Header Ads

Καταπέλτης ο Μάϊκλ Ρούμπιν κατά της Τουρκίας για το Κυπριακό (Φ. 1869)


"Ο Μπάϊντεν πρέπει να αντιμετωπίσει το λάθος του Κίσινγκερ στην Ανατολική Μεσόγειο" 
Πηγή: 5Apostagma.gr Newsroom


Ο Κίσινγκερ τάχθηκε στο πλευρό των Τούρκων στο Κυπριακό, λέγοντας στον Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να έχουν το 1/3 της Κύπρου»

Είναι γνωστό ότι ο Χένρι Κίσινγκερ απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 100 ετών, όντας μια υπερμεγέθη προσωπικότητα της αμερικανικής διπλωματίας του 20ου αιώνα, με πολλά μέρη του κόσμου να συνεχίζουν να αγωνίζονται με την κακή "κληρονομιά" που τους άφησε.

Ο Κίσινγκερ έγινε διάσημος για την προσέγγιση με την κομμουνιστική Κίνα και κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ.

Η κακή κληρονομιά - Η εισβολή του Αττίλα 1974

Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο , φαινομενικά για να προστατεύσει τον πολύ μικρό κυπριακό μουσουλμανικό πληθυσμό καθώς η ελληνική χούντα προσπαθούσε να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα. Η ελληνική Κυβέρνηση έπεσε μια εβδομάδα αργότερα, και η Ελλάδα επέστρεψε στη δημοκρατία και έχασε τις αξιώσεις της στην Κύπρο.

Τότε ενώ οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονταν στη Γενεύη για να αναγκαστεί σε αποχώρηση η Τουρκία, αυτή συνέχισε την επίθεσή της, προβαίνοντας σε κατάφωρη αρπαγή γης. Τα τουρκικά στρατεύματα κατέλαβαν και προέβησαν σε εθνοκάθαρση στο 1/3 της χώρας, ενώ η κατοχή συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κίσιγκερ στο πλευρό των Τούρκων

Από την πλευρά του ο Κίσινγκερ τάχθηκε στο πλευρό των Τούρκων. «Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να έχουν το ένα τρίτο της Κύπρου», είπε στον Πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ. «Η τουρκική τακτική είναι σωστή . Αρπάξτε ότι θέλετε και μετά διαπραγματευτείτε με βάση την κατοχή». Ποτέ δεν εξήγησε γιατί η τουρκική επιθετικότητα με πράσινο φως από τις ΗΠΑ ήταν προς το συμφέρον τους.

Η στάση της Τουρκίας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Εξάλλου, οι Τούρκοι τάχθηκαν στο πλευρό της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και η Τουρκία παρέμεινε ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι Ναζί και οι φασίστες ρήμαζαν την Ευρώπη. Μόνο όταν η ήττα των Ναζί ήταν σίγουρη, ενώθηκαν με τους συμμάχους.Η αξία της Κύπρου για ΗΠΑ-Δύση

Καθώς η Κύπρος γίνεται περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και δημοκρατία στην πρώτη γραμμή κατά της απολυταρχίας, η σημασία της για τη Δύση αυξάνεται. Κάθε χρόνο εν τω μεταξύ, η Τουρκία γίνεται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Δύση.

Η βραχυπρόθεσμη λύση του Κίσινγκερ θέτει πλέον σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ο θάνατός του είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για ενδοσκόπηση αλλά και για τον Μπάιντεν να ηγηθεί μιας δικομματικής αναθεώρησης της πολιτικής για να θέσει τα αμερικανικά συμφέροντα και τη δημοκρατία πάνω από το προσωπικό κέρδος, τις αποικιακές φιλοδοξίες και τον εναγκαλισμό της δικτατορίας.

Η Τουρκία πρόξενος σοβαρών προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι επισημάνσεις του Ρούμπιν για την κακή κληρονομιά που άφησαν ως παρακαταθήκη για την Κύπρο στις ΗΠΑ οι κινήσεις στήριξης από τον Κίσιγκερ στους Τούρκους και τα αποτελέσματα αυτών, αποτελούνόχι απλά άποψη αλλά ιστορική αλήθεια.

Η Τουρκία χάρη στον Κίσιγκερ, έβαλε πόδι στην Κύπρο και έκτοτε έχει γίνει πρωταγωνιστής εντάσεων στη Μεγαλόνησο αλλά και σε ολόκληρη τη ΝΑ Μεσόγειο, ερχόμενη σε προστριβές με Ισραήλ-Ελλάδα-Αίγυπτο, φθάνοντας το 2020 στο παραένα πριν την στρατιωτική αναμέτρηση με τη χώρα μας, και αντιστρατευόμενη τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή.

Τελικά αν έχεις τέτοιους φίλους, όπως οι ΗΠΑ την Τουρκία, τότε τί να τους κάνεις τους εχθρούς. Τέλος εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό από Κύπρο-Ελλάδα-ΗΠΑ -ΕΕ και λοιπούς συμμάχους είναι ότι οι Τούρκοι δεν θα φύγουν από την Κύπρο με τα λόγια, αλλά με τη λόγχη.Δεν υπάρχουν σχόλια