Header Ads

 

Αυτή την Κυριακή δίνουμε τη νίκη σε μια κυβέρνηση για τους πολλούς


Αυτή τη Κυριακή στηρίζουμε την αλλαγή ώστε να έρθει μια κυβέρνηση για τους πολλούς, που θα επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη και  την αξιοπρέπεια στην κοινωνία. Με το  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα,  επιδίωξη είναι η δημιουργία  μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα υπηρετεί τον πολίτη και όχι τα μεγάλα συμφέροντα που παραλύουν το κράτος και εμποδίζουν μεταρρυθμιστικές πολιτικές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εάν στις εκλογές της 21ης Μαρτίου, η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος ώστε να συνεχιστεί η φτωχοποίηση της κοινωνίας,  μέσα από την συμπίεση των εισοδημάτων λόγω της ακρίβειας και της απαξίωσης βασικών κοινωνικών παροχών, όπως αυτό της παιδείας και του ΕΣΥ. Ανοίγει ο δρόμος για  επιτάχυνση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, την ιδιωτικοποίηση του νερού,  του ξεπουλήματος του κράτους, της αισχροκέρδειας  χωρίς καμία προστασία και ασφάλεια του πολίτη.

Το «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  είναι ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο αλλά και ριζοσπαστικό πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης που περιλαμβάνει  αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών. Εάν αυτή τη Κυριακή ο  λαός μας δώσει σαφή εντολή να σχηματίσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση,  δεσμευόμαστε  άμεσα με ΠΝΠ, πριν καν η νέα Βουλή συγκροτηθεί σε σώμα, τρία επείγοντα μέτρα: Αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το πλαίσιο προστασίας. Μείωση έως μηδενισμού του ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς και μείωση του ΕΦΚ. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι εκλογές της 21ης Μαρτίου είναι κρίσιμες για τη νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες της Κορινθίας να προσέλθουν στις κάλπες για να ξαναφέρουν την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στη χώρα μας.

Όλοι μαζί για δικαιοσύνη παντού!

 

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Μόνο φαρσοκωμωδία μπορεί να χαρακτηριστεί η παροχή σχολικών γευμάτων στα δημοτικά του Νομού Κορινθίας από χθες, 15/5, έναν μήνα πριν λήξει το σχολικό έτος 2022-2023 και ενώ οι σχετικές ενέργειες είχαν κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο! Το θέμα είχαμε επανειλημμένα φέρει στη Βουλή στη διάρκεια της χρονιάς.

 

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει το 2019 την καθημερινή διανομή 185.000 γευμάτων συνολικού προϋπολογισμού 73,5 εκατ. Ευρώ, με τελικό στόχο το 2023 να προσφέρονται σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού. Αυτός είναι ο στόχος και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

 

Μια τέτοια σημαντική βοήθεια προς το σύνολο των οικογενειών με μικρά παιδιά αποτελεί βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε με την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής και την ενεργειακή κρίση. Όμως, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη κατάφερε να τα προσφέρει με το κουδούνι της λήξης.

 

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια