Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1841)

 

 


 Εφαρμόσιμο και εφικτό το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Στη σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και την πρωινή εκπομπή των Γιώργου Μελιγγώνη και Γιώργου Τραπεζιώτη, ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός τόνισε:
Σχετικά με την χθεσινή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον Α. Τσίπρα με τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» στο οποίο καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συγκλίνουν για μια προοδευτική διακυβέρνηση: «έντιμη, ξεκάθαρη πρόταση, συνδυασμός πολιτικής και επιστήμης, έχει δουλευτεί συλλογικά τόσο από τους τομεάρχες όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, αποτέλεσμα πολιτικών θέσεων και επιστημονικής τεκμηρίωσης. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις κινήσεις των πρώτων 100 ημέρων αλλά με μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» το απευθύνουμε πρώτα στην ελληνική κοινωνία αλλά και στις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις οι οποίες θα πρέπει να πάρουν θέση έγκαιρα ώστε να διαμορφωθεί ένα συνεργατικό μοντέλο διακυβέρνησης, όπως αυτό της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, το οποίο κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία όρθια απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τα μεγάλα συμφέροντα και προστάτευσε τις ευάλωτες ομάδες.

Στο πρόγραμμα μας μάς ενδιαφέρει η υπεράσπιση της κοινωνίας της οποίας, όπως βλέπουμε και στις περιοδείες, η φτωχοποίηση είναι διευρυμένη και εκτεταμένη, αλλά και η ανάδειξη της ιδεολογικής πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, το αξιακό του κομμάτι, για ένα κράτος Δικαίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Σχετικά με το κόστος του προγράμματος, «δεν μπορούν αυτοί που χρεωκόπησαν την χώρα και δημιούργησαν συνθήκες εξαθλίωσης του κόσμου και αύξησαν το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος σε 82 δις να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για ένα μη ρεαλιστικό πρόγραμμα όταν επί Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, άφησε αποθεματικό, κέρδισε μάχες με την Τρόικα, υπεράσπισε μια κοινωνία με ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα. Δεν είμαστε και δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίδιοι.

Το πρόγραμμα απαντά στις βασικές ανάγκες της κοινωνίας, έχει χρηματοδοτικά εργαλεία, κοστίζει 5.5 δις, και αφορά συγκεκριμένους τομείς πολιτικής. Είναι και εφαρμόσιμο και εφικτό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με βάση το τετράπτυχο: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών με παρεμβάσεις απέναντι στην αισχροκέρδεια, ρύθμιση χρεών και οφειλών με 120 δόσεις να είναι πραγματικές και να περιλαμβάνουν πραγματικά τα χρέη των ανθρώπων από το 2019 και μετά και ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος για να μπορέσουμε επιτέλους να φέρουμε ασφάλεια στην κοινωνία. 

     

Γιώργος Ψυχογιός,

υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Κορινθίας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια