Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1875)

 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – Α.Ε. ΡΟΔΟΥ 1-1 

 

 

Χάρη στην ψυχωμένη απόδοση των παικτών μας ο Β΄ γύρος ξεκίνησε θετικά έναντι του Α΄ γύρου…

Με ισοπαλία έληξε ο αγώνας της Κυριακής μεταξύ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και Α.Ε. ΡΟΔΟΥ και σκορ 1-1, που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου. Ήταν ένας αγώνας ντέρμπι με όλη τη σημασία των λέξεων μεταξύ δύο κορυφαίων διεκδικητών του Πρωταθλήματος. Παρά την απώλεια δύο βαθμών για την Κόρινθο, η ομάδα μας χρίστηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αφού αυτός ο αγώνας ήταν η 1η αγωνιστική ημέρα του Β΄ γύρου. Το ματς ξεκίνησε παρουσία 3000 περίπου φιλάθλων από όλη την Κορινθια. Η ομάδα δεν είναι μόνο της Κορίνθου, αλλά το καμάρι όλων των Κορίνθιων. Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα και οπωσδήποτε δεν διαφεύγει της προσοχής της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για πλήρη εκμετάλλευση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η περιγραφή του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι νησιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 69΄ και ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι μετά πεντάλεπτο στο 74΄. Η Κόρινθος μπήκε δυνατά στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Στρίμωξε τους αντίπαλους, οι οποίοι άντεξαν στις επιθετικές ενέργειες των Κορινθίων. Ο ΠΑΣ ατύχησε μόλις στο 4΄της αναμέτρησης όταν σουτ του Παπαχρήστου απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Ρόδου. ¨Όπως επίσης μετά δίλεπτο ένα σουτ από αριστερά πέρασε σύριζα στη γραμμή του τέρματος της Ρόδου. Δεν είναι βέβαιο, αν το μακρινό αυτό σουτ που έγινε από αριστερά θα γινόταν πάσα σε αμαρκάριστο παράλληλο παίκτη της Κορίνθου, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα και αποκρούστηκε από το τερματοφύλακα. Ήταν ανάγκη ομαδικότητας παιγνιδιού.

Η υπεροχή του γηπέδου κράτησε σε όλη τη διάρκεια του ημιώρου, αλλά χωρίς να πετύχουν οι Κορίνθιοι να εκμεταλλευτούν αυτή την υπεροχή απέναντι σε μια δυναμική άμυνα των αντιπάλων που δεν άφηνε κενά στις γραμμές της. Καλή η μεταφορά και διεκδίκηση της μπάλας, αλλά έλλειψη ψυχραιμίας από πολλούς παίκτες μας στην τελική φάση με αποκορύφωμα ένα λεπτό πριν από τη λήξη του Α΄ ημιχρόνου να πάει χαμένη μια μπαλιά σουτ από αριστερά. Αυτό έγινε πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν το σουτ του Νικολόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ. Περί το τέλος της Α΄φάσης του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την υπεροχή της μπάλας. Το Α΄ ημίχρονο έληξε 0-0.

Η Ρόδος μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με μεγάλο πάθος για την νίκη, προσπαθώντας να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι να αμυνθεί. Τούτο ήταν φανερό όταν έβλεπες πάντα στην επίθεση να παίζουν με τέσσερις παίκτες μπροστά και στις στημένες μπαλιές έβλεπες πάνω από πέντε παίκτες μπροστά από τα δίκτυα της Κορίνθου.

Μάλιστα, οι Ρόδιοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού να πάρουν προβάδισμα, όταν ο Μπαρμπαρούσης εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του αντίπαλου τερματοφύλακα, παρόλα αυτά, ενώ είχε μπροστά του άδεια εστία, άργησε να εκτελέσει κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο αμυντικός των γηπεδούχων να προλάβει να απομακρύνει σωτήρια με προβολή σε κόρνερ.

Γενικότερα, υπήρχαν αρκετές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, με την Ρόδο να καταφέρνει να μην απειλείται η εστία της, ελέγχοντας στην αρχή τον ρυθμό του αγώνα. Η Κόρινθος είχε μια καλή στιγμή στο 20′ με τον Γωνιωτάκη να διώχνει σε κόρνερ ένα παράλληλο γύρισμα, ενώ πέντε λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Νικολόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ.

Το ξεκίνημα της επανάληψης έμοιαζε αρκετά μ’ αυτό του πρώτου ημιχρόνου με την Ρόδο να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπαρμπαρούσης με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 66′ η Ρόδος κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Μίσκου με παράλληλη πάσα τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Μπαρμπαρούση και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος των διχτύων ανοίγοντας το σκορ σε 0-1 υπέρ της Ρόδου.

Μετά αυτό το προβάσδισμα της Ρόδου η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση και αποτελεσματικά δυνατή. Μετά από αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες η ισοφάριση ήρθε στο 74′ όταν σε ομαδικό κομφουζιο οι παίκτες μας διεκδίκησαν την μπάλα έξω από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής την πήραν και τροφοδότησαν τον Χαλάτση, ο οποίος με περισσό θάρρος πλάσαρε συρτά την αριστερή πλευρά του τερέν στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα μέσα σε αποθέωση της γεμάτης από κόσμο κερκίδας του Δ.Α.Κ. Κορίνθου. Ο ανεκδιήγητος Διαιτητπής σφύριξε τη λήξη του ντέρμπι βρίσκοντας τις ομάδες με σκορ 1-1.

Επισημάνσεις

*Βελτιώνεται η ομάδα στο χαμηλό παιχνίδι και την ομαδικότητα.

*Προσοχή στη διαμαρτυρία κατά αποφάσεων διαιτητή. Είναι πολλές οι κάρτες που έχουν εισπράξει στον Α΄ γύρο οι παίκτες σε βάρος της ομάδας και του εαυτού τους.

* Στις ψηλές πάσες μέχρι να στρώσει την μπάλα ο συμπαίκτης σας ορμούν και την παίρνουν άλλοι.

* Αποφύγετε να μπαίνετε με την μπάλα στα πόδια από τη μια άκρη στην άλλη του γηπέδου. Θα σας βγει η πίστη και θα πέσουν επάνω σας και θα την κλέψουν. Δώστε την σε παράλληλο συμπαίκτη αμαρκάριστο.

*Η άμυνα να παίρνει θέση αμαρκάριστου και ο γκολκήπερ να πετάει την μπάλα με το χέρι, βάζοντας την ομάδα στην επίθεση.

* Μην ξεπουλάτε την μπάλα. Να παίζετε με τα πόδια και με το μυαλό.

* Η ομαδικότητα φέρνει την νίκη και όχι τα ατομικά γιουρούσια, που προσκρούουν στην άμυνα.

* Τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα και οπωσδήποτε δεν διαφεύγει της προσοχής της διοίκησης του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για πλήρη εκμετάλλευση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η Διαιτησία ήταν σε πολλές φάσεις μεροληπτική υπέρ της Ρόδου. ΚΑΛΗ ( ΑΡΙΣΤΗ-ΛΙΑΝ ΚΑΛΗ- ΚΑΛΗ – ΚΑΚΗ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΣΟΥΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΑΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ( Προπονητής Μπαρμπουλούσι):

1 ΔΙΑΣΣΙΝΟΣ. 3 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ. 4. ΚΑΛΟΥΣΗΣ. 5 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. 6 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ 67’). 8 ΧΑΛΑΤΣΗΣ. 10 ΓΚΙΚΑΣ ( ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 50’). 11 ΠΑΠΟΥΛΗΣ ( ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 50’). 14 ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ. 18. ΝΙΚΟΛΑΟΥ. 19 ROJANO. 
 
 
 
 

Δεύτερη φορά σε 100 χρόνια που ντέρμπι «αιωνίων» κρίνεται στα πέναλτι! 

www.sport-fm.gr
Το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, βρήκε νικητές τους «πράσινους» με τη διαδικασία των πέναλτι να κρίνει για δεύτερη φορά ντέρμπι «αιωνίων» σε 100 χρόνια!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι «αιωνίων» καθώς παρά τα πολλά προβλήματα που προϋπήρχαν και προέκυψαν κατάφερε να αποκλείσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» ήταν ηρωικοί απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο τους και μετά από 120 λεπτά αγώνα, επικράτησαν 7-6 στα πέναλτι παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ωστόσο, παρά τον τεράστιο αριθμό των ντέρμπι που έχουμε παρακολουθήσει, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά σε 100 χρόνια που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη» ρουλέτα.

Την πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1988, όταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το «τριφύλλι» πήρε ξανά τη νίκη απέναντι στους «ερυθρόλευκους», όταν μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, πήρε τη νίκη με σκορ 4-3 έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Σαργκάνη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια