Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1840)


Ο «Πολακισμός» εξακολουθεί να αυθαιρετεί κατά της Δικαιοσύνης;

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε μια αδιανόητη επίθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε μέσω δήλωσής του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντζουράνης. Χαρακτήρισε την αμετάκλητη καταδίκη του κ. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο ως τη “μεγαλύτερη ντροπή για την Ελληνική Δικαιοσύνη”, ενώ σχολιάζοντας την εν λόγω ομόφωνη απόφαση της Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι “όταν μια δικαστική απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία Τσαουσέσκου, τότε, να είστε σίγουροι ότι έχουν χρησιμοποιηθεί και μέθοδοι Τσαουσέσκου”!

Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τον υποψήφιο βουλευτή του; Απηχεί ο κ. Μαντζουράνης τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δικαιοσύνη; Έτσι αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου τη “Δικαιοσύνη παντού”; Με επιθέσεις εναντίον της και στοχοποίηση των λειτουργών της; Με ευθεία αμφισβήτηση ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του οποίου η σύνθεση προέκυψε με κλήρωση από ανώτατους δικαστικούς όλων των δικαστικών κλάδων; Με Πολακισμό και Τραμπισμό α λα γκρέκα;

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθούν να κρύψουν τον κ. Πολάκη, ο Πολακισμός, με τις εκκαθαρίσεις στη Δικαιοσύνη και τη στοχοποίηση δικαστών, είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν κρύβεται».

Και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός πολίτης: Είναι παραδεκτό ένας υποψήφιος βουλευτής να καταφέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο για μία Απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας χωρίς συνέπειες; Από πού και ως πού παίρνει το δικαίωμα ο κάθε Ματζουράνης να αυθαιρετεί απρεπώς κατά ενός θεσμού της Υψηλής Δικαιοσύνης;

Ακόμα ακόμα σκέφτομαι ότι, αν κάποιος, οποιοσδήποτε πολίτης έκρινε και κατάκρινε κατ΄ αυτόν τον ιταμό τρόπο μια Απόφαση ενός κοινού Δικαστηρίου, αν δεν κάνω λάθος, θα επενέβαινε αυθορμήτως ο αρμόδιος Εισαγγελέας και θα οδηγούσε τον δράστη στην αίθουσα δικαστηρίου με προβλεπόμενο κατηγορητήριο και μάλλον αυστηρή ποινή.

Τελικά δίνεται το δικαίωμα σε κάθε υποψήφιο Βουλευτή, ο οποίος δεν έχει ενδυθεί τυχόν τον μανδύα της βουλευτικής ασυλίας να στοχοποιήσει τα μέλη ενός Ειδικού Δικαστηρίου, διότι αποφάσισαν να επιβάλλουν ποινή δύο ετών αμετάκλητα στον κάθε Παππά; Και στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει ηγεσία του κόμματος να λάβει τα δικά του μέτρα; Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να μας δώσει μια απάντηση; Υπάρχει;     

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Η Μάχη της Οικονομίας προβληματίζει

 

Τα ποσά των οικονομικών προγραμμάτων της 4ετίας έχουν μπει στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης με πηγές από τη  Νέα Δημοκρατία να υπολογίζουν τον λογαριασμό των παρεμβάσεων περί τα 2 δισ. ευρώ ανά έτος και αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ περί τα 5,5 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό μεταφράζεται σε συνολικό κόστος περί τα 8-9 δισ. ευρώ για τη γαλάζια παράταξη και στα περίπου 20 δισ. ευρώ για το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Η Ν.Δ., επιδιώκει την ανανέωση της θητείας της υποσχόμενη να προσεγγίσουν οι μισθοί τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κεντρική ραχοκοκαλιά των εξαγγελιών είναι να επιτευχθεί μία αύξηση των μισθών κατά 25% σε βάθος τετραετίας,  φοροελαφρύνσεις για  οικογένειες με παιδιά και μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Η πηγή χρηματοδότησης των παρεμβάσεων της ΝΔ έχει βασική προϋπόθεση ότι η ελληνική οικονομία θα κινείται με ρυθμούς 3% ετησίως. Αυτός ο ρυθμός είναι πρόκληση καθώς συνεπάγεται υψηλή ροή επενδύσεων. Ήδη, για το 2023 εκτιμάται ότι η οικονομία θα τρέξει γύρο στο 2,3%. Για να αγγίξει το 3%, για τα επόμενα έτη, θα πρέπει οι επενδύσεις και η κατανάλωση να είναι υψηλές και φυσικά να μην απειληθούν από μία νέα κρίση, όπως για παράδειγμα η εν εξελίξει αναταραχή στις διεθνείς τράπεζες.

Σύμφωνα με τους στόχους της ΝΔ, οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 70%, οι εξαγωγές έως το 2030 θα αυξηθούν 70% του ΑΕΠ και τα τουριστικά έσοδα θα εκτοξευτούν στα 30 δισ. ευρώ. Σύμφωνα επίσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η ΝΔ δεσμεύεται για σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Από την πλευρά του προτείνει πέραν από μείωση του μισθολογικού κόστους και μείωση των έμμεσων φόρων. Βασική πηγή χρηματοδότησης των μέτρων ελάφρυνσης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από έσοδα φορολογίας υψηλών εισοδημάτων, μερισμάτων κλπ. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο από την πλευρά των δαπανών κινείται στην περιοχή των 11-12 δισ. ευρώ το έτος. Μόνο η ανάκτηση ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ κοστίζει περίπου 400 εκατ, ενώ η μείωση  του ΦΠΑ στα τρόφιμα περίπου 1,2 δισ. το χρόνο.

Από την πλευρά των εσόδων, η φορολόγηση, για παράδειγμα, κατά 90% υπερκερδών των εταιρειών είναι περίπου στα 5 δισ., από τη φορολόγηση μερισμάτων τα έσοδα είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ το χρόνο. Επομένως, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα κινείται στην περιοχή των 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο. με την παρούσα κυβέρνηση να κοστολογεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  κοντά στα 80 δισ. ευρώ.  Βγάλτε τα συμπεράσματά σας…  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

Κάτι μας λέγει πως εξυφαίνεται μια άλλη Πρέσπα…

Την απολυταρχική συγκέντρωση όλων των ανωτάτων δημοσιών αξιωμάτων επιχείρησε και πέτυχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με την «χρυσή» ευκαιρία που του έδωσε το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πριν από επτά περίπου χρόνια , έγραφε σε άρθρο του ο Δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης, ο οποίος, ως γνήσιος τουρκολόγος, είχε πάρε από κοντά τα έργα και τις ημέρες του Τούρκου Προέδρου και του απέδιδε τις πραγματικές προθέσεις, αλλά και τις τυχόν επιπτώσεις για την χώρα μας.

Έτσι, μετά την ανάληψη της Τουρκικής Προεδρίας, που έγιναν κάτω από συνθήκες τρόμου, προχώρησε στην αυτοπροαγωγή του στο αξίωμα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στη συνέχεια του Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών και της ΜΙΤ, τώρα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όπως ανακοινώσε ο αντιπρόεδρος της τότε Τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, στον Ερντογαν ανατίθεται και η ηγεσία της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος γίνεται τώρα και ο… Αρχιμουφτής της Τουρκίας, ή καλλίτερα του… Ερντογανιστάν!

Μετά από αυτό είχαμε ισχυριστεί ότι δεν αποκλείεται να ανακηρύξει τον εαυτό του και… Μέγα Πλανητάρχη, ενώ το αξίωμα του Χαλίφη όλων των μουσουλμάνων το έχει βάλλει στο τσεπάκι. Είναι πια δεδομένο και δεν αρκεί για έναν Ερντογάν…μαινόμενο!

Δεν είναι βέβαιο, αν εμείς οι Έλληνες, εν όψει Τουρκικών εκλογών, έχουμε ανάγκη σήμερα από έναν Ερντογάν, που σχίζει κατά βούληση όλες τις Διεθνείς συμφωνίες και γράφει στα παλαιά του υποδήματα τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και τους μεγάλους του «Παιχνιδιού» Ρότσιλντ και Ροκφέλερ, την ίδια την Αμερική. Κάτι μας λέγει ότι μάλλον του την έχουν στημένη γιατί παραπήραν τα μυαλά του αέρα και , ως ημέρες, γίνεται πιο ανεξάρτητος και ανεξέλεγκτος. Θα τον αφήσουν άραγε να γίνει υπερδύναμη και να συμμαχήσει με τη Ρωσία του Πούτιν ή θα τελειώνουν μ΄αυτόν όπως συνηθίζουν να κάνουν στους αντιρρησίες; Το θα συμβεί, αν μετά τη νίκη του ξεσηκωθούν οι Τούρκοι για εκτεταμένη νοθεία; Κάτι δεν μου στέκει καλά στο όλο σκεπτικό.

Για την ώρα κάτι άλλο φαντάζει σαν να πλέκεται σαν ιστός της αράχνης στα Ελληνοτουρκικά, στην προσπάθεια της δύσης να μην επιτρέψει τη δημιουργία ρήγματος συνοχής στη Νοτιοανατολική πλευρά των χωρών του ΝΑΤΟ, τύπου Πρεσπών. Πράγμα που αν θα συμβεί, σημαίνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα. Ο Θεός να βάλλει το χέρι του…     

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…»

 

«Αναρωτιόνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, μετά από εξήντα χρόνια.

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του ΑΙγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο το σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ''Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος  εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ ωφελεία των Σλάβων; Μήπως δεν είναι αλήθεια  πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία;  …»  Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν οκτώ χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...». Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ μας επαλήθευσε…».

Και σήμερα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, έρχεται ο αρχιερέας των Πρεσπών να ολοκληρώσει το έργο της παράδοσης Εθνικής Κυριαρχίας, ζητώντας, παρά την αντεθνικότητά του, να κάνει συνένοχο πάλι τον Έλληνα ψηφοφόρο…    

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Δεν υπάρχουν σχόλια