Header Ads

Πιερρακάκης, Δήμας, Μιχαηλίδου σε πρώτο πλάνο για τη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη (Φ. 1842)

 

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται σημαντικά σε ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη τα αθηναϊκά ΜΜΕ, έχουν αρχίσει να αναφέρονται στα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνηση. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" πολύ πριν από τις τελευταίες εκλογές, του 2019, µια οµάδα συνεργατών και συµβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη εργαζόταν πυρετωδώς επί µήνες, προκειµένου η Νέα ∆ηµοκρατία να είναι έτοιµη να κυβερνήσει από την πρώτη ηµέρα µε το νέο µοντέλο του λεγόµενου «επιτελικού» κράτους. 

Αναφέρουν λοιπόν τα "Παραπολιτικά", που είναι γνωστό ότι έχουν πολύ στενές επαφές με το Μέγαρο Μαξίμου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη ημέρα έχει πάρει δύο αποφάσεις ως προς τον σχηματισμό της Κυβέρνησης.

Η πρώτη αφορά στην αναβάθμιση μιας σειράς νέων σε ηλικία στελεχών που δοκιμάστηκαν ήδη σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις κατά την πρώτη τετραετία και θεωρούνται επιτυχημένοι. Τα ονόματα που αναφέρονται είναι ο Κυριάκος Πιερρακακης, η Νίκη Κεραμεως, ο Χρίστος Δήμας, η Δόμνα Μιχαηλιδου και ο Γιώργος Κότσηρας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, αναμένεται να τοποθετήσει σε αναβαθμισμένο ρόλο τα στελέχη αυτά, δίνοντας και έναν αέρα ανανέωσης στο κυβερνητικό του σχήμα.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα εστιάσει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πολλά αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, είναι η συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, περισσότερων γυναικών. Εκτός από τη Νίκη Κεραμεως και την Δόμνα Μιχαιληδου που αναφέραμε παραπάνω, ακούγονται τα ονόματα της Ιωάννας Λιτρυβη και της Ελένης Αγαπιδακη που συμμετέχουν σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τον δικό μας, Χρίστο Δήμα, προφανώς δεν είναι τυχαία η παρουσία του και προβολή του, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχεδόν σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δίδεται από τα κεντρικά επιτελεια των κομμάτων μια "γραμμή" για να βγαίνουν περισσότερο στα κεντρικά κανάλια πρόσωπα που ταιριάζουν στο προφίλ και στον σχεδιασμό των πολιτικών αρχηγών για την επόμενη μέρα. 

Σε επίπεδο κυβερνητικών δοµών, οι αλλαγές, σύµφωνα µε τον βασικό αυτήν τη στιγµή σχεδιασµό, δεν θα είναι σαρωτικές, αλλά θα είναι αρκετές και καθεµία εξ αυτών θα υπηρετεί µια συγκεκριµένη λογική…

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια