριά πέραν από τις συνδρομές και πολλοί μου το έλεγαν πως ήταν ένα είδος προσκλητηρίου.

Επάνω σ΄αυτή την προσπάθεια την περασμένη Κυριακή παρουσιάστηκε υπάλληλος του ΔΑΚ Κορίνθου και είπε στον διανομέα ότι απαγορεύεται από τον Δήμο η διανομή διότι ρυπαίνεται ο χώρος του Σταδίου. Βεβαίως αυτό μου προξένησε απορία, επειδή ο υπάλληλος έκανε χρήση του σημερινού Δημάρχου. Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως τα πράγματα δεν έχουν έτσι και ότι ο δήμαρχος δεν έχει ιδέα περί τούτου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω, αλλά μία διευκρίνιση καλό θα ήταν να γίνει από τον Δήμαρχο. Καθαρά πράγματα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια