Header Ads

«Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια» της Δρ. Ειρήνης Αναγνώστου Κελεπούρη (Φ. 1878)

 

       *Γράφει - Επιμελείται: Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου

 

Ένα παραμύθι για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού Μ.Α.μ.Α. Βέροιας

 

Μία εκδήλωση ιδιαίτερη, γεμάτη αγάπη, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας, φροντίδας, αλληλοβοήθειας και «μοιράσματος» των πιο θετικών συναισθημάτων που μπορεί να εκφράσει ο άνθρωπος, παρακολούθησα, ύστερα από πρόσκληση φίλης, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 6:00μ.μ., στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του εκδοτικού οίκου ΙΩΝ, στην Αθήνα.

Αιτία;

Η συνάντηση των φίλων του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού «Μ.Α.μ.Α.» (Μέριμνα ατόμων με αυτισμό) από τη Βέροια, με αφορμή την παρουσίαση του παραμυθιού «Το Βάζο με τα Μοναχικά Μπισκοτάκια»!

 



Το εμπνευσμένο τρυφερό παραμύθι έγραψε για τον Σύλλογο η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου και εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος-σχολική ψυχολόγος, σε εικονογράφηση της φίλης του συλλόγου και εικαστικού Κατερίνας Αναστασίου και επιμέλεια του Ηθοποιού και Πρεσβευτή του συλλόγου Γιώργου Καραμίχου, ενώ η έκδοση του βιβλίου είναι μια ευγενική χορηγία της Μαρίας Παρίκου του εκδοτικού οίκου «ΙΩΝ».


Εξαιρετικός ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος με τη μεγάλη εμπειρία και το ιδιαίτερο χιούμορ του συντόνισε με μαεστρία την εκδήλωση παρασύροντας τους συμμετέχοντες σε μία ουσιαστική κατάθεση ψυχής, όταν τους κάλεσε να εξηγήσουν το έναυσμα που τους οδήγησε στη δημιουργία της έκδοσης του παραμυθιού… «Όλοι οι συντελεστές με αγάπη, σεβασμό και ανιδιοτέλεια προσέφεραν το παραμύθι σαν δώρο προς τα παιδιά του Συλλόγου και τις οικογένειές τους.». 

 

Η Συγγραφέας Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη εξήγησε μεταξύ άλλων την έμπνευση πίσω από τον τίτλο και το περιεχόμενο του βιβλίου, αφού γι’ αυτήν τα παιδιά με αυτισμό ήταν πάντα τα «μπισκοτάκια» της, τα οποία ήθελε να τα επιθυμούν και να τα προσέχουν όλοι. Η συζήτηση με τη συγγραφέα σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος –αυτό ένιωσα προσωπικά από την γνωριμία μας και ανυπομονώ να την ξαναδώ. Αξίζει δε να μάθουν οι αναγνώστες της ΦτΚ ότι όλα  τα έσοδα από τις πωλήσεις του παραμυθιού της θα πάνε στη Μ.Α.μ.Α., για να καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού, το οποίο φιλοξενεί τα παιδιά της.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Μ.Α.μ.Α. Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης ενημέρωσε το κοινό για το όραμα και το έργο του συλλόγου. 

 


Ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή, όταν η Πρόεδρος μοιράστηκε μαζί μας το μήνυμα πίσω από τη λέξη «Μ.Α.μ.Α.», αφού αυτή είναι μία λέξη που κάποιες μανούλες δεν θα ακούσουν ποτέ από τα παιδιά τους με αναπηρία.

Και ναι, αυτές οι μητέρες, αυτοί οι γονείς του συλλόγου δεν κρύβονται πίσω από τις λέξεις, γι’ αυτούς τα παιδιά τους είναι παιδιά με αναπηρίες!

Δεν φοβούνται τη λέξη «ΑΝΑΠΗΡΙΑ»!

Αγωνίζονται για τα δικαιώματα των παιδιών τους και των ιδίων, αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες φροντίδας, νοσηλείας και απασχόλησης, για όλα τα δικαιώματα που οφείλει μία ευνομούμενη κοινωνία και η πολιτεία να παρέχει…

Το κλειδί, όμως, της δύναμής τους είναι η μεταξύ τους στήριξη, η αγάπη, η συντροφικότητα, η ομάδα συναντίληψης που συνεχώς διευρύνεται και τους δίνει το «σθένος» να συνεχίζουν.

Παρόντες ήταν πολλοί φίλοι του συλλόγου, όπως και η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη που προσφέρει σημαντική υποστήριξη στη Μ.Α.μ.Α, ο Ανδρέας Λαγός Σεφ, η Ελισάβετ Χατζηνικολάου, παραγωγός ταινιών της ΕΡΤ, ο Γιώργος Χρανιώτης ηθοποιός, η Δέσποινα Πρινιά-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και η ΕΡΤ και η εκπομπή «Δύο στις 10’» που κάλυψαν επικοινωνιακά την εκδήλωση.

Στην ανακοίνωσή της η ΜΑμΑ αναφέρει:

«Το Βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια... Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους... Ένα παραμύθι για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού... Ένα παραμύθι για τη ΜΑμΑ!

Ήρθε στα χέρια μας και θέλουμε να το μοιραστούμε! Ένα παραμύθι γραμμένο με πολλή αγάπη από την αγαπημένη μας φίλη Dr Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις τα έχουμε απόλυτη ανάγκη μιας και θα καλύψουν λειτουργικές δαπάνες των δομών μας που φιλοξενούν 60 άτομα στο φάσμα του αυτισμού με σύνοδες αναπηρίες».

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ:

Εκδοτικός Όμιλος ΊΩΝ ,Σόλωνος 85,Αθήνα &Συμπληγάδων 5 Περιστέρι

Τηλέφωνα για παραγγελίες:2331304180 &6974484968 (Βέροια Διοικητικές Υπηρεσίες Συλλόγου) & 2103387570 (εκδοτικός όμιλος ΙΩΝ). Τιμή βιβλίου: 10,00€

 

Εμείς ως ΦτΚ ευχόμαστε καλοτάξιδο!

Η Αγάπη, η Πίστη, η Ελπίδα και η Δύναμη να συντροφεύει πάντα τα βήματα της «Μ.Α.μ.Α.»ς!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια