Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1876)


  

 

Υπάρχουν αυτοί, αλλά και ο Παντοδύναμος Θεός!...

Έχει αποδειχτεί ποτέ πραγματική κάποια θεωρία συνωμοσίας; «Όχι και σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι», είχε πει ένας παλιός αμερικανός πολιτικός. Γιατί για κάποια κέντρα αποφάσεων αυτό ακριβώς είναι η θεωρία συνωμοσίας: Mια παρατραβηγμένη αλήθεια, που ακόμα και αν δημοσιοποιηθεί, δύσκολα θα γίνει πιστευτή. Προβάλλεται δε πάντα διανθισμένη με την κατάλληλη ρητορική επένδυση αμφιβολίας. Σε αυτό το μήκος κύματος λοιπόν δεν υπάρχουν ακραία σενάρια, παρά πραγματικότητες, που κανείς δεν πιστεύει, έστω κι αν αυτές ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του, όπως συμβαίνει σήμερα.

Και σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια αποκαλύψεων, αποχαρακτηρισμένων εγγράφων και πιο ελεύθερης από ποτέ ροής πληροφορίας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως πολλά πράγματα, που φάνταζαν στην εποχή τους ιστορίες βγαλμένες από συνωμοσιολογικά μυαλά δεν ήταν παρά τραγική καθημερινότητα για κάποιους άλλους. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις διαχρονικές πλεκτάνες των Ιλουμινάτι ή της περιβόητης Νέας Τάξης Πραγμάτων, αλλά στον παιδικό εμβολιασμό, που προκαλεί αυτισμό, στον κορωνοϊό και άλλες ασθενικές παρενέργειες, στην κλιματική αλλαγή που είναι άλλο ένα κατασκεύασμα της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης, στον Νιμπίρου που καταστρέφει κάθε φορά τη Γη. Ακόμα και για τον Θεό της Χριστιανοσύνης έχουν βγει ταινίες.

Αν περιηγηθεί κανείς στην  ενημερωτική ιστοσελίδα στα  Σημαντικότερα Newsbeast.gr, θα βρει  άφθονες παρόμοιες θεωρίες. Κι αν η επιστήμη μάς λέει πως η συνωσιολογική ρητορεία συνδέεται με την ευπιστία, αλλά και την ανάγκη να νιώσεις ξεχωριστός, οι συνωμοσιολόγοι από την πλευρά τους θα σου πουν πως αυτό δεν είναι παρά άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης με τον μανδύα της εγκυρότητας. Και μετά θα σε παραπέμψουν σε τρανές αποδείξεις, θεωρίες συνωμοσίας στον καιρό τους, που σήμερα γνωρίζουμε, ως ιστορικά γεγονότα. Ή και τρέχουσες αλήθειες, που τώρα βγαίνουν στο φως.

Υπάρχουν πράγματι φορές που η πραγματική ζωή ξεπερνά σε φαντασία. Παίρνω σαν παράδειγμα τις προφητείες των Πατρός Κοσμά του Αιτωλού και του Παϊσίου. Όταν τους συμφέρουν κάποια γεγονότα που επαληθεύονται στην πράξη είναι ¨Τυχαία¨, ενώ όταν είναι αλλιώς προσπαθούν να τις  υποβαθμίσουν. Κι όμως κάτι μας λέγει πως τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στην Μ. Ανατολή επιβεβαιώνουν τις προφητείες των Αγίων μας και προβληματίζομαι

Όταν κάποιοι αποκλείουν τις ενοράσεις πως ο Μεγάλος Πόλεμος θα αρχίσει από τη Μέση Ανατολή

προβληματίζομαι γιατί σήμερα ζούμε εκεί τερατώδη γεγονότα. Ποιος θα γελάσει τελευταίος, θα φανεί. Υπάρχουν αυτοί, αλλά και ο Παντοδύναμος Θεός, «ος τα πανθ΄ορά»!... 

 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια