Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΔ) (Φ.1842)

 Με επιτυχία η κύρια ομιλία του Υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. στην Κόρινθο Γεωργίου Φερετζάνη παρουσία συνεργατών του στο κόμμα…

 


Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε την Παρασκευή στο Θέατρο του Δημαρχείου  Κορίνθου, ο νέος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Κορινθία, Γιώργος Φερετζάνης. Τον Γιώργο  Φερετζάνη προλόγισαν η ομότιμη καθηγήτρια στη Νομική σχολή Αθηνών, Γλυκερία Σιούτη, παρουσία  του επίσης Καθηγητή της ίδιας σχολής, Σπύρου Φλογαΐτη και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας  Λυκουρέντζος, μιλώντας με ιδιαίτερα λόγια τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό.
Τον κ. Φερετζάνη παρουσίασε επίσης η καλή του φίλη, Βάσια Μπάκουλη, η οποία ανέβηκε στη σκηνή  και κατάφερε να τη γεμίσει με την παρουσία της. Αφού περιέγραψε τη σημαντική σχέση ζωής που  έχει με το Γιώργο Φερετζάνη και θυμήθηκε μερικές μόνο από τις όμορφες στιγμές που έχουν μοιραστεί, τον κάλεσε στη σκηνή προκειμένου να ξεκινήσει η πολιτική του ομιλία.
Ο Γιώργος Φερετζάνης ξεκινώντας την ομιλία του είπε :
“ Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Σε αυτόν τον σύντομο χρόνο που μας δόθηκε, εισέπραξα αμέριστη   συμπάθεια και στήριξη ως ο νέος υποψήφιος του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.” Μίλησε  επίσης, για την συνεργασία του με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως επίσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, οι  οποίοι έστειλαν το μήνυμα στήριξής τους.
Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός  κόσμος της Κορινθίας, τη λειψυδρία, τονίζοντας ότι το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης των  υδάτινων πόρων του νομού πρέπει να τύχει άμεσης διαχείρισης σε κεντρικό επίπεδο και την ανάγκη  οι δήμοι να δρομολογήσουν άμεσα την εκπόνηση μελετών για μικρότερα αρδευτικά έργα, φράγματα και λιμνοδεξαμενές.

Το ενδιαφέρον του κόσμου προκάλεσε η καινοτόμος ιδέα του Γιώργου Φερετζάνη, σχετικά με τη  δημιουργία ενός ελκυστικού αφηγήματος για την Κόρινθο, πάνω στο οποίο θα μπορούσε να  Στηριχθεί η τουριστική της ανάπτυξη :
“Από τη μία η Αρχαία Κόρινθος, που η φήμη της είχε φτάσει στα πέρατα του αρχαίου κόσμου για τον  λούτο και την ευημερία της, για τους ναούς και τα ιερά της, για τις πάνω από χίλιες πανέμορφες  ιέρειες της Αφροδίτης που υπηρετούσαν στους πολυάριθμους ναούς της, μέσα στην ίδια την πόλη  αλλά κυρίως στην ακρόπολη της, τον επιβλητικό Ακροκόρινθο. Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και  του έρωτα, η πολιούχος των αρχαίων μας χρόνων.
Από την άλλη, ο Απόστολος Παύλος, η πιο επιδραστική προσωπικότητα του χριστιανισμού, ο  σύγχρονος πολιούχος μας, ο οποίος διακήρυξε τον πασίγνωστο παγκοσμίως ύμνο της αγάπης. Θα  μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε δύο μεγάλες εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Από τη μία, περί τα τέλη Μαΐου ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, με θέμα την ομορφιά και τον έρωτα, εμπνευσμένο από τη  Θεά Αφροδίτη.
Από την άλλη, υπάρχει ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, όταν γιορτάζουμε τον πολιούχο μας, τα  Παύλεια» προϊόν συνεργασίας του Δήμου και της Ι. Μητρόπολης. Η ίδια η πόλη θα μπορούσε στο πλαίσιο αυτό να διχοτομηθεί εικαστικά και να γίνει αξιοθέατο.”
Ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας ανέφερε, επίσης, την αναγκαιότητα να εξεταστεί από όλους  ους Δήμους του νομού μας η προοπτική να καταστούν προσβάσιμοι, ικανοποιώντας ως πρωτοπόροι τις ανάγκες του αναπηρικού κινήματος. Στάθηκε επίσης στα οφέλη του αγροτουρισμού που μπορεί  να εκμεταλλευτεί η Κορινθία, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επισκεψιμότητας 12  μήνες τον χρόνο στην Κορινθία. Ολοκληρώνοντας μέσα σε χειροκροτήματα την ομιλία του, κάλεσε τον κόσμο να τον τιμήσει με την ψήφο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και  Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Νομική ομάδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, η διευθύντρια του γραφείου του, Γκολφινοπούλου Παναγιώτα, όπως  επίσης ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος και πλήθος κόσμου.
 

 Άλλη μια μέρα θετικών ειδήσεων για  την Κορινθία και τους παραγωγούς Κορινθιακής σταφίδας

 

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κοινή υπουργική απόφαση με την οποία  χορηγούνται ενισχύσεις, για το έτος 2022, στους γεωργούς της Επικράτειας που δραστηριοποιούνται  στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Κορίνθιοι «επαγγελμαίες αγρότες» που δραστηριοποιούνται στην  παραγωγή κορινθιακής σταφίδας θα ενισχυθούν με 50€ ανά στρέμμα καλλιέργειας, ενώ αυτοί που  δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αχλαδιών με 150€ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος της  ενίσχυσης για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού. Για άλλη  μια φορά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους συναρμόδιους Υπουργούς για την αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις ειδικές δυσχέρειες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι αγρότες μας  λόγω των συνεπειών της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

 Υπεγράφη η ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων για την ενίσχυση αμπελοκαλλιεργητών επιτραπέζιων αμπελώνων και βαίνει προς δημοσίευση, με την οποία χορηγείται ενίσχυση, για το έτος 2022, στους παραγωγούς της Κορινθίας,  που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια αμπελώνων για επιτραπέζια χρήση.
Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 130€ ανά στρέμμα για τους επαγγελματίες αγρότες και σε 65€  για όσους δεν φέρουν την παραπάνω ιδιότητα. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η ενίσχυση αυτή θα  ανακουφίσει μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου της Κορινθίας. Εκφράζουμε την ευαρέσκεια και  την ευγνωμοσύνη μας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Χρέος δικό μας η έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων καλλιεργητών γης.
 

 Γεώργιος Αν. Φερετζάνης
Υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας
Εθνικής Αντιστάσεως 12, Κόρινθος
27410-28088
gferetzanis@gmail.com
https://giorgosferetzanis.com/
Γ. Φερετζάνης, Υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας

 

Μεγάλο το ενδιαφέρον της Ν.Δ. για τα ΑΜΕΑ


Τον Αύγουστο του 2019 βρέθηκα στον πυρήνα του κρατικού μηχανισμού ως επικεφαλής των νομικών συμβούλων της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο  χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής πολιτικής. Δουλέψαμε με ενθουσιασμό για την προστασία των  ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Αποδείξαμε ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι προνομιακό πεδίο  κανενός. Περίοπτη θέση στην προσπάθεια αυτή κατέλαβε η προστασία των Ατόμων με Αναπηρία  (ΑμεΑ). Στο πλαίσιο ενός ολιστικού σχεδίου παρέμβασης για την αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης  των ΑμεΑ , η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή έθεσαν σε υψηλή προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, ούτε οι ανάπηροι συμπολίτες μας καταναλωτές επιδομάτων. Ο  μόνος θεμιτός περιορισμός τους είναι αυτός που οφείλεται στην ίδια την αναπηρία. Προς αυτήν την  κατεύθυνση μην ξεχνάμε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  να εκτελεστούν τρία ιδιαιτέρως σημαντικά πιλοτικά προγράμματα, όλα εμπνευσμένα από την ιδέα της συμπεριληπτικής κοινωνίας:
● Η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να κάνουν  και να υλοποιήσουν το δικό τους σχέδιο ζωής. Δίνουμε στο άτομο με αναπηρία τον πλήρη έλεγχο των  αποφάσεων για τη ζωή του, στη βάση της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού.
● Το πρόγραμμα της πρώιμης παρέμβασης για παιδιά ηλικίας από 0 έως 6 ετών, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά με αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές  να πετύχουν με στοχευμένες  παρεμβάσεις τον βέλτιστο βαθμό λειτουργικότητας και να ζήσουν μια κανονική ζωή, ως πολίτες και  ως εργαζόμενοι. Συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής του παιδιού και της οικογένειάς του, προλαμβάνοντας δευτερογενή προβλήματα και ωφελεί τις οικογένειες επιτυγχάνοντας μείωση των επιπέδων άγχους και βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα μέλη της
οικογένειας.

Τέλος,
● Το πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες μορφές αναπηρίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να διασφαλιστεί με  ίσους όρους η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, προτεραιότητα που βρίσκεται στον πυρήνα την  Εθνικής Στρατηγικής για την Αποϊδρυματοποίηση.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ προώθησε πολιτικές που κάνουν πράξη την Ανεξάρτητη Διαβίωση, με πλήρη  σεβασμό στην ελευθερία των ΑμεΑ, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια