Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1869)

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου – Επαναλειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου Covid-19

 

30 Νοεμβρίου 2023

Η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου Κορινθίας μάς γνωστοποιεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου Covid- 19.

Από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Πέμπτη θα είναι δυνατός ο εμβολιασμός με ραντεβού για πολίτες 12 ετών και άνω με το νέο επικαιροποιημένο μονυδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ 1.5 κατά του κορωνοϊού.

 

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης  υποδέχτηκε τους μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του 3ο Δημοτικό Λουτρακίου

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης  τους μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του 3ο Δημοτικό Λουτρακίου συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Κωνσταντίνα Παπαχρήστου, κ. Ολυμπία Γιαννακοπούλου και κ. Αγγελική Τσάτσαρη, το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Λουτρακίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές διδάχθηκαν την ενότητα για τις δημοτικές εκλογές, τη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον χώρο του Δημαρχείου, να συναντήσουν τον Δήμαρχο και να του θέσουν τις ερωτήσεις τους με σκοπό να μάθουν ακόμα περισσότερα και βιωματικά να αντιληφθούν τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την πόλη τους.

Ο Δήμαρχος απάντησε με πολλή χαρά σε όλες τις ερωτήσεις και ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την επίσκεψη. Οι συνεργάτες του πρόσφεραν γλυκά κεράσματα σε όλους ενώ οι μαθητές χάρισαν στον Δήμαρχο ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, αλλά και ένα γράμμα με το αίτημά τους: να φυτευτούν στον κήπο του σχολείου καινούρια δεντράκια που θα τα φροντίσουν οι ίδιοι οι μαθητές και θα τους θυμίζουν τη σημερινή συνάντηση. Έτσι θα ομορφύνουν το σχολείο τους και ταυτόχρονα θα κάνουν μια ξεχωριστή δράση για το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς μας φίλους αλλά και τις εξαίρετες εκπαιδευτικούς για την επίσκεψη και τα όμορφα δώρα που πρόσφεραν στον Δήμαρχο.

 

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Πρόσκληση για ορκωμοσία

 

Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 44/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα του θεάτρου «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» στο Ξυλόκαστρο, στις 15 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 8 το απόγευμα ώστε σε δημόσια συνεδρίαση, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 37 του Ν. 4804/21 ορκωμοσία.

Ο ΠΡΟΣΚΑΛΩΝ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΧΡ.ΤΣΙΩΤΟΣ

ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Β.Νανόπουλος: Αποδίδουμε στους Κορίνθιους ένα έργο πνοής! Την πολεοδόμηση σε Αγία Άννα - Συνοικισμό

781 ακίνητα και 16 κοινόχρηστοι χώροι αξιοποιούνται με την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης της Αγίας Άννας

 


Ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και αποδίδει στους πολίτες του δήμου Κορινθίων πολεοδομημένη και με όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης – αγορά και πώληση- την περιοχή της Αγίας Άννας και του Συνοικισμού η δημοτική αρχή Κορινθίων.

Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια είχαν εξ αρχής θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα ανακοινώνοντας τον Νοέμβριο του 2021 την έγκριση της πράξης εφαρμογής, ενέργεια η οποία επέτρεπε στον δήμο και στους κατοίκους να γνωρίζουν τι ανήκει και σε ποιόν, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος σε κοινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης στις δυο περιοχές και την ανάθεση της διαδικασίας για μια τρίτη, την περιοχή ΙΝΤΕΝ.  

 


«Η πολεοδόμηση στην Αγία Άννα ολοκληρώνεται  και από σήμερα οι δικαιούχοι ακινήτων στην περιοχή μπορούν να κάνουν συμβόλαια και αγοραπωλησίες και ο δήμος να αξιοποιεί τους κοινόχρηστους χώρους. Είναι παρεμβάσεις που από καιρό είχαμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, υπήρξαν δυσκολίες αλλά σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε στους πολίτες ότι οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και οι περιοχές αξιοποιούνται. Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια και όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Η Αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνα Κόλλια αναφέρθηκε στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν ώστε να γίνει η τελική αίτηση στο κτηματολογικό γραφείο της Κορίνθου αλλά και στο σύνολο των περιουσιών που αξιοποιούνται.

«Μιλάμε για μια περιοχή 370 στρεμμάτων. Για 781 ακίνητα και για 16 δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους. Όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την πλευρά του δήμου Κορινθίων ολοκληρώθηκαν. Παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο πνοής» σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Σχετικό video: https://youtu.be/5kwh5x2Dtbo

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια