Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1873)

 

2η Χειμερινή Συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνη

 

 

Η 2η Χειμερινή Συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2023 στην Πλατεία "Αγίου Βλασίου", υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ 'Ηλίας Κατσούλης". Έλαβαν μέρος οι : Kaloy's Big Band, Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και τέλος, η οικοδέσποινα Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν εορταστικές και μη μελωδίες.


Άλλη μια υπέροχη εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης!

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, κ. Ιωάννης Βαλιάντζας, καλωσορίζοντας το κοινό. Στη συνέχεια, ο ίδιος έδωσε τον λόγο στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά, ο οποίος απηύθυνε ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης – Τι ακούσαμε από τους μαθητές

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με τους ήχους των μικρών μαθητών και μαθητριών του τμήματος της Μουσικοκινητικής αγωγής, με υπεύθυνη καθηγήτρια, την κ. Άρτεμις Οικονόμου. Οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν το κοινό και ανταμείφθηκαν με το ζεστό χειροκρότημα. 

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες της κιθάρας, κάνοντας μια μικρή παρουσίαση ατομικά, ομαδικά ή μαζί με την καθηγήτριά τους, χαρίζοντάς μας όμορφες μελωδίες και επίκαιρα τραγούδια.

Ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του πιάνου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μάρα Χατζηαποστόλου. Οι μελωδίες και τα τραγούδια αποδόθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι προχωρημένοι μαθητές και μαθήτριες του πιάνου ενθουσίασαν το κοινό με το παίξιμό τους. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε η απόδοση του τραγουδιού «Ρούντολφ το ελαφάκι» σε μια προσπάθεια πολυφωνικής χορωδίας.

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κ. Βλάσιο Τσιώτο

Στο σύντομο διάλειμμα, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο οποίος με έναν σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται από τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές/τριες του Ωδείου. Τόνισε μάλιστα ότι ως Δήμαρχος θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του Ωδείου, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Το τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου έδωσε το «παρών»

Το τελευταίο μέρος της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης έντυσε μουσικά το τμήμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Μπούζα, πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Η χορωδία Βυζαντινής Μουσικής απέδωσε επίκαιρους ύμνους  από την εορτή των Χριστουγέννων αλλά και ένα παραδοσιακό κάλαντο της Ανατολικής Θράκης. Τα μέλη της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής τραγούδησαν με ζωντάνια και ενθουσιασμό τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη παρουσίαση του Ωδείου!

 

 

Δήμος Σικυωνίων: Δωρεάν Μαστογραφία και Παπ Τεστ στο Κιάτο

 

 

 (2ος κύκλος εξετάσεων και επανελέγχου)

Δωρεάν μαστογραφία και Παπ Τεστ θα μπορούν να κάνουν όσες γυναίκες του δήμου Σικυωνίων το επιθυμούν, από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 και για δύο περίπου μήνες.

Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το συντονισμό της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινά πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σικυωνίων με εξέταση μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων (2021).

Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 και για δύο περίπου μήνες, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Κιάτο.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2742360130 και 2713610243 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην σταθερή μονάδα για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, όπως και την προηγούμενη φορά, γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθείσες καλούνται και πάλι για συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται, επίσης δωρεάν, είτε στην κινητή είτε στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Εορτασμού των Θεοφανίων - 6 η Ιανουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην Επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Μέγα Αγιασμό, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου. Θα ακολουθήσει τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (προβλήτα λιμανιού Λουτρακίου). Πανηγυρικές δοξολογίες θα τελεσθούν και στους κάτωθι Ιερούς Ναούς του Δήμου μας.

Άγιοι Θεόδωροι: Στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία Αγίων Θεοδώρων (θέση "Λιμανάκι"). Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.45 π.μ.

Ίσθμια: Στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός και έπειτα κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (προβλήτα Διώρυγας). Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 09.45 π.μ.

Περαχώρα: Στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ώρα 09:30 π.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός. Ακολουθεί κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη Ηραίου - Βουλιαγμένης. Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 9.15 π.μ.

Σχίνος: Στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά και ώρα 10:30 θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός και ακολούθως, κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην παραλία Σχίνου. Ώρα προσέλευσης Επισήμων στις 10.15 π.μ. Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των Ιερών Ναών για τη ρύθμιση των εκκλησιαστικών και τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα για τη ρύθμιση της τάξη

Ο Δήμαρχος Γκιώνης Γεώργιος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια