Header Ads

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (Φ. 1860)

Οι Διδασκαλίες του Ιησού Χριστού

 

 

Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο μεγαλύτερος διδάσκαλος που έζησε ποτέ. Συχνά χρησιμοποιούσε παραβολές ή ιστορίες, για να διδάσκει σημαντικά μαθήματα, από τα οποία μπορούμε να μάθουμε ακόμη και σήμερα. Αυτά μας δίδασκε ο Μακαριστός π. Νεκτάριος Μαρμαρινός στο Κατηχητικό Σχολείο πότε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και πότε στον Απόστολο Παύλο.
Το χαμένο πρόβατο
*Όταν έχουμε χαθεί ή είμαστε μόνοι και στραφούμε στον Ιησού, όχι μόνον θα μας καλωσορίσει αλλά θα χαρεί για μας ως ποιμένας λέγοντας: «Χαρείτε μαζί μου, επειδή βρήκα το πρόβατό μου που χάθηκε».
«Ζω την πίστη μου διαβάζοντας τη ζωή του Ιησού Χριστού στην Καινή Διαθήκη, επειδή η ζωή Του σημαίνει πολλά για εμένα και πάντα μαθαίνω κάτι καινούργιο από τις παραβολές για τις οποίες μιλά». Λέγει ο Ρούντυ Π., Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
*Ο Ιησούς κάνει θαύματα συνεχώς, ακόμη και σήμερα. Τα θαύματα παρακάτω έγιναν κατά τη διάρκεια της ζωής Του στη γη και είναι συγκλονιστικές αφηγήσεις, που μπορούν να μας βοηθήσουν να πλησιάσουμε πιο κοντά Του.
Έδωσε στους τυφλούς την όρασή τους
«Tότε, άγγιξε τα μάτια τους, λέγοντας: Σύμφωνα με την πίστη σας ας γίνει σε σας. Kαι ανοίχτηκαν τα μάτια τους. Kαι ο Iησούς τούς πρόσταξε έντονα, λέγοντας: Προσέχετε, ας μη το ξέρει αυτό κανένας» (Κατά Ματθαίον 9:27-31)
Καθάρισε τους λεπρούς
«Και αυτοί ύψωσαν τη φωνή, λέγοντας: Iησού, επιστάτη, ελέησέ μας. Kαι όταν τούς είδε είπε: Πηγαίνετε και δείξτε τον εαυτό σας στους ιερείς. Kαι ενώ πορεύονταν, καθαρίστηκαν». (Κατά Λουκάν 17:12-19)
Θεράπευσε τους αρρώστους και τους ταλαιπωρημένους
«O Iησούς, βλέποντάς την, φώναξε, και της είπε: Γυναίκα, είσαι ελευθερωμένη από την ασθένειά σου. Kαι έβαλε επάνω της τα χέρια· και αμέσως ανορθώθηκε, και δόξαζε τον Θεό». (Κατά Λουκάν 13:11-17)
Ανέστησε νεκρούς
«Νάσου! φερόταν έξω ένας νεκρός, ένας μονογενής γιος τής μητέρας του, και αυτή ήταν χήρα… Kαι όταν την είδε ο Kύριος, τη σπλαχνίστηκε, και της είπε: Mη κλαις. Και είπε: Nεανίσκε, σε σένα λέω, σήκω επάνω. Kαι ο νεκρός ανακάθισε» (Κατά Λουκάν 7:12-15)
Έκανε το νερό κρασί
«O Iησούς λέει σ’ αυτούς: Γεμίστε τις υδρίες με νερό. …Kαι τους λέει: Αντλήστε τώρα και φέρτε στον αρχιτρίκλινο. Kαι έφεραν. Kαι καθώς ο αρχιτρίκλινος γεύτηκε το νερό, που είχε μεταβληθεί σε κρασί, και δεν ήξερε από πού είναι» (Κατά Ιωάννην 2:3-11)
Περπάτησε επάνω στο νερό
«Kαι κατά την τέταρτη φυλακή τής νύχτας, ο Iησούς πήγε προς αυτούς, περπατώντας επάνω στη θάλασσα» (Κατά Ματθαίον 14:25)
Τάισε χιλιάδες με λίγο φαγητό
«Kαι παίρνοντας τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια, σηκώνοντας τα μάτια του στον ουρανό, ευλόγησε και έκοψε τα ψωμιά σε κομμάτια, και έδινε στους μαθητές του, για να βάλουν μπροστά τους· και μοίρασαν σε όλους τα δύο ψάρια. Kαι έφαγαν όλοι και χόρτασαν» (Κατά Μάρκον 6:39-42)
Β.Δ.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια