Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1859)

 

Μία ακόμα σειρά απινιδωτών παραδίδεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την ερχόμενη εβδομάδα

 


 
Στην παράδοση μίας ακόμα σειράς αυτόματων ηλεκτρονικών απινιδωτών θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου την ερχόμενη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Οπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ειδικότερα, οι εν λόγω απινιδωτές θα διατεθούν για να καλύψουν χώρους συνάθροισης κοινού, κυρίως αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η παράδοσή τους θα προϋποθέτει ότι στους χώρους αυτούς θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό που θα γνωρίζει πώς να τους λειτουργεί.

 

 

Σε πλήρη εφαρμογή από τις 9 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το νέο σύστημα ελέγχου των αιθουσών διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης

 

Με νέα μηχανήματα και με νέο τρόπο θα διεξαχθούν, από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει από τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ελέγχου των αιθουσών διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η πιο πάνω μεταβολή δρομολογείται στο πλαίσιο ενεργειών αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών σε πρότυπες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά και στο πλαίσιο διαφάνειας και νομιμότητας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται, αφ’ ενός η θωράκιση των αιθουσών θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης με σκοπό την εξασφάλιση με διαφάνεια και νομιμότητα του αδιάβλητου των διαδικασιών και αφ’ ετέρου η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, παρατήρησε ο περιφερειάρχης.

 

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για θέματα Πολικής Προστασίας

 Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τις ενέργειες οι οποίες -στο πλαίσιο της Πολιτικής Προτασίας- έχουν ήδη γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών συγκάλεσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων από τις 5 Π.Ε. και την έδρα, εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και διαπιστώθηκε ότι αναλογικά με τις χρηματοδοτήσεις που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο όσον αφορά σε προληπτικές ενέργειες πολιτικής προστασίας, με παρεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα σημεία κάθε Ενότητας.

“Υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων σε πολλά σημεία του οποίου έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις, με σκοπό να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες επιπτώσεις από μεσαίας ή ισχυρής έντασης φαινόμενα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετά τη σύσκεψη.

“Είμαστε σε ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση” τόνισε ο Π. Νίκας, ο οποίος ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως κανένα έργο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίας έντασης φαινόμενα, προσθέτοντας ότι αν εκδηλωθούν τέτοια θα συγκαλείται αμέσως το ΣΟΠΠ της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοπόννήσου κάλεσε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνήσουν άμεσα με τους δημάρχους στην κάθε Π.Ε. προκειμένου οι δήμοι να προβούν -όπου δεν το έχουν κάνει ήδη- σε παρεμβάσεις, όπου αυτές χρειάζονται, στις εντός σχεδίου πόλης περιοχές.

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε απόφαση που αφορά στην λήψη μέτρων πρόληψης για την μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων καθώς και των συνεπειών τους, στην περιοχή Ζευγολατιού Νιοχωρίου του Δήμου Τρίπολης.

Η συγκεκριμένη απόφαση συμφωνήθηκε κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά την χθεσινή σύσκεψη – στην οποία μετείχαν επίσης οι πρόεδροι του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου- συζητήθηκαν οι προληπτικές ενέργειες αποτροπής πλημμυρικών φαινομένων στο οροπέδιο της Τρίπολης, ιδίως στην περιοχή Ζευγολατιού και Μαντινείας όπου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σταμάτησε το εκεί υλοποιούμενο από την Περιφέρεια έργο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προβλέπει την μίσθωση μηχανημάτων έργου και βαρέων οχημάτων που θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα στην πιο πάνω περιοχή. Τα εν λόγω μηχανήματα, εξ άλλου, θα προβούν σε ενδελεχείς καθαρισμούς όλων των τάφρων που υπάρχουν, τις οποίες και θα διευρύνουν όπου αυτό είναι δυνατό.

 

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας χαιρέτισε στο  Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος”, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κορίνθου στην Αρχαία Κόρινθο

 


 Χαιρετισμό στο Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος”, που διοργανώνει η Μητρόπολη Κορίνθου στο Συνεδριακό Κέντρο της, στην Αρχαία Κόρινθο, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου απόστολο Παύλο, ο οποίος -όπως τόνισε- πρόβαλε την πόλη της Κορίνθου και της έδωσε ιδιαίτερη αίγλη σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο, ενώ επισήμανε παράλληλα την εκκλησιαστική, δογματική και κοινωνική προσφορά του αποκαλούμενου “αποστόλου των εθνών”, για να σημειώσει, μεταξύ άλλων, στη συνέχεια:

“Ανάλογα καλείται και η Εκκλησία σήμερα να πάρει θέση και να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στα σύγχρονα ζητήματα και ερωτήματα που διεθνώς τίθενται. Ζητήματα ηθικά αναφορικά με την τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη, αλλά και θέματα σχετικά με την ελευθερία του σύγχρονου ανθρώπου και τις απειλές που αυτή δέχεται. Και βεβαίως, για την υπόθεση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του κάθε λαού, ιδιαίτερα δε των μικρών πληθυσμιακά λαών που απειλούνται σήμερα από μία ισοπέδωση αξιών, ιδανικών, και πολιτισμού” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το διήμερο Α΄ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών “Παύλος και Κόρινθος” διοργανώνεται από την Μητρόπολη Κορίνθου και το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Θεολογία, με τις εργασίες του -που ξεκίνησαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου-, να ολοκληρώνονται την Δευτέρα 25 του μήνα.

 

 

Κίνδυνοι άλλου είδους ελλοχεύουν σήμερα για την ελευθερία του σύγχρονου ανθρώπου, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την επέτειο της άλωσης

 

“Την ελευθερία του ανθρώπου σήμερα ενδεχομένως να μην επιβουλεύονται κάποιοι κατακτητές, αυτή κινδυνεύει όμως τόσο από την κακή χρήση της τεχνολογίας όσο και από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, απειλώντας τον με υποδούλωση -πνευματική και ψυχική”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στις δηλώσεις του κατά τις εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώθηκε χθες Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, ο εορτασμός για την 202η επέτειο από την κατάληψη της Τριπολιτσάς -στις 23 Σεπτεμβρίου 1821- από τους επαναστατημένους Ελληνες.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ενώ ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκφώνησε ομιλία -μετά την αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου- με θέμα “Η ιστορική σημασία της άλωσης της Τριπολιτσάς για την ευόδωση της εθνεγερσίας του 1821”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας -τον οποίον συνεχάρη για την διοργάνωση ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στη συνέχεια παρέλαση.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, συλλόγων κ.α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια