Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1860)

 





ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ή ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ;

 

    Σε κάθε Εκλογική Αυτοδιοικητική αναμέτρηση συνηθίζεται στον πρώτο γύρο, αν δεν υπάρξει νικητής από την πρώτη Κυριακή, να πάμε σε δεύτερο στήσιμο της κάλπης, Στις εκλογές του 2019 νικητής αναδείχθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Στις  προηγούμενες εκλογές έλαβαν μέρος οκτώ Συνδυασμοί , ενώ στις εκλογές της Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 θα λάβουν μέρος πέντε Συνδυασμοί. Πέραν από τις λιγότερες συμμετοχές υπάρχει όμως και ο νέος Εκλογικός Νόμος. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. άλλαξε τον σχετικό εκλογικό νόμο. Θα εφαρμοστεί η ενισχυμένη αντί της Απλής Αναλογικής που παρουσίασε παθογένειες στην κατανομή των εδρών δημοτικών συμβούλων με αποτέλεσμα να μην μπορεί η πλειοψηφία να εργαστεί άνετα. Την Κυριακή θα δοθεί πριμ εδρών στον πρώτο  συνδυασμό, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς εσκεμμένα εμπόδια.

     Ήλθε στιγμή που η πλειοψηφία δεν μπορούσε να πάρει τις αποφάσεις της σε πολλά θέματα, ενώ αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν για ίδιον όφελος κάποιοι ιδιοτελείς δημοτικοί Σύμβουλοι σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου. Χωρίς να είμαι μάντης οι ενδείξεις είναι ότι ο Κορινθιακός λαός θα δώσει στον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ακόμη μία ευκαιρία για να ολοκληρώσει το έργο του:  Με την πρώτη αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή το μόνο ψηφοδέλτιο για να πάρει το 43% είναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του σημερινού Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, που έρχεται πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο Δήμαρχος παρά τα όσα εμπόδια που αντιμετώπισε παρουσίασε εντυπωσιακό έργο στα πρώτα χρόνια του.

    Τι θα κάνουν τα κόμματα αποτελεί μίαν άλλη παράμετρο. Όσον αφορά την κεντροδεξιά και τα δεξιά κόμματα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ψηφίσουν στην πλειοψηφία τους τη  Συμμαχία Πολιτών και τον Βασίλη Νανόπουλο. Όσον αφορά την κεντροαριστερά παράταξη δεν νομίζω πως θα έχουν λόγο κάποιοι από αυτούς που θα προσέλθουν στις κάλπες, αφού το κόμμα τους δεν θα συμμετέχει πλην αυτών του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα, αν θα πρέπει τα αριστερά κόμματα να ψηφίσουν ενισχύοντας το αντίπαλο κόμμα που εποφθαλμιά την αξιωματική αντιπολίτευση, θα απασχολήσει κόμματα και οπαδούς.

     Στην ουσία ο κ. Σταυρέλης μας ζητάει να σταματήσει μία εργώδης προσπάθεια του Β. Νανόπουλου και να αρχίσει από την αρχή. Θα είναι αποδεκτή αυτή η άποψη από την πλειοψηφία των δημοτών που βλέπουν τον Δήμο να βαδίζει ήδη με ιλιγγιώδεις ταχύτητες προς  το ελπιδοφόρο μέλλον;  Κλείνω με την βεβαιότητα πως όλα συγκλίνουν στο ερώτημα: ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ή ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ; Και τότε θα κληθούν οι ψηφοφόροι να πάρουν επάνω τους το μέλλον του Δήμου…   

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια