Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΝΟΜΟΔΗ ΕΛΕΝΑ (ΣΥΡΙΖΑ) (Φ.1842)

ΤΕΛΙΚΑ… « ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ» !

 


Το "επιτελικό κράτος" με κάθε μέσο,  4 χρόνια τώρα χρέωσε στην ατομική μας ευθύνη ό,τι δεν πήγε καλά στη χώρα ή απέτυχε. Από την πανδημία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον εργασιακό μεσαίωνα  μέχρι και τις φυσικές καταστροφές. Για όλα τα άλλα, την ακρίβεια στο ράφι, την ενέργεια και τα καύσιμα, έφταιξε η διεθνής συγκυρία. Γι΄ αυτά μοίρασε pass από τα δημόσια ταμεία που γέμισε η ατομική μας ευθύνη.  Πού είναι τα καλύτερα εισοδήματα, όταν η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια; Παντού από ένα pass… αλλά δεν πας. Πουθενά δεν πας με τα pass.

Πού είναι οι καλύτερες δουλειές,  που όταν εξελέγη έτριβαν  τα χέρια τους στον ΣΕΒ γιατί κατάφερε να υλοποιήσει όλα όσα είχε στο σχέδιο της η τρόικα και εμείς αντισταθήκαμε και δεν περάσαμε; Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι δεν έχουν το κράτος δίπλα τους για να τους στηρίξει. Ατομική ευθύνη όμως για το Κυριάκο Μητσοτάκη και τους "Άριστους" του "επιτελικού κράτους" για  απευθείας αναθέσεις 10 δισ., υποκλοπές, ασυλία των τραπεζών, κατάργηση προστασίας της 1ης κατοικίας, κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση του 8ωρου,  συρρίκνωση του ΕΣΥ, ελλείψεις στη Παιδεία,  υποβάθμιση του Πολιτισμού, άραγε υπάρχει;

Και ναι, η Ν.Δ. πέτυχε στο κυβερνητικό της έργο, όχι αυτό που υποσχόταν προεκλογικά, αλλά αυτό για το οποίο «φρόντισαν» να εκλεγεί μέσω της παραπλάνησης του ελληνικού λαού οι κατέχοντες τον πλούτο και τον μηχανισμό προπαγάνδας μέσω των συστημικών  ΜΜΕ. Μέσω ενός τυφλού αντι-σύριζα μετώπου βασιζόμενοι στην οργή και στον θυμό που συνεχώς υποδαύλιζαν.  Πώς το πέτυχε;  Μεγιστοποίησε την φτωχοποίηση και τις ανισότητες και κυρίως τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και των κοινωνικών αγαθών  (ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, της παιδείας κλπ.), αποσάθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, ποινικοποίησε τον συνδικαλισμό και την απεργία. Παράλληλα βέβαια κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα,  το δικό μας χρήμα, δημιούργησε το ακαταδίωκτο των εμπειρογνωμόνων, είτε αφορά στην πανδημία είτε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Καταδίωξε όμως την πρώτη κατοικία μέσω των πλειστηριασμών, μείωσε τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ. Ό,τι ιδιωτικό είναι στην πρώτη γραμμή υλοποίησης, ό,τι δημόσιο… ουραγός.

Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, είναι μια μάχη πολιτική, όχι μόνο απέναντι στην ΝΔ του Κύριου Μητσοτάκη, αλλά στο σύστημα, στην Νέα Δεξιά, το νέο πρόσωπο του Νεοφιλελευθερισμού.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια πολιτική αντιμετώπιση που στηρίζεται σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων, του μόχθου και της εργασίας της δημιουργίας και του επιχειρείν, των νέων και των συνταξιούχων, των γυναικών,  των αγροτών και των μικρομεσαίων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ώστε να μην είναι πια αδύναμες και ανήμπορες. Για να λυθούν  όμως όλα αυτά τα προβλήματα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να νιώθει κανείς  τους πολίτες, να είναι με τους πολίτες, να έχει την ίδια σάρκα με εκείνους. Να μην αισθάνεσαι εκλεκτός και προνομιούχος λόγω οικογενειακής κληρονομικότητας,  ανεβασμένος σε βασιλικό θρόνο, να μην κατατάσσεις τους πολίτες στην κατηγορία των υποτελών υπηκόων του, όπως συμβαίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Δεν έχει λόγο ύπαρξης μια κυβέρνηση αρίστων χωρίς  αυτή να φροντίζει, ώστε η κοινωνία να είναι και αυτή άριστη σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας,  αλλιώς μιλάμε για μια κοινωνία εξουσιαζόμενη σε ρόλο θύματος από τον εξουσιαστή θύτη πρωθυπουργό της.

Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά με ένα ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο διέπεται από μια αρχή: Δικαιοσύνη παντού, στην εργασία, στον μισθό, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στην στέγαση, στον πολιτισμό, στο κράτος δικαίου, στους θεσμούς μιας έννομης και οργανωμένης κοινωνίας.  Όταν δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή πλούτου και αγαθού, δεν υπάρχει δίκαιη  κοινωνία. Υπάρχει ένας φραγμός που ολοένα δυναμώνει στην ελληνική κοινωνία, αυτός της αισχροκέρδειας, της σμίκρυνσης του εισοδήματος, της αδικίας. Μόνο αλλάζοντας την καθημερινότητά μας,  επαναφέροντας την φυσική κανονικότητα στην ζωή μας, δικαιώνεται η δικαιοσύνη παντού. Δεν αρκεί να αλλάξει μια κυβέρνηση απλώς.  Αλλά να αναλάβει  μια κυβέρνηση που κύριο μέλημα της είναι η ρήξη με το παλαιό κατεστημένο.

Αυτό είναι κύριο μέλημα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: αύξηση μισθών, μείωση τιμών,  προστασία της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης. Όλα όμως αυτά βασίζονται στην έννοια της δικαιοσύνης. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική και ουσιαστική αλλαγή στην ζωή μας. Κράτος και κοινωνία πρέπει να συμβαδίσουν προς εκείνην. Σίγουρα θα ακούσετε πολλά. Το ζήτημα είναι πως απαντάτε εσείς,  γιατί εσείς έχετε την δύναμη της αλλαγής.

Με αίσθηση ευθύνης και με κυβερνητική εμπειρία γνωρίζουμε ότι μπορούμε να φέρουμε την  αλλαγή. Σας καλούμε  την 21η Μαΐου να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για να υπάρχει η απαραίτητη αλλαγή και σταθερότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με πυξίδα και αποστολή της τον άνθρωπο, την κοινωνία, εσάς.

Οι εκλογές με απλή αναλογική δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, γιατί  από τις εκλογές αυτές θα βγάλουν κυβέρνηση. ‘’Το δίλημμα είναι δικαιοσύνη ή αδικία. Εντιμότητα ή διαφθορά. Το δίλημμα είναι αλήθεια ή συγκάλυψη. Το δίλημμα είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης’’. Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης, αισχροκέρδεια, αδικία, διαιώνιση των μεγάλων ανισοτήτων, διαιώνιση του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια τώρα.

Ο ελληνικός λαός έχει πάρει απόφαση να αλλάξει τα πράγματα. Θέλει, ποθεί, διεκδικεί μια μεγάλη αλλαγή, όχι μόνο πολιτική αλλαγή αλλά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ’’το συμβόλαιο της αλλαγής’’  δηλαδή να αλλάξει την καθημερινότητά του στη ζωή του. Και εμείς προσερχόμαστε με επιχειρήματα, σχέδιο και πρόγραμμα. Η αλλαγή είναι η μεγάλη επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας και οι πολλοί θα κάνουν την επιθυμία τους πράξη στην κάλπη της 21ης του Μάη. Το βράδυ των εκλογών τελειώνουν τα ψέματα. Παρούσα κι εγώ σε αυτήν την εκλογική μάχη, γιατί οφείλουμε να αγωνιστούμε συλλογικά για ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας με αισιοδοξία και ελπίδα. Με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη να χτίσουμε μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικής.


Μόνη απάντηση είναι:

Παίρνουμε στα χέρια μας το αύριο

ΜΑΖΙ με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να… ριζώσει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια