Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1841)

 

Παραδόθηκε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών -σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών, στην Δ.Ε. Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων.

Στην εν λόγω υποδομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποίησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 339.000 ευρώ, “απολύτως απαραίτητο σε μια περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα, έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη σύντομη παρέμβασή του, τονίζοντας στη συνέχεια:

“Ο τομέας της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει παρέμβει με έργα σε τουλάχιστον 10 Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες”.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου -τόσο σε θέματα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και αναβάθμισης των υποδομών του εν λόγω ιδρύματος, με διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους περί το 1 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, τόνισε ότι δρομολογούνται οι παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης επισήμανε και την δωρεά της επίπλωσης στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο από τον πρώην δήμαρχο Στυμφαλίας Κώστα Λέγγα.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στην σημαντική συνδρομή της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας, επισημαίνοντας τις συνολικού ύψους περί τα 40.000.000 ευρώ πιστώσεις που η Περιφέρεια διέθεσε στην διάρκεια της πανδημίας της covid-19 για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας -τόσο σε εξοπλισμό και μέσα, όσο και καλύπτοντας μισθοδοσία έκτακτου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στις εν λόγω υποδομές.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας σημείωσε και τα έργα στον τομέα της υγείας τα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, διαθέτοντας συνολική πίστωση 14,3 εκ ευρώ.

Στην αποψινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Υγείας και Πρόνοιας Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

 

 Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων στις περιοχές α) των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, β) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και γ) των Δήμων Βέλου – Βόχας και Νεμέας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η κατακύρωση του αναδόχου, μετά τον σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στο προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού δημοπρασίας -στο πλαίσιο της ανοιχτής

διαδικασίας μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών

Δημοσίων Συμβάσεων)- με αντικείμενο το προϋπολογισμού 237.145,40 ευρώ έργο διαμόρφωσης της εισόδου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μολάων για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία.

Ενέκρινε επίσης την παραχώρηση στον Δήμο Καλαμάτας, μετά από σχετικό αίτημά του, της ιδιόκτητης έκτασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην περιοχή Μπιρμπίτα, για τη μετεγκατάσταση πληθυσμού Ρομά.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση α) του προϋπολογισμού 800.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έργου αποκατάστασης της εθνικής οδού 74 Τρίπολη – Πύργος, στο τμήμα από Σταυροδρόμι έως τα όρια νομού Αρκαδίας και β) του προϋπολογισμού 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έργου αποκατάστασης της επαρχιακής οδού 46 Καλλιάνι – Καστράκι – Φαναράκι – Λουτρά Ηραίας.

Εξ άλλου, ενέκρινε την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο έργο ολοκλήρωσης του δρόμου Μουριά προς Κυράς Γεφύρα, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Τέλος, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον προσωρινό ανάδοχο και την κατακύρωση της σύμβασης στην ηλεκτρονική δημοπρασία με αντικείμενο την τεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το υποέργο 2 “Ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης, ψύξης, αερισμού και παραγωγής ζεστού νερού, στο Νοσοκομείο Κορίνθου”

  


Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για την προετοιμασία της Περιφέρειας εν όψει των εκλογών

 

Η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπηρεσιών της εν όψει των εθνικών εκλογών και η πλήρης ανταπόκριση στις επιταγές του νόμου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Μεταξύ άλλων, καθορίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και ο έλεγχος όλων των εκλογικών τμημάτων ώστε να πιστοποιηθεί ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως και η διασφάλιση της διακίνησης του εκλογικού υλικού.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε, όλα τα οχήματα της Περιφέρειας θα κινούνται όπου χρειαστεί για την ικανοποίηση των αναγκών της εκλογικής διαδικασίας, ενώ όσο αφορά στην λειτουργία των υπηρεσιών επισημάνθηκε ότι στην διάρκεια της εκλογικής περιόδου θα μπουν στην υπηρεσία όσοι είναι απαραίτητοι και πιστοποιημένοι για να διεκπεραιώσουν το εκλογικό έργο που προβλέπεται από το νόμο.

“Εννοείται, βεβαίως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής της Περιφέρειας στα θέματα των εθνικών εκλογών, θα τηρηθεί απολύτως αυστηρή αντικειμενικότητα” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

 

Σύμβαση για την προμήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αθλητικού υλικού κλασικού αθλητισμού υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

 

Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας, η σύμβαση για την προμήθεια από την Περιφέρεια αθλητικού υλικού, προϋπολογισμού 249.988,96 ευρώ.

Το εν λόγω υλικό αφορά όργανα αποκλειστικά για αθλήματα του κλασικού αθλητισμού και θα καταλήξουν σε γήπεδα που φιλοξενούν διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού΄-και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες-, είτε μέσω των οικείων δήμων, είτε μέσω σωματείων που διατηρούν ενεργά τμήματα κλασικού αθλητισμού.

 

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ενίσχυσης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας

 

 

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου, η σύμβαση μεταξύ του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.” και της Ενωσης των εταιρειών “Universal Εκπαίδευση – Ακμή – Ερεισμα”, με αντικείμενο την ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η πιο πάνω πράξη, προϋπολογισμού 2.290.640 ευρώ, την οποία ο πιο πάνω ανάδοχος -μετά από σχετικό διαγωνισμό- αναλαμβάνει να υλοποιήσει, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων σε εργαζόμενους επιχειρήσεων σε δυναμικούς ή υπό αναδιάρθρωση κλάδους της Περιφέρειας.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα και 4 συμβάσεις μίσθωσης έργου του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”, το αντικείμενο των οποίων συνδέεται αποκλειστικά με τους σκοπούς και στόχους της πράξης “Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” και ειδικότερα του Υποέργου 1 “Συντονισμός και Διοίκηση της Πράξης”, του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

 

 

Διεθνείς παρουσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην ΑΤΜ στο Ντουμπάι και στην SITF 2023

 

Έντονη είναι η διεθνής παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διεθνείς τουριστικές και εμπορικές εκθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετείχε πρόσφατα μέσω του ΕΟΤ στην διεθνή έκθεση τουρισμού ATM, στο Ντουμπάι, το διάστημα 1 με 4 Μαίου -μία από τις κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού.

Εξ άλλου, αυτό το χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει -με μπουθ στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ- στην έκθεση SITF 2023 (Seoul International Travel Fair), η οποία λαμβάνει χώρα στην Σεούλ της Νότιας Κορέας από τις 4 ώς τις 7 Μαΐου.

Η SITF 2023 είναι η μόνη διεθνής ολοκληρωμένη τουριστική έκθεση στην Κορέα που συμμετέχει άμεσα και χρηματοδοτείται από εγχώριους και ξένους αναγνωρισμένους τουριστικούς οργανισμούς.

 

 

Προμήθεια ποσότητας σταφίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να προβεί στην προμήθεια 40.000 συσκευασιών 200 γραμμαρίων σταφίδας, οι οποίες θα διανεμηθούν στα σχολεία των 5 Ενοτήτων της.

Η διανομή θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στόχος της κίνησης αυτής της Περιφέρειας -η δαπάνη για την οποία θα είναι περί τις 28.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ- αποσκοπεί, αφ’ ενός στην ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών και αφ’ ετέρου στην διάδοση στη νεολαία αυτού του εξαιρετικού ελληνικού super food προϊόντος.

 

 








 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια