Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1869)

 
















 


Είμαστε «εφημερίδα γνώμης»…

 
Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ελλαδικές τοπικές εφημερίδες – δεν αναφέρομαι μόνο στην Κορινθία γιατί κανονικές εφημερίδες έχουν μείνει ελάχιστες που μετριούνται κάτω από τα πέντε δάκτυλα της μιας χειρός - να δημοσιεύουν κατά κύριο λόγο ειδήσεις, γεγονότα, άρθρα και γενικότερα ύλη αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία ό,που κυκλοφορούν. Κάπως έτσι είχαμε ξεκινήσει κι΄ εμείς τα πρώτα χρόνια της έκδοσης, στις αρχές της δεκαετίας του “80” με ντόπια κυρίως ύλη, αλλά με δεκαέξι σελίδες και όχι με εικοσιτέσσερις που κυκλοφορούμε σήμερα και μάλιστα έγχρωμες, που επιβαρύνουν το κόστος.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, διαπιστώσαμε ότι το αναγνωστικό μας κοινό επιθυμούσε να διαβάζει και κάτι άλλο γενικότερης μορφής, όπως Ελλαδικά, Εθνικά, Διεθνή και άλλα θέματα επικαιρότητας και αιχμής. Αποτέλεσμα να επεκταθούμε στη σημερινή μορφή δημοσιευόμενης ποικίλης ύλης. Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις μας δεν έγιναν εντελώς τυχαία και με μοναδική δική μας, προσωπική ιδέα. Όλα έγιναν κατόπιν έρευνας με συγκερασμό και δικών σας απόψεων.

Η αποδοχή της ποικίλης ύλης είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των αναγνωστών μας, οι οποίοι μας πληροφορούν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Για να γίνει η περισυλλογή και η τελική επιλογή της προς δημοσίευση ύλης γίνεται με κοπιώδη πολύωρη εργασία, με πολλά ξενύχτια. Είναι δύσκολη εργασία αυτή, αλλά μας ικανοποιεί η αποδοχή της και αυτό είναι φανερό στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ετήσια συνδρομή. Είμαστε ευχαριστημένοι, που ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους η μεγάλη πλειοψηφία των συνδρομητών μας, επιδεικνύουν συγκινητική συνέπεια, ως προς την εξόφληση. Κάποιοι ελάχιστοι δεν είναι συνεπείς, που σταδιακά περικόπτεται η αποστολή της “Φωνής της Κορινθίας”.

Για την πληροφόρησή μας υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των Αναγνωστών με τη Διεύθυνση της εφημερίδας. Αν κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μας γράψουν μπορούν να μας τηλεφωνούν για τα θέματα που τους απασχολούν. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνεπείς συνδρομητές.. Παρακαλούμε να διαβάζετε, για όσο χρονικό διάστημα εκδίδεται, στη δεύτερη σελίδα στην ταυτότητα της εφημερίδας τη διαδικασία εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής και ειδικότερα την ενημέρωση για Τραπεζική κατάθεση, ώστε να πιστώνεται ο αντίστοιχος λογαριασμός, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές συνωνυμίες. Στην κριτική σας δεν θέλουμε μόνο τις θετικές απόψεις, αλλά και τις αρνητικές τοιαύτες. Είμαστε εφημερίδα που διεκδικεί τον τίτλο της «Αντικειμενικής γνώμης».

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 
 






Όχι ελεύθερη βίζα σε Τούρκους στην Ελλάδα…

Σήμερα συναντάται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας για να συζητήσουν τα διαβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Τα αναφέρω, ως διαβόητα, γιατί δεν πρόκειται να βγει τίποτα καλό για την Ελλάδα, αφού η Τουρκία μας σέρνει πάντα πίσω από γεγονότα και δικές της ήδη επιτεύξεις. Ενθυμούμαι ότι είχα διαβάσει προ ημερών ότι προτίθεται στα πλαίσια ΜΟΕ η Ελλάδα να δώσει σε Τούρκους ελεύθερα βίζα επίσκεψης σε νησιά του Αιγαίου, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους.

Αποτελεί κοινό μυστικό για τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες ότι, Τούρκοι κομάντος που ξέρουν ελληνικά θα έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας. Οργιάζει ήδη η τουρκική ΜΙΤ στο Αιγαίο. Ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ, έχει αποκαλύψει πολλά για την δράση της ΜΙΤ στα νησιά μας, κάτι το οποίο ξένισε και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις, αλλά τα πράγματα είναι σαφή. Έχουν ήδη συλληφθεί πολλοί πράκτορες στα νησιά μας και μάλιστα επ΄ αυτοφώρω να φωτογραφίζουν Στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σε περίπτωση τυχόν Ελληνοτουρκικής σύρραξης όλοι αυτοί, οι εν υπνώσει πράκτορες, θα ξεχυθούν στα νησιά μας και στο εσωτερικό της Ελλάδας και θα οργανώσουν ένοπλες Μονάδες από τους Μετανάστες έτοιμους για δολιοφθορές και αποσταθεροποιητικές επιχειρήσεις. Θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Η Τουρκία, ως χώρα του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί παρά να έχει εντάξει τις Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα Ανορθοδόξου και Αστικού Πολέμου σε εχθρικά εδάφη.

Δεν μας διαφεύγει της προσοχής ότι ο «Κορίνθιος», ως νεαρός Αξιωματικός των Δυνάμεων Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών, εκπαιδεύτηκε στην εκμάθηση της Βουλγαρικής γλώσσας όταν υπηρετούσε σε Μονάδα Καταδρομών στη Δράμα. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνει το ίδιο και η Τουρκία στις αντίστοιχες Ειδικές Δυνάμεις;

Υπάρχουν ήδη Τούρκοι καταδρομείς που μαθαίνουν ελληνικά και έρχονται ως τουρίστες στα νησιά μας, για να ελέγξουν τις περιοχές στόχους, σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής σύρραξης. Έχουμε δράση Τούρκων " τουριστών" που ταυτόχρονα είναι πράκτορες, πιθανόν σε όλα τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στα μικρασιατικά παράλια. Οι Τούρκοι έχουν κάνει τα σχέδια τους για το Ανατολικό Αιγαίο.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν στο ΓΕΕΘΑ και στην ΕΥΠ. Θα αφήσουν τους πολιτικούς να βάλλουν τον ¨λύκο¨ στο μαντρί μας;
 «Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




 
Δήλωση Έκπληξη από Πούτιν…

Μια πρόσφατη Δήλωση – έκπληξη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μας δημιουργεί συνειρμό καυτών ερωτήσεων, που χρήζουν απάντησης! Η παρέμβαση αυτή του Ρώσου προέδρου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, γιατί συμβαίνει σε μια χρονική περίοδο που όλα είναι ανεξέλεγκτα και ρευστά στη Μέση Ανατολή και στον Ρωσο - Ουκρανικό Πόλεμο. Στη σημαντική δήλωση για τις Ελληνορωσικές σχέσεις προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος στο Κρεμλίνο τη νέα Ελληνίδα πρέσβη, Αικατερίνη Ξαγοράρη.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στην Ελληνίδα πρέσβη: 

«Δεν γίνεται να μην μας ανησυχεί η κατάσταση στις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί πνευματικής εγγύτητας, αμοιβαίας συμπάθειας και σεβασμού του ρωσικού και του ελληνικού λαού θα βοηθήσουν και με την πάροδο του χρόνου, θα ξαναγεννηθούν οι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ των κρατών και οι κανονικές σχέσεις.

Για περισσότερους από δύο αιώνες, η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια εποικοδομητική και φιλική σχέση συνεργασίας, γεγονός που τις βοήθησε να επιτύχουν από κοινού καλά αποτελέσματα στην οικονομική διμερή συνεργασία και στις σχέσεις των δύο κοινωνιών».

Η παρέμβαση αυτή του Ρώσου προέδρου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική από διπλωματικής άποψης. Είναι σαν να επιθυμεί να στείλει κάποιο μήνυμα επανάκαμψης στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας. Η ανάγνωση του μηνύματος δίνει δύο όψεις: Η μία είναι πιο κοντά στην αλήθεια των δηλώσεων και η άλλη ίσως έχει σχέση με άλλο μήνυμα με αποδέκτη τον τυχάρπαστο και διπρόσωπο Ερντογάν. Όποιο κίνητρο και να έχει ο Ρώσος Ηγέτης η Ελληνική Κυβέρνηση, οφείλει και πιστεύω πως θα το πράξει, να ασχοληθεί ενδελεχώς με την διπλωματική αποκρυπρογράφηση της δήλωσης, η οποία δεν έγινε τυχαία.

Οπωσδήποτε κάπου αποβλέπει και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Δεν μπορεί ο ανυπόληπτος Τούρκος να το παίζει σε διπλό ταμπλό κι εμείς να είμαστε δεδομένοι. Εκτός από την συμμαχική σχέση υπάρχει και η διεθνής, η διακρατική σχέση, χωρίς βεβαίως να φτάσουμε στα απαράδεκτα όρια άλλων. Στα επιτρεπόμενα όρια του λογικού μπορούμε να «συνομιλούμε» διευρύνοντας την αποδοχή της Ελλάδας, ως «έγκυρο διεθνή παίκτη»…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Συμφωνία Πρεσπών: Γιατί δεν επιστρέφουν στις «Κόκκινες Γραμμές»;

Κάποιοι της δικομματικής τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εύχονταν η «Μαύρη Επιχείρηση ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ» , που επιχειρήθηκε από δυνάμεις του σκότους με τις πυρκαγιές, να καταφέρει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την Εθνική Προδοσία του Μακεδονικού Ζητήματος. Μερικώς η επιχείρηση αυτή, που κατά τη γνώμη μας μπορεί να είχε και τον πάρα πάνω τελικό σκοπό, πέτυχε. Είπα μερικώς γιατί αυτό είναι η μισή αλήθεια. Την άλλη μισή τη δίνουν καθημερινά οι απανταχού της Γης Συνέλληνες και οι Μακεδόνες στις πόλεις και τα χωριά, όπως και στην Αθήνα επί εποχής του Αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου!

Το στίγμα της Εθνικής Προδοσίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών είχαμε πει ότι αποτελεί θέμα ζωής και θανάτου για την ύπαρξη του Ελληνισμού. Κάποιες δυνάμεις της Δύσης δυστυχώς επιθυμούσαν να εφαρμόσουν στη Νότια Βαλκανική τη «Μέθοδο του διαίρει και βασίλευε», με αναδιάταξη των συνόρων κρατών σε βάρος της Ελλάδας. Σ’ αυτό συμμετείχαν και υποτακτικοί Έλληνες πολιτικοί της εποχής εκείνης. Είναι φανερή η προσπάθεια των ανθελλήνων διαστρεβλωτών της πραγματικότητας, που θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν ούτε υπήρξαν «Κόκκινες Γραμμές» στο όνομα της Μακεδονίας. Θα προσθέσω για να απαντήσω στους Αριστεροδεξιούς της Κυβέρνησης ότι: Η τελική απόφαση πολιτικών αρχηγών για το «Μακεδονικό» την 13 Απριλίου 1992, ήταν: σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία». ΔΗ σύσκεψη ολοκληρώθηκε με μία συμφωνία ανάμεσα σε Καραμανλή, Μητσοτάκη και Παπανδρέου για τη διατύπωση της θέσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί τον όρο Μακεδονία στην ονομασία της νέας χώρας». Γιατί, αφού τα Σκόπια έχουν κάνει κουρελόχαρτο της Συμφωνία των Πρεσπών δεν επιστρέφουν στις «Κόκκινες Γραμμές»; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»









Δεν υπάρχουν σχόλια