Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1846)

 

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη με τον πρόεδρο του Ευθύμειου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

 


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον πρό­εδρο της διοίκησης του Ευθύμειου Κέντρου Αποθερα­πείας και Αποκατάστασης Kορίνθου, Κώστα Μαγκλά­ση. Σημαντική, κατά τη γνώμη μας ήταν η συμμετοχή στο όλο εγχείρημα του αείμνηστου συμπολίτη μας Ιατρού Χρήστου και του τότε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κοτσώνη.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “θα κατα­βληθεί κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τον πρό­εδρο της νέας διοίκησης, ώστε να υπάρξει εξορθο­λογισμός της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου, που πράγματι προσφέρει πολλά”.

Το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατά­στασης δημιουργήθηκε το 1996 από τον Σύλλογο ΓονέωνΚηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας και σκοπός του εί­ναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νο­ητική υστέρηση.

Σε αυτό λειτουργούν εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελ­ματικής κατάρτισης με εργαστήρια υφαντικής, αγγει­οπλαστικής, ζωγραφικής και κατασκευής διακοσμητι­κών ειδών. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας ως και 150 παιδιών, κατανεμημένων στο θεραπευτικό πρόγραμ­μα και τα τμήματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.

 

Επιτυχημένη η δράση της Περιφέρειας για την προβολή των κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη

 

 

 

Δυναμικό παρόν έδωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου στην Βιέννη, όπου σε συνερ­γασία της Περιφέρειας με την ελληνική πρεσβεία και την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη αυστριακή πρωτεύουσα καθώς και με τον ΕΟΤ διοργανώθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου μία δρά­ση προβολής των κρασιών της Πελοποννήσου.

Στόχος ήταν η εξωστρέφεια του πλούσιου “οινοπεδίου” της Πε­λοποννήσου καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που μπορούν να προσφέρουν τα επισκέψι­μα οινοποιεία της.

Η πρώτη μέρα της δράσης στην Βιέννη περιελάμβανε πα­ρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος. Τοπικοί sommeliers, υπεύθυνοι προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης, winebars και wineclubs, γεύθηκαν εξαιρετικά πελοποννησιακά κρασιά.

Τη δεύτερη μέρα, οι εκπρόσωποι των οινοποιείων και των μονάδων οινοτουρισμού επισκέφθηκαν την κοιλάδα Βαχάου (Wachau), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα κρασιά της Πε­λοποννήσου παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην κατοικία της Ελληνίδας πρέσβειρας Αικατερίνης Κόικα, με προσκεκλημένα επιλεγμένα μέλη της αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγο­ραστές.

Η Ελληνίδα διπλωμάτις ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελο­ποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας ΑγγελοΧρονά για τη συμ­βολή της Περιφέρειας στην διοργάνωση της εν λόγω δράσης, καθώς και τους επαγγελματίες οινοποιούς της Πελοποννήσου που παρουσίασαν την εξαιρετική παραγωγή τους στην Βιέννη.

 

 Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελο­ποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους των ΚΤΕΛ από τις 5 Π.Ε.

 

 


 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε το μεσημέρι χθες, Δευτέρα 12 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σε σύσκεψη με στελέχη των ΚΤΕΛ από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή επίσης του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινω­νιολόγων Παναγιώτη Παπαντωνίου, του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορ­ριμμάτων Χρήστου Λαμπρόπουλου

 

 Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.  Νίκα

 

Λύσεις σε ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κου­νουπιών στην Περιφέρεια Πελοπον­νήσου δόθηκαν σε σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έλαβε χώρα το μεσημέρι χθες Δευτέρα 12 Ιουνίου, στα γραφεία της Περιφέρεας, στην Τρίπολη. Στη σύ­σκεψη συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του Πανεπιστη­μίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλί­νης, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δί­καιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ …

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια