Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1869)

 

 

 

Στο Κόκκινο: «Οι καιροί ου μενετοί…»

  

 Εμείς οι παλαιότεροι Έλληνες έχουμε βιώσει στο πετσί μας την υποβάθμιση κάθε Ελληνοχριστιανικής Αξίας που μας κληρονόμησαν οι αιώνες. Αξίες που αποτελούσαν το προπύργιο προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Αυτή η παρακμή του δημόσιου βίου δεν γίνεται τυχαία και χωρίς να υπάρχουν υπεύθυνοι για την κατάντια της μίζερης ύπαρξης του ανθρώπινου γένους. Αντίθετα. Κυρίως μετά την μεταπολίτευση του 1974 ήλθαν τα επάνω κάτω στο όνομα του δήθεν προοδευτισμού και των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων.

    Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Κάποτε λέγαμε ότι υπήρχε Ελληνοχριστιανική Παιδεία. Τολμώ να πω ότι το τρίπτυχο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» κυριαρχούσε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ακόμη και στις Ταινίες του Σινεμά. Ολόκληρες γενιές ανθρώπων γαλουχήθηκαν με κλασσικά έργα της Παγκόσμιας Γραμματείας, μέχρι που ενέσκηψαν οι θολοκουλτουριάρηδες, οι τιποτόφρονες. Σιγά σιγά, αλλά σταθερά, διαπότισαν το μυαλό και τη σκέψη όλων μας με πράξεις πέραν από τις διδασκαλίες του Χριστιανισμού. Παρουσιάστηκαν, ως απαραίτητες, οι απανωτές μεταρρυθμίσεις με την υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσας, των Θρησκευτικών και της ιστορίας.

    Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατηφόρα έχουν παίξει τα σύγχρονα, αλλά και μερικά από τα παλαιότερα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Η Τηλεόραση, το Ραδιόφωνο και ο τύπος σε κάθε μορφή του, ενώ τα λεγόμενα διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων μαγειρεύουν με τη βοήθεια κάθε συστημικού Οργάνου το προπαγανδιστικό δημοσιογραφικό υλικό. Ανοίγεις ένα τηλεοπτικό Κανάλι στην TV και δεν βλέπεις παρά μόνο δολοφονίες, πολέμους, ασύλληπτης έκτασης βία και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους του τηλεθεατή.

    Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ενεργοποίηση των σύμφυτων με τον ανθρώπινο χαρακτήρα παθών. Όλα μετατρέπουν τον άνθρωπο σε κακοποιό στοιχείο, έστω κι αν αυτή η μετατροπή είναι εντελώς ξένη, εχθρική προς τις κρατούσες εδώ και αιώνες καταστάσεις. Η Ελλάδα ξεστρατίζει από τον δρόμο του Θεού και οι πολιτικοί της «περί άλλων τυρβάζουν». Μέχρι πού θα πάει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Ο Θεός θα μας τιμωρήσει για την συνεχιζόμενη αποστασία  μας. « Οι καιροί ου μενετοί..».                   

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια