Header Ads

Πώς βάζουμε σταυρό στους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους (Φ. 1859)

 

Δημοτικές Εκλογές 8 Οκτωβρίου 2023

Γράφει: Η Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου στο facebook

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Κορινθίων, είτε εντός Κορίνθου, είτε στα χωριά / Κοινότητες, έχουν το ίδιο Κεντρικό με 89 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά διαφορετικό Τοπικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό κάθε Κοινότητα (Κόρινθος/Χωριά) έχει το δικό της ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

 

Το ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές θα έχει την εξής εμφάνιση:

-Στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου αναγράφεται η ομάδα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων (89 άτομα) με αλφαβητική σειρά ανεξαρτήτως σε ποια Δημοτική Ενότητα κατέρχονται (Δ.Ε. Άσσου – Λεχαίου, Δ.Ε. Κορινθίων, Δ.Ε. Σαρωνικού, Δ.Ε. Σολυγείας, Δ.Ε. Τενέας).

Αυτό είναι το λεγόμενο «Κεντρικό».

Όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Κορινθίων, είτε εντός Κορίνθου, είτε στα χωριά / Κοινότητες, έχουν το ίδιο Κεντρικό με 89 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους

Από αυτούς τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει από έναν (1) έως και τέσσερις (4). Έχει, δηλαδή, τη δυνατότητα να βάλει από έναν (1) έως και τέσσερις (4) σταυρούς στο Κεντρικό.

Όλοι οι ψηφοφόροι μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι και 4 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους από οποιαδήποτε Δημοτική Ενότητα κι αν κατέρχονται στις εκλογές.

Για παράδειγμα, ο ψηφοφόρος που ψηφίζει στο Χιλιομόδι μπορεί να ψηφίσει κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο από την Δ.Ε.Τενέας, αλλά μπορεί να ψηφίσει και κάποιον ή και τους τέσσερις -εάν επιθυμεί- από τη Δ.Ε. Κορινθίων ή/και από τη Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου κ.ο.κ.. Αρκεί να βάλει έως και 4 σταυρούς το πολύ, ώστε να καταμετρηθούν έγκυρα οι σταυροί στη διαλογή ψήφων. Εάν βάλει 5 σταυρούς για παράδειγμα δεν θα καταμετρηθούν οι σταυροί.

 

-Στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου αναγράφονται οι υποψήφιοι που κατέρχονται στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας που ψηφίζει ο κάθε ψηφοφόρος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε Κοινότητα έχει το δικό της ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Ο Δήμος Κορινθίων έχει τις εξής 22 κοινότητες:

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ, ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ, ΑΘΙΚΙΩΝ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΣΣΟΥ, ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ, ΚΑΤΑΚΑΛΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΥ, ΚΛΕΝΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΟΡΦΟΥ, ΚΟΥΤΑΛΑ, ΛΕΧΑΙΟΥ, ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ, ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, ΣΟΛΟΜΟΥ, ΣΟΦΙΚΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ, ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ψηφίζουν στην Κόρινθο (εντός Κορίνθου) θα πρέπει να έχουν ψηφοδέλτιο με το Τοπικό Συμβούλιο της Κορίνθου, όσοι ψηφίζουν στα Εξαμίλια θα έχουν ψηφοδέλτιο με το Τοπικό Συμβούλιο των Εξαμιλίων κ.ο.κ..

Οι υποψήφιοι του κάθε Τοπικού Συμβουλίου μπορούν να ψηφισθούν μόνο από τα εκλογικά τμήματα της συγκεκριμένης Κοινότητας, δηλαδή του χωριού τους.

Για παράδειγμα, ο υποψήφιος του Τοπικού Συμβουλίου της Κορίνθου ψηφίζεται στα εκλογικά τμήματα της Κορίνθου, δεν μπορεί να ψηφισθεί από τους ψηφοφόρους των Εξαμιλίων ή του Λεχαίου.

 * Εύη Κοκκίνου

Δικηγόρος

Διαμεσολαβήτρια

Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων

Απ. Παύλου 40, Κόρινθος

τηλ. 27410 84568

6944964225

email: ekokklaw@otenet.gr , https:/evikokkinoulaw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια