Header Ads

Νέα δημοσκόπηση (Φ. 1842)

Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι θέλουν οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ αν δεν προκύψει αυτοδύναμη  κυβέρνηση

 

Στη δημοσιότητα μία νέα δημοσκόπηση, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόκειται  για την πανελλήνια έρευνα που διενήργησε η RASS για λογαριασμό του ACTION 24. Στην πρόθεση  ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 6,6 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, η ΝΔ  συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% έναντι 24,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,8%, το ΚΚΕ 7,2%, το ΜέΡΑ25 με 3,2% και η Ελληνική λύση με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει ποσοστό 2,1%, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

 


 Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα έναντι  του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 49,1%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 25%. Σχετικά με το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο  Πάγο, το 64,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμφωνεί με τον αποκλεισμό του από τις εκλογές και  το 5,2% ότι «μάλλον συμφωνεί». Στον αντίποδα, το 22,1% δήλωσε ότι διαφωνεί με τον αποκλεισμό  του κόμματος Κασιδιάρη και το 4,2% απάντησε ότι «μάλλον διαφωνεί» 

 


 Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας α ι σ θ ά ν ε σ τ ε μ ε γ α λ ύ τ ε ρ η ασφάλεια», οι πολίτες απαντούν ως εξής: ΝΔ 39,5%, Κανένα 21,5%, ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, Άλλο 12,2%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  ,4%.
 Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη  κυβέρνηση στις κάλπες της 21ης Μαΐου, το 27,9% των ερωτηθέντων απαντά «να μην συναινέσει και η  χώρα να πάει σε εκλογές», το 27,2% θέλει το ΠΑΣΟΚ «να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν πρώτο   όμμα είναι η ΝΔ και να μπει στην κυβέρνηση». Το 21,1% προτιμά «να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν  πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπει στην κυβέρνηση», ενώ το 11% προτείνει «να δώσει ψήφο ανοχής στο πρώτο κόμμα χωρίς να μπει στην κυβέρνηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια