Header Ads

Η ΛΥΤΡΩΣΗ (Φ. 1852)

 

 

Επιτέλους ήρθε η πολιτική λύτρωση της εκλογικής αναταραχής, που μας είχε οδηγήσει η απλή αναλογική με τις επαναλαμβανόμενες εκλογές. Ταλαιπωρηθήκαμε βέβαια με την επανάληψη των εκλογών, αλλά και οικονομικά ήταν υπολογίσιμα και ουκ ολίγα τα έξοδα της χώρας.

Ευτυχώς όμως, έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα προχωρήσει με το πρόγραμμά της στη βελτίωση της Υγείας, της οικονομίας, της παιδείας και γενικά σε όλους τους τομείς, που έχουν ανάγκη να βελτιωθούν με σχετικά νομοθετήματα. Όλοι περιμένουμε βελτίωση της ακρίβειας και γενικά, την αύξηση μισθών και συντάξεων, για να καταλάβουμε την αλλαγή που θα μας φέρει η νέα Κυβέρνηση.

Ότι θα έχουμε αλλαγές με την νέα Κυβέρνηση, οπωσδήποτε τις περιμένουμε και να είναι προς το συμφέρον όλων μας. Με τις επαναληπτικές εκλογές είχαμε και πολιτικές ανακατατάξεις, μιας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , που έχασε κατεπανάληψη τις εκλογές, παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του κόμματός του.

Άλλα κόμματα θριαμβολογούν για τις επιτυχίες τους και άλλα μετράνε τις απώλειές τους και κοιτάνε πως θα τις διορθώσουν. Ήδη άρχισαν οι προεργασίες για την αντικατάσταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές των.

 Οι πολιτικοί που είχαν ψηφίσει την απλή αναλογική για εκλογικό νόμο, μάλλον έχασαν από το νόμο αυτό και τώρα αναζητούν διορθώσεις και αλλαγή του νόμου. Πρέπει να μελετούν καλά τους νόμους πριν τους ψηφίσου, όχι ότι συμφέρει τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά το λαό.

Οι τελευταίες εκλογές, μας έδειξαν την τάση αρχομανίας των Ελλήνων. Το ενδιαφέρον τους ήταν πως θα βγουν αυτοί κερδισμένοι από το νόμο και αυτόν ψήφισαν. Αποτέλεσμα ήταν να προκύψει οκτωκομματική Βουλή και ψάχνουν να βρουν καλή σειρά στα έδρανα τις Βουλής για να καθίσουν.

Τώρα το πόσο εξυπηρετική θα είναι η διεκπεραίωση των υπό συζήτηση νομοσχεδίων για ψήφιση θα φανεί στην πράξη.

Ευτυχώς, που θα έχουμε αυτοδύναμη Κυβέρνηση και θα διευκολύνεται η κατάσταση καλύτερα. Όλα αυτά θα τα δούμε στο τέλος της τετραετίας και με τα συμπεράσματα που θα βγάλουν να αλλάξουν και τν εκλογικό νόμο. Ελπίζουμε στο καλύτερο και περιμένουμε.

 

Κώστας Τσάτσαρης

Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια