Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1840)

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ 2023 Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

 

 

Την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη και την ανακομιδή των Ι. Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.
Από νωρίς το πρωί οι πιστοί είχαν κατακλύσει την Ι. Μονή για να τιμήσουν τον προστάτη της Άγιο Αθανάσιο αλλά και για να πάρουν την ευχή και την ευλογία του Ποιμενάρχου μας, που λειτούργησε και ομίλησε για τον βίο του Αγίου Αθανασίου με αφορμή το Αποστολικό: «Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν.» (Εβρ. ιγ’, 7) και τον λόγο του τιμώμενου Αγίου Αθανασίου «Ενηνθρώπησεν, ίνα θεόν ποιήσῃ τον άνθρωπον», δηλαδή, ότι ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος, ώστε να κάνει τον άνθρωπο θεό. Ο Μέγας Αθανάσιος δίδοντας μεγάλους αγώνες και «μάχες» έναντι των αιρέσεων έλαβε μέρος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, στην Νίκαια της Βιθυνίας, ως νεαρός ιεροδιάκονος που συνόδευε τον Γέροντά του Άγιο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο και εκεί, χάρι στην μόρφωση και την πίστη Του συνέταξε τα επτά (7) πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως.
Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον λειτουργηθέντα Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο οποίος υπηρετήσας από την θέση του Νομάρχη στο παρελθόν βοήθησε τον αοίδιμο κτήτορα και Καθηγούμενο των Ι. Μονών Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου και Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας, κυρό Προκόπιο Μερτύρη, στην ανέγερση των Ι. Μονών συμβάλλοντας στο ξεπέρασμα αρκετών δυσκολιών. Οφείλουμε, τόνισε ο Μητροπολίτης μας, αυτές τις λεπτομέρειες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, να τις κάνουμε γνωστές στους Χριστιανούς μας, ώστε να αναγνωρίζεται η πίστη και η αγάπη κάποιων ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά και δεν σταματούν να εργάζονται διαχρονικά για την Τοπική μας Εκκλησία και το ποίμνιό Της. Τέλος, ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς, στον Γέροντα και Πνευματικό της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, στην Γερόντισσα Καλλινίκη, στην Ι. Αδελφότητα και στον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο να κατακτήσουν κι αυτοί την αθανασία και την αιωνιότητα.
Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα, προσφερόμενο από την Ι. Αδελφότητα, για όλους όσοι με την παρουσία τους τίμησαν τον Άγιο και την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Του.
 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια