Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1842)

 

Τι θεωρούμε «Διακύβευμα» των εκλογών της Κυριακής

 


  Μας απομένουν μόλις τρεις ημέρες για τις Βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 και η φράση «Το διακύβευμα των εκλογών» έχει γίνει του συρμού, αφού ακούγεται και διαβάζεται σε δεκάδες πολιτικά άρθρα. Φυσικό είναι μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν αυτή την πολύ φορεμένη φράση να μην απέχουμε ούτε κι εμείς. Παρατηρώ στα δελτία ειδήσεων, στις τηλεοπτικές και άλλες ομαδικές συζητήσεις μηδέ του έντυπου τύπου εξαιρουμένου να δίδεται διαφορετική έμφαση στο θέμα ανάλογα με την ιδεολογική θέση αυτών που τη χρησιμοποιούν. Ο καθένας δίνει την ερμηνεία που προσιδιάζει ανάλογα με το πολιτικό του πιστεύω.

Υπάρχουν μερικοί, οι οποίοι προτάσσουν ως διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών τον σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, την Υγεία και την Οικονομία. Από την πρώτη ματιά δεν θα έλεγα πως έχουν άδικο να επιθυμούν τον σεβασμό προς αυτούς του σημαντικούς θεσμούς του κοινωνικού βίου των Ελλήνων. Δεν θα είχα καμία ένσταση περί τούτου, αν πολλοί -μεταξύ αυτών που επικαλούνται τον σεβασμό- δεν είχαν στο ιστορικό τους χρόνια εξουσίας μην πράττοντας τίποτα προς ενίσχυση των θεσμών αυτών ή ακόμη «ποδοπατώντας» ορισμένους θεσμούς, όπως ενδεικτικά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης με τη μετατροπή του δημοψηφίσματος του ΟΧΙ σε ΝΑΙ ή έχοντας καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις στις τάξεις των υποψηφίων βουλευτών τους.

Κάποιοι άλλοι, ειδήμονες κι αυτοί, επικαλούνται την κακή κατάσταση που παρέλαβαν, την οικονομική λαίλαπα των Μνημονίων, την Πέμπτη φάλαγγα του Μεταναστευτικού, την πανδημία του κορονοϊού και μέσα σε όλα αυτά τα δεινά τον ακήρυκτο, αλλά υπαρκτό υβριδικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η απέναντι Τουρκία του Ερντογάν. Συντάσσομαι με τους παραπάνω, οι οποίοι όμως παρουσιάζουν μία ιδιότυπη διαφορά συγκρίνοντας συμπεριφορές ηγετών εξουσίας. Στου τελευταίους ήλθε ο σημερινός Πρωθυπουργός και έδωσε λύσεις. Αντιμετώπισε τις απειλές, αλλά και είπε ότι: «Δώσαμε μάχη, πετύχαμε πολλά, αλλά έγιναν και λάθη, τα οποία αποδεχτήκαμε.».

Τέλος, έχουμε και μάλιστα επί των ημερών μας, περιπτώσεις σοβαρών καταδικαστικών αποφάσεων όπως για το Μάτι χωρίς μία συγγνώμη, αλλά ούτε και λογοδοσία για εγκληματική αδιαφορία στο τραγικό γεγονός. Και καλά όλα αυτά, παρά την αντεθνική ταυτότητα κάποιων από την ομάδα αυτής της εξουσίας, αλλά να μην έχουν την ευαισθησία να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας απέναντι στον «Αναθεωρητισμό» της Τουρκίας;

Για εμάς, τα θέματα της Εθνικής Άμυνας, το Μεταναστευτικό, της διαρκούς Ειρήνης επί 72 χρόνια, το Δημογραφικό, των Διπλωματικών Συμφωνιών και της Ασφάλειας αποτελούν σημαντικό, σοβαρότατο διακύβευμα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια