Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1841)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

“Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου Λουτρακίου”

 

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου Λουτρακίου” προχώρησε η αναθέτουσα αρχή του, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που υλοποιείται στην χώρα από τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας.

Το έργο αφορά στην σύνδεση των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου με όρους βιώσιμης κινητικότητας. Επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού συστήματος πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους 5.696,50μ.

Ο προϋπολογισμός του είναι στα 9,4 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 08/06/2023. Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για τις  12/06/2023.

Η σύμβαση του έργου είναι διάρκειας 25 μήνες. Αναθέτουσα αρχή είναι  ο αναπτυξιακός Οργανισμός ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο χωρίζεται σε τρεις (3) διακριτές περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

Περιοχή 1: Ανάπλαση Σ.Γ. του Ο.Σ.Ε. (μήκους 1.970,0μ.).

Περιοχή 2: Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διολκού (μήκους 1215,85μ.). Η οδός Ποσειδώνος αναδιαμορφώνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50μ. και πεζοδρόμια εκατέρωθεν ελάχιστου πλάτους 1,50μ.

Περιοχή 3: Στην Περιοχή αυτή, όπου η οδός Ποσειδώνος βαίνει στο Παραλιακό Μέτωπο του Λουτρακίου, εφαρμόζοντας την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στο τμήμα της από την οδό Παπανικολάου έως την οδό Αιγαίου, σχεδιάζεται οδός μίας κατεύθυνσης πλάτους 3,75μ. μαζί με τα αποχετευτικά ρείθρα, και ποδηλατόδρομος αμφίδρομης κυκλοφορίας, πλάτους 3,00μ

 

 

Β.Νανόπουλος: ήταν χρέος μας η επιστροφή της ιστορικής καμπάνας στον Ι Ν Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό

 

 

 

 

 

 

Παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαίου 2023, 6 χρόνια μετά την απομάκρυνση της, η ιστορική καμπάνα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό.

Ένα αίτημα ισχυρό των κατοίκων το οποίο με τη σειρά ενεργειών της ικανοποίησε η δημοτική αρχή. “Η καμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ιερού Ναού, της ιστορίας του τόπου, των αναμνήσεων των κατοίκων. Η επανατοποθέτησή της ήταν επιθυμία όλων! Και ικανοποιήθηκε!

“Η καμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ιερού Ναού, της ιστορίας του τόπου, των αναμνήσεων των κατοίκων. Η επανατοποθέτησή της ήταν επιθυμία όλων! Και ικανοποιήθηκε! Ακούμε τους δημότες, φροντίζουμε την ιστορία των τόπων, διατηρούμε τις μνήμες των ανθρώπων μας δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος. 

 

 

Εκδήλωση  για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης από το   ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κορινθίων

 Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κορινθίων, με τη συνεργασία του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) διοργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη».

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θεατράκι του Δημαρχείου, Κολιάτσου 32 στη Κόρινθο, την Κυριακή  14 Μαΐου  2023, στις 11.00 π.μ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- Παπαλευθέρης Ελευθέριος, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

-Χρισταρά Αθανασία, ιατρός Πνευμονολόγος, Φυματιολόγος

-Κόλλια Ευτυχία, Διδάκτωρ συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

 Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο του Π.Ο.Υ., ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται για το 11% και πλέον των συνολικών περιστατικών καρκίνου, αποτελώντας τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο μετά τον καρκίνο του μαστού, ενώ είναι ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος παγκοσμίως για τους άνδρες και ο τρίτος συχνότερος για τις γυναίκες. Παράλληλα, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και αυτό γιατί συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή πενταετή επιβίωση.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και του προσυμπτωματικού ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα, με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT). Το ΚΕΠ Υγείας, μετά το πέρας της εκδήλωσης στον ίδιο χώρο, θα παρέχει δωρεάν  εξετάσεις σπιρομέτρησης σε καπνιστές άνω των 50 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί σε αντίστοιχη εξέταση την τελευταία 5ετία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 










Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 


 Συνεχείς οι εργασίες καθαρισμού και φροντίδας πρασίνου

 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκαν και την εβδομάδα που πέρασε, η επιχείρηση καθαριότητας και συντήρησης, αποψίλωσης και αποκατάστασης πρασίνου σε πολλές γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Σε όλη την επικράτεια του Δήμου, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη των Αντιδημάρχων Καθαριότητας κ. Αθανάσιου Μουζάκη Αθανάσιος Μουζάκης και Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράτη Spyros Ratis, πραγματοποίησαν συντονισμένες παρεμβάσεις που αποδίδουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον – φυσικό και αστικό-.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν κλαδέματα και καλλωπισμοί των δέντρων, χορτοκοπές και αποψιλώσεις, ευπρεπισμοί και καθαρισμοί πλατειών και περιβάλλοντος χώρου, νέες φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, καθαρισμοί πεζόδρομων και κάδων στα σημεία: στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου, στην περιοχή Νεράιδα, στον Συνοικισμό Λουτρακίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, στην αρχή της οδού Γεωργίου Λέκκα (ουζερί) και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο που οδηγεί στην παραλία, στις πλατείες Παιδιού και ΟΣΕ Λουτρακίου, τις παιδικές χαρές των οικισμών Παράδεισος και Φιλοθέη, καθώς επίσης, στους Αγίους Θεοδώρους, στο 1ο δημοτικό σχολείο, το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου, τα Πευκάκια και την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως.

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας στις πόλεις και τα χωριά μας (Λουτράκι, Άγιοι Θεόδωροι, Περαχώρα, Ίσθμια, Καλαμάκι, Κυρα Βρύση, Σχίνο και Πίσια), σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης δήλωσε: «Όλοι μαζί εργαζόμαστε καθημερινά για ένα καλύτερο περιβάλλον σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Είμαστε δίπλα στον πολίτη με πράξεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και καλυτερεύουν την εικόνα του Δήμου μας».

 



Δήμος Σικυωνίων


Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σικυωνίων, με θέμα: «Ευπάθεια και πρόληψη στην τρίτη ηλικία»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Σικυωνίων, με θέμα: «Ευπάθεια και πρόληψη στην τρίτη ηλικία». Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών ατόμων, όχι μόνο της τρίτης ηλικίας, καθώς το θέμα της ήταν ζωτικής σημασίας για την ευζωία και την αρμονική συνύπαρξη όλων των ηλικιών στο πλαίσιο είτε της οικογένειας, είτε του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του στις πολλές και σημαντικές δράσεις του Δήμου, καθώς και στο πλέγμα δομών κοινωνικής πρόνοιας που έχει αναπτύξει και μέσω των εξιδεικευμένων νομικών προσώπων (ΚΟΔΕΔΗΣ, ΚΑΠΗ) για την υποστήριξη και την φροντίδα των ατόμων Τρίτης Ηλικίας. Τόνισε, τη σημαντικότητα των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» ή τα προγράμματα τηλεϊατρικής που υλοποιούνται για τις απομακρυσμένες κοινότητες του δήμου Σικυωνίων, αλλά και την συνεχή εγρήγορση των υπηρεσιών για την εξασφάλιση ιατρικής φροντίδας μέσω κινητών ιατρικών μονάδων.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, ορθοπαιδικός κ. Νίκος Πέρρας, που συνεχάρη τον δήμο για την πρωτοβουλία του να ενημερώνει, μέσω τέτοιων εκδηλώσεων τους δημότες του για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία.

Εν συνεχεία οι δύο διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στο κατ’ εξοχήν θέμα της ημερίδας, αρχής γενομένης από τον Κωνσταντίνο Στολάκη, Γηρίατρο MD, ο οποίος μίλησε για την γηριατρική ευπάθεια, εξηγώντας τι είναι και ποιοι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από αυτήν. Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος BSc, Κωνσταντίνος Συριάνος ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων της τρίτης ηλικίας μέσω της διατροφής.

Η ημερίδα έκλεισε με την κοινή παραδοχή της επιτυχημένης διοργάνωσης και του πολύ ενδιαφέροντος πεδίου που αναπτύχθηκε και βοήθησε σημαντικά τους παριστάμενους να αντιληφθούν τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται η Γηριατρική Ευπάθεια.

 



Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ του Δήμου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Βλάση Τσιώτο

 

04 Μάι 2023

Την Τετάρτη, 3 Μαΐου, τα νέα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, κ. Βλάση Τσιώτο, στον χώρο του Δημαρχείου Ξυλοκάστρου.

Ο σύλλογος που πραγματοποίησε πρόσφατα εκλογές και ανέδειξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σε πολύ θερμό κλίμα με τον Δήμαρχο για τα σχέδια, τις προσδοκίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα.

Στο τραπέζι έπεσαν νέες προτάσεις και η συνάντηση έκλεισε σε φιλικούς τόνους.

 

 

Η «ΠελοπόνηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που βιώνει το περιβάλλον

 

05 Μάι 2023

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών «ΠελοπόννηSOS» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την απειλή που αντιμετωπίζει το φυσικό, πολιτιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Πελοποννήσου από την εγκατάσταση και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική, καθώς στο πλευρό της στέκονται διάφοροι σύλλογοι και σωματεία που συμμερίζονται τη σημαντικότητα των ζητημάτων και των προβληματισμών που θέτει η ΠελοπόννηSOS για το περιβάλλον.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το Δίκτυο Φορέων και πολιτών δημιούργησε ένα βίντεο στο YouTube που λαμβάνει ήδη μεγάλες διαστάσεις, καθώς εξαπλώνεται σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά και στα social media. Για την καλύτερη εξάπλωση του μηνύματος έχει γίνει και υποτιτλισμός στην αγγλική γλώσσα.

Ο σύνδεσμος δεν είναι ακόμη ενεργός στο YouTube, ωστόσο μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:

 «Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε»

Το βίντεο θα συνοδεύεται από τις πηγές που τεκμηριώνουν την εγκυρότητα των όσων αναφέρονται στο YouTube.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1RL_rw-6wNSp3xuYNJbtHdJ8J3qNr3IrZr-KVS0JwfeY/edit?usp=sharing

Όπως τονίζει η ΠελοπόννηSOS, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην περιφέρειά μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να τονίσουν τη σημαντικότητα του προβλήματος, δανείζονται τη φράση του αστροφυσικού Hubert Reeves, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «Είμαστε σε πόλεμο με τη φύση. Αν νικήσουμε, χαθήκαμε».

  




Δεν υπάρχουν σχόλια