Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ (Φ. 1872)

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/12/2023

ΜΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣΘ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ

Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 


Με την παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος η Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, 24 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος απ’ όλους τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων και εν συνεχεία, τέλεσε τον Όρθρο και την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία, κατά την οποία σχεδόν στο σύνολό τους οι παριστάμενοι Πιστοί και ιδιαιτέρως νέοι και νέες, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Την διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος, με την χαρακτηριστική λυρικότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στα «Χριστούγεννα της ψυχής». Αυτές τις ημέρες κατακλυζόμαστε από συμβατικότητες κοινωνικές εκδηλώσεις, τυπικές ευχές χωρίς ουσία και από τα έξοδα των «ρηχών» διασκεδάσεων. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί να βρει την χαρά των Χριστουγέννων στα άψυχα αντικείμενα και όσο περισσότερα αποκτά τόσο παραμένει ανικανοποίητος. Ακόμα πέφτει θύμα της κριτικής πιστεύοντας ότι τα Χριστούγεννα έχουν αλλοιωθεί και ο κόσμος δεν τα αισθάνεται. Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ούτε τα αντικείμενα ούτε και η κριτική που θα τον γεμίσουν χαρά αλλά η σχέση του με τον Χριστό. Δεν είναι ο Χριστός ένα μέρος των Χριστουγέννων αλλά Αυτός είναι τα Χριστούγεννα! Είναι το μυστήριο στο οποίο καλείται ο κάθε ένας να συμμετέχει και εκτός από την σχέση μαζί Του πρέπει να βρει και την σχέση του με τους άλλους με την «γλώσσα» της συγγνώμης, του χαμόγελου, της στοργής και της έμπρακτης αγάπης. Ολοκληρώνοντας παρεκάλεσε τον Ποιμενάρχη μας να δεηθεί, ώστε με την χάρη του Ενανθρωπήσαντος Χριστού να τα καταφέρουμε, ακόμα και αν δεν αλλάξει η κοινωνία μας, μέσα από μια μικρή, απαρατήρητη ρωγμή να περάσει το φως Του και να γεμίσει τον κόσμο μας!

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε προ της Απολύσεως της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη στους πιστούς, που στην κυριολεξία κατέκλυσαν τον Ι. Ναό για να εορτάσουν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων!

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι, μεταφέροντας στην Ι. Αδελφότητα και στους Πιστούς τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου!

 

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

 

 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/12/2023

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ


Σύσκεψη για τα Άγια Θεοφάνεια με εκπροσώπους όλων των αρμοδίων Φορέων (Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Φιλαρμονικής, Διώρυγος Α.Ε. κ.ά.) της πόλεως Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023, στην Κροκίδειο Αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως μας υπό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο και παρουσία όλων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί ασφαλέστερα και αρτιότερα ο πανηγυρικός Εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων. Η λιτανευτική πομπή θα ξεκινήσει από τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου προς τον «Φλοίσβο», το κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί από τον Μητροπολίτη μας, μέσα από το πλοίο, που παραδοσιακά παραχωρεί για τον σκοπό αυτό η «ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στα νερά του Κορινθιακού κόλπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ως άνω Φορέων της πόλεώς μας για την διάθεση και την συνεργασία τους απευθύνοντας τους εόρτιες ευχές και δίδοντάς τους, ως ευλογία, το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως μας για το έτος 2024.


  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια