Header Ads

ΕΘΝΙΚΑ-ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ. 1845)

 Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία αναφέρθηκε ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος




Πηγή: 5Apostagma.gr 5.6.2023


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου: «O Ερντογάν αυτό ήταν και δεν μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων. Αλλά σίγουρα είναι μια νέα εποχή. Ο Ερντογάν είναι ένας ηγέτης που κοιτάζει την Ανατολή. Είναι εκβιασμοί αυτοί και δεν ταιριάζει στην αξιοπρέπεια της Δύσης να υποκύπτουν σε αυτούς», τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Σχετικά με τον προσανατολισμό του Τούρκου Προέδρου στην Ανατολή, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε: «Προσπαθεί να αντλήσει χρήματα από το Κατάρ. Είναι στραμμένος προς την Ανατολή, το ΝΑΤΟ θα το βλέπει ως μέσο απειλής για να παίρνει F35, κτλ. Και την Ευρώπη την βλέπει ως μέσο για να παίρνει επιχορηγήσεις και κονδύλια. Η Δύση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τέτοιους εκβιασμούς».
Διπλωματία των σεισμών

Όσον αφορά την «διπλωματία των σεισμών» και το πιο ήρεμο κλίμα που επικρατεί, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, ότι «δεν θα αλλάξει η νοοτροπία του. Απλά θα υπάρχουν κάποιες πιο ήρεμες περίοδοι».

«Με την Τουρκία έχουμε διαχρονικά μόνο μία διαφορά. Αυτή λέγεται νησιωτική υφαλοκρηπίδα. Όταν για τα άλλα ζητήματα που λέει η Άγκυρα ότι δεν είναι έτοιμος να υποχωρήσει, όταν του εξηγούμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχει κάτι να περιμένει γιατί εμείς έχουμε μόνο μία διαφορά, και αυτό γίνει ρητό, τότε δεν θα μπορεί παρά να υποχωρήσει» πρόσθεσε στην συνέχεια. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, δηλώνοντας πως «η Η Κύπρος, είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο με μία λύση μέσα από αυτό το πλαίσιο θα δοθεί τέλος στο ζήτημα παρά τα όσα προσπαθεί η Τουρκία».
Θερμό επεισόδιο

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο «θερμό επεισόδιο» μεταξύ των δύο χωρών, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει να κάνει ποτέ θερμό επεισόδιο όχι επειδή δεν του αρέσει, αλλά γιατί αυτό θα σημάνει την ολική ρήξη με τη Δύση». Τέλος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ετοιμότητα και την ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.


Η τουρκική εκδοχή για την εισβολή του Αττίλα και τα επακόλουθά του



 Πηγή: Presswroom.gr 5.6.2023

Η Κύπρος έχει βυθιστεί σε μια διαμάχη δεκαετιών μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, παρά μια σειρά διπλωματικών προσπαθειών από τον ΟΗΕ για την επίτευξη συνολικής διευθέτησης. Οι εθνοτικές επιθέσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ανάγκασαν τους Τουρκοκύπριους να αποσυρθούν σε θύλακες για την ασφάλειά τους.

Το 1974, ένα ελληνοκυπριακό πραξικόπημα με στόχο την προσάρτηση της Ελλάδας οδήγησε στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη για την προστασία των Τουρκοκυπρίων από διώξεις και βία.

Ως αποτέλεσμα, η ΤΔΒΚ ιδρύθηκε το 1983.

Πρόσφατα σημειώθηκε μια ειρηνευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης μιας αποτυχημένης πρωτοβουλίας του 2017 στην Ελβετία υπό την αιγίδα των εγγυήτριων χωρών Τουρκία, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, την ίδια χρονιά οι Ελληνοκύπριοι ματαίωσαν το σχέδιο Ανάν των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της μακροχρόνιας διαμάχης.

Σήμερα, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει μια λύση που βασίζεται στην ισότιμη κυριαρχία των δύο κρατών στο νησί. Από την άλλη, η ελληνική πλευρά θέλει μια ομοσπονδιακή λύση που θα βασίζεται στην ηγεμονία των Ελλήνων".
Οι Θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Στις θεμελιώδεις διατάξεις του κράτους της Κύπρου από ιδρύσεώς του, στα άρθρα 1 , 185 και 182 αναφέρονται ρητά τα εξής:

Άρθρο 1. "Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρητος και κυρίαρχος Δημοκρατία Προεδρικού συστήματος"

Άρθρο 185. " Η καθολική ή μερική Ένωσις της Κύπρου μεθ' οιουδήποτε άλλου κράτους ή η χωριστή ανεξαρτησία αποκλείονται"

Άρθρο 182. "Οι θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος δεν δύνανται να τροποποιθώσι δια μεταβολής, προσθήκης ή καταργήσεως.... "

Κατόπιν των παραπάνω αντιλαμβανόμαστε γιατί σύμφωνα με το άρθρο 185, 182 και 1, το ψευδοκράτος στην Κύπρο δεν έχει καμία απολύτως νόμιμη υπόσταση Διεθνώς, όπως επίσης και η ισότιμη κυριαρχία δύο κρατών που επιθυμούν οι Τούρκοι στο νησί, αλλά και οι τυχόν σκέψεις του Ερντογάν για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Τελεία και Παύλα.
Οι Συμμαχίες της Κύπρου

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι στην Κύπρο διεξήχθησαν πρόσφατα οι ασκήσεις ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ-1/2023 – BLUE SUN» και ΤΑΜΣ «ΑΓΑΠΗΝΩΡ-2023» από την Εθνοφρουρά και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επίσης η στρατιωτική άσκηση "Jason Blue Sun" Κύπρου-Ισραήλ, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτροπής στην Άγκυρα.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι ΗΠΑ-Γαλλία-Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος είναι χώρες σύμμαχες με την Κύπρο, γεγονός που καθιστά τα τουρκικά σχέδια στη ΝΑ Μεσόγειο ανεφάρμοστα και την "Γαλάζια Πατρίδα " απλά ένα αποτύπωμα σε χάρτες, χωρίς καμία Διεθνή υπόσταση. Να λαβουμε υπόψη μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ



Τάσος Χατζηβασιλείου για Οζγκιούρ Φερχάτ:
«Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα;»

 


Πηγή: NEWSBOMB. 6.6.2023

«Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ, παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

«Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ, παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου. «Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα; Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;» αναρωτιέται σε ανάρτησή του στο Twitter.

Εδώ όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα αριστερά μικρά κόμματα δεν ψήφισε καμία από τις συμφωνίες μηδέ τον προϋπολογισμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όλα αυτά όταν έχουμε σε πλήρη ανάπτυξη τις παράλογες και διεθνώς απαράδεκτες απαιτήσεις της απέναντι Τουρκίας του Ερντογάν.

Και μόνο που όλη η Ελλάδα βάφτηκε στα μπλε στις πρόσφατες εκλογές, πλην του πάρα πάνω νομού είναι αρκετό για να προβληματιστούν τιμ έκαναν αυτοί οι Έλληνες που ψήφισαν εκεί ΣΥΡΙΖΑ…


Εθνικά θέματα 03.06.2023


Επί τρεις ημέρες Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες «έσπρωχναν» 138 μετανάστες στην ελληνική πλευρά τραβώντας και πλάνα



Πηγή Newsroom 4.6.2023

Με τα πλάνα που τραβούσαν ήθελαν να αποτυπώσουν την ελληνική αντίδραση!

Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές στον Έβρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η τουρκική χωροφυλακή φέρεται να «έσπρωξε» σε ελληνικό έδαφος 138 μετανάστες.

Για τις αρχές το περιστατικό είναι άκρως ανησυχητικό καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα συμβάν που είχε καιρό να συμβεί σε μια εποχή που οι καιρικές συνθήκες έχουν καλυτερεύσει και οι εκλογές στην Τουρκία έχουν ολοκληρωθεί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις από της αναλήψεως της εξουσίας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αλλάξει ριζικά. Με άξιους πολιτικούς και Στρατιωτικούς ηγέτες έβαλε κάτω τα πράγματα, ερεύνησε, μελέτησε, έκανε την Στρατιωτική Εκτίμηση Καταστάσεως και αποφάσισε να την αλλάξει, γιατί βρισκόταν στο μαύρο χάλι.

Σήμερα, αφού νοικοκυρεύτηκαν μερικώς τα οικονομικά της χώρας, εξοπλίζεται, αναδιοργανώνεται στην ύπατη ιεραρχία πολεμικών σχηματισμών, συνάπτει σημαντικές συμμαχίες όπως με ΗΠΑ, Γαλλία, Κύπρο, Αίγυπτο, Η.Α. Εμιράτα και Κύπρο ανεβάζοντας επίσης το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Γίνεται πιο ισχυρή και υπολογήσιμη!...




Δεν υπάρχουν σχόλια