Header Ads

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ- ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Φ. 1857)

 Ολοκληρώνονται τα έργα υποδομής και αναβάθμισης που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην Αγία Άννα, Νεάπολη και Καλλιθέα.


Μετά την χθεσινή Αυτοψία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου το πρωί, απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας μας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σχετικά με την προοπτική που έχει σχεδιάσει για την εν λόγω περίπτωση.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ!
 



Τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή της Αγίας Άννας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο. Βρήκαμε την ευκαιρία χθες Τετάρτη πρωϊ να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, μετά την επιτόπου Αυτοψία που έκανε στην Οικιστική περιοχή της άλλοτε «Μπαθαρίστρας» Κορίνθου, σχετικά με την προοπτική που έχει σχεδιάσει για την εν λόγω περίπτωση. Ο Δήμαρχος απάντησε με επιβλητική άνεση στο ερώτημά μας:.

« Όπως γνωρίζετε στην πρώην περιοχή της Μπαθαρίστρας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950 επικρατούσε πλήρης ο Αγροτικός τομέας. Η περιοχή ήταν ένας τεράστιος αμπελώνας με οπωροφόρα δένδρα και διάσπαρτα αγροτεμάχια. Μετά τον Εμφύλιο πόλεμο 1946- 1949 παρουσιάστηκε μία εκρηκτική άναρχη οικιστική δημιουργία μιας Περιοχής, που καθοριζόταν από την Άνω Αγιάννα μέχρι και το πεδίο βολής του 6ου Σ.Π. Για πολλά χρόνια οικοδομήθηκε όλη η έκταση που περιελάμβανε τους αμπελώνες Ανατολικά της οδού Αγίας Άννας και του στρατοπέδου μέχρι την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου πάνω από τον Συνοικισμό. Δεν σχεδιάστηκε από την αρχή ρυμοτομικό πολεοδομικό σχέδιο και οι δρόμοι που χαράκτηκαν ακολούθησαν τα αγροτικά μονοπάτια και τους αγροτόδρομους. 
 
 

  Ήταν ατύχημα που η σύγκριση μεταξύ της κάτω και επάνω πόλης της Κορίνθου είναι ημέρα με τη νύχτα. Η Κάτω πόλη πολεοδομήθηκε προφητικά μετά από τον σεισμό του 1928 από τον αείμνηστο Πολιτικό Μηχανικό Κοτσερώνη και είναι αυτή που γνωρίζετε, με τα τετράγωνα και την Πλατεία της, το λιμάνι και τη θέση του Πολυούχου Αποστόλου Παύλου, τα σχολεία της, το Μητροπολιτικό Μέγαρο, τα Δικαστήρια, τον Σ.Σ. ΟΣΕ και τους φαρδείς δρόμους που αντέχουν την σημερινή απίθανη τροχαία κίνηση και τόσα άλλα.

Η πάνω πόλη, όπως σας είπα έγινε άναρχα οικοδομικά. Οι προγενέστεροι Δήμαρχοι έκαναν ο καθένας ό,τι μπορούσε, αλλά ο μεγάλος Οικισμός της Αγίας Άννας, της Νεάπολης και της Καλλιθέας έχουν ανάγκη από τη μέριμνα του Δήμου για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Είναι μια περιοχή η οποία οικιστικά παρουσιάζει «έκρηξη» τα τελευταία χρόνια, οι νέες οικοδομικές άδειες αυξάνονται καθημερινά, με την επιλογή των πολιτών να εκπορεύεται ουσιαστικά από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς έργων υποδομής και ποιότητας ζωής, τα οποία καθιστούν την περιοχή επιλέξιμη για την δημιουργία νέας κατοικίας και ζωής! 
 

  Εμείς έχουμε υπόψη μας όλα αυτά που προανέφερα και ιεραρχήσαμε μια σειρά ενεργειών οι οποίες συγκλίνουν προς την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία των δημοτών, που αφορούν την «Μπαθαρίστρα» στο σύνολό της. Σήμερα εκτελούνται έργα ομβρίων υδάτων και ο αντίστοιχος αγωγός βρίσκεται σε τελική φάση ολοκλήρωσης, πραγματοποιούνται έργα κατασκευής νέας πλατείας, της οποίας επίσης το έργο βρίσκεται σε τελική φάση, ενώ ο δήμος και η τεχνική υπηρεσία έχουν προχωρήσει σε μια σειρά διανοίξεων δρόμων πολύ σημαντικών. Το εγχείρημα αυτό της βελτίωσης του οδικού δικτύου είναι δύσκολο, αφού όλα σχεδόν γίνονται σε οικιστική περιοχή με άναρχη δόμηση. Δεχόμαστε την οποιανδήποτε εισήγηση που θα ήταν εποικοδομητική στις εργασίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, τώρα και για το εγγύς μέλλον.

Να έχουν υπόψη οι ενδιαφερόμενοι ότι αναθέσαμε ήδη την κυκλοφοριακή μελέτη της περιοχής και την μελέτη για την κυκλοφοριακή σύνδεση Νεάπολης – Καλλιθέας με την πόλη της Κορίνθου. Επίσης ολοκληρώνεται η πλατεία στην οδό Ρόδου. Προχωρήσαμε σε κάθετες διανοίξεις οδών καθώς και στην ολοκλήρωση πλατειών και παιδικών χαρών. Προχωρούμε ακόμα στην αξιοποίηση των 26 στρεμμάτων που αγοράσαμε για αθλητικούς χώρους στην Καλλιθέα μετατρέποντας την σε μια σύγχρονη συνοικία η οποία θα είναι στολίδι για την Κόρινθο. Προχωρήσαμε ακόμα σε παρεμβάσεις του περιβάλλοντος χώρου στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη , προχωρήσαμε στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της λεωφόρου Ιωνίας και κάθετων δρόμων, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον νέο αυτοκινητόδρομο δημιουργούν μία πρωτότυπη συνοικία.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει να υλοποιεί τον σχεδιασμό της σε κάθε γωνιά του δήμου Κορινθίων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής , την δημιουργία προϋποθέσεων και συνθηκών που επιτρέπουν στους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και να απολαμβάνουν την διαμονή τους σε σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον!

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε και γι΄αυτό, κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος, ζητάμε την ανανέωση της εντολής στις εκλογές του Οκτωβρίου για να ολοκληρώσουμε το έργο που οφείλει ο Δήμος στους δημότες της Άνω πόλης της Κορίνθου. Το Ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ με παλαιά και νέα στελέχη, εγγυάται αυτή την προοπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια