Header Ads

UNICSLEGAL - Τα ωραιότερα και ομορφότερα γενέθλια τα έζησα με τους αγαπημένους μου (Φ. 1840)

 

 

Από Unics (Δημοσιεύσεις Facebook)

Κυριάκος Κόκκινος *

 

Τα ωραιότερα και ομορφότερα γενέθλια τα έζησα με την αγαπημένη μου οικογένεια, τη σύζυγό μου Σίσσυ Κατσούδα, τα παιδιά μου, τους γονείς και την πεθερά μου, το νονό και τη νονά μου (οι τελευταίοι στην ηλικία των 90+!!!), αδέλφια, ανήψια, κουμπάρους και πολλούς καλούς φίλους, γιορτάζοντας επίσης τα γενέθλια των αγαπημένων μου Τάσου Κελλάρη, Ξενοφώντα Σταυρόπουλου, Μαίρης Στρατάκη και την επέτειο του Θάνου Κόφφα και της Ροζίνας Βαρουτέλλη!

Μαζί μας για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα οι αγαπημένοι μας Μάνος Καγιάς με την παρέα του από τη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Μενιδιάτης, που μας ανέβασαν στα ύψη με τις υπέροχες φωνές τους!

Όλοι μια αγκαλιά φίλων, που θεία τύχη, μας οδήγησε τον ένα κοντά στον άλλο, για να κάνουμε ο ένας καλλίτερη τη ζωή του άλλου και να προσφέρουμε αυτήν την ιδιαίτερη, θερμή συντροφικότητα, που όλοι μας έχουμε ανάγκη στο διάβα της ζωής μας!

Μαζί μας διακεκριμένοι φίλοι, που καθένας από τις δικές του επάλξεις αναζητά να συμβάλει στο κτίσιμο ενός κόσμου ευημερίας, δικαιοσύνης και ειρήνης για όλους μας. Ο βουλευτής, πρ. Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις του για το σημαντικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών και τη βούλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται για αξίες, που είναι για όλους μας σημαντικές, ο Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, οι αντιδήμαρχοι Ραφήνας - Πικερμίου Σπύρος Κάρλος και Παύλος Μπατάλης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος με τη σύζυγό του αγαπημένη Χριστίνα Λαμπίρη, η Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ Έρρικα Βλαχαντώνη και του ΟΛΠ Δέσποινα Γκικάκη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης, οι εκδότες - δημοσιογράφοι Κατερίνα Τράση, Γιάννης Κοντογεώργος, Γιάννης Ζουγανέλης και Αργύρης Κωστάκης και πλήθος άλλων αγαπημένων ψυχών, που αν και δεν αναφέρομαι στον καθένα ονομαστικά, γνωρίζουν ότι βρίσκονται μέσα στην καρδιά μας.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες και μοιραστήκαμε στιγμές ειλικρινούς αγάπης και φιλίας, που δεν σκιάστηκαν από καμμία ιδιοτέλεια κι αυτό διαχύθηκε μέσα στο χώρο και στις καρδιές, συμβάλλοντας στο να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαράς και αμοιβαιότητας.

Ως αντίδωρο στα μοναδικά σας δώρα, δύο λόγια με αφορμή όσα ανέφερα στην έναρξη της βραδιάς μας. Τα γενέθλια, που όλοι μας εορτάζουμε ετήσια, έχουν σημαντικές αναλογίες με τις εκλογές, που οργανώνουμε κάθε τετραετία, γιατί τα μεν αποτελούν υπενθύμιση της αξίας του χρόνου και των ατομικών επιλογών μας μέσα στο έτος, ενώ οι εκλογές αποτελούν γενέθλια της δημοκρατίας, που αποτελεί το πλέον ώριμο πολίτευμα, που έχει αναδειχθεί στη σύγχρονη εποχή, για τη συλλογική διακυβέρνηση κάθε πολιτείας, όπου και εκεί κρίσιμη είναι η ποιότητα των συλλογικών επιλογών, που αποτελούν το αντικείμενο απολογισμού καθε τετραετίας. Και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι έρχονται σε κοινωνία με τη διάσταση του χρόνου και των επιλογών τους ως αποτέλεσμα της ελευθερίας βούλησης, μέσω των οποίων βιώνουμε τη δυνατότητα μεταβολής μας ως προσωπικοτήτων, περνώντας σταδιακά από τη γέννηση, στην ωρίμανση και τη μετάσταση του θανάτου. Ο χρόνος ενέχει ωστόσο και μία πιθατότητα πτωτικής εκτροπής, στην περίπτωση που το ενδιαφέρον μας εξαντληθεί σε πράγματα και έργα ανούσια, υλικά, φθαρτά και ιδιοτελή, δηλαδή μεταφερθούμε σε έναν κόσμο "ιδιωτείας", αντί να να αγωνιστούμε να μείνουμε στη δύσκολη, ανοδική οδό της Αρετής!

Στη συλλογική διάσταση της κοινωνίας και του έθνους, ισχύουν ανάλογες πιθανότητες, λόγο για τον οποίο και τακτικά και κατά σχεδόν αναπόδραστη μοίρα βιώνουμε ανακυκλούμενα κοινωνικά δεινά και προβλήματα.

Δεν θα προσφέρω καμμία θαυματουργική συνταγή αποφυγής των δεινών και βίωσης τεχνητών παραδείσων, γιατί οι διέξοδοι και οι αρχές μέσω των οποίων μπορούμε να αποτινάξουμε τους ζυγούς μας και να ζήσουμε ολοκληρωμένη, ελεύθερη και ευτυχή πραγματικά ζωή, μας έχουν δοθεί με κάθε σαφήνεια.

Θα θυμίσω μόνον ότι οι "όμορφοι" και "ωραίοι" άνθρωποι, που αποτελούν συνειδητά κύτταρα "όμορφων" και "ωραίων" κοινωνιών, είναι αυτοί που συνειδητά ολοκληρώνουν τη μορφή τους (φυσική, ψυχική και πνευματική) γεννόμενοι κατ' επιλογή, με συνειδητές πράξεις και θυσίες Ό-μορφοι, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα τα τάλαντά τους με πράξεις προφοράς προς όλους στην ώρα τους (Ωραία)!

Ποτέ αυτά τα αγαθά, που αποτελούν βάση για μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή δεν είναι αποτέλεσμα "τυχαίο" , αλλά μόνον αποτέλεσμα συνεπή αγώνα και συνετής επιλογής.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλό αγώνα μέσα στο Χρόνο, με συνετές και συνειδητές επιλογές, που να κατευθύνουν συνεχώς πιο κοντά προς την Πηγή κάθε Αγαθού και μια πραγματική αδελφική αλληλεγγύη, που συνεχώς να αυξάνει και βαθαίνει, βοηθώντας καθένα μας στην άνοδο της επίμοχθης κλίμακας!

Έχετε όλοι και όλες την αμέριστη αγάπη και φιλία μου!

 

 *Κυριάκος Κόκκινος

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP,
Διαμεσολαβητής, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια