Header Ads

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο Δημήτριος Στ. Στέφας (Φ. 1840)

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ
Ο Δημήτριος Στ. Στέφας
τ. Πρόεδρος Ισθμίας - Σε ηλικία 81 ετών

 

 

Ένας φίλος από τα παλιά χρόνια, ένας Επιτυχημένος Επιχειρηματίας της Γέφυρας Διώρυγας Κορίνθου, ένας τοπικιστής Αυτοδιοικητικός αρχικά της Ισθμίας και αργότερα του Δήμου Λουτρακίου, ένας ιδεολόγος αγωνιστής της Κεντροδεξιάς Παράταξη από τα ιστορικότερα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, ένας αγαπημένος και συγκροτημένος Οικογενειάρχης, ο Δημήτριος (Τάκης) Στέφας, έφυγε από κοντά μας την προηγούμενη Παρασκευή της 21 Απριλίου 2023 σε ηλικία 81 ετών.
Ο Δημήτρης Στέφας, ήταν ένας εμβληματικός και απόλυτος χαρακτήρας, που τα έδινε όλα στη ζωή του για τους φίλους, τους συντοπίτες, το κόμμα και την οικογένειά του. Ήταν ένας τίμιος αγωνιστής.
Ο Τάκης, ήταν πολιτικοποιημένος αυτοδιοικητικός μέχρι το κόκκαλο και ιδιαίτερα αγαπητός στους συγχωριανούς και τους συναγωνιστές του στο διάβα της ζωής του, αφού από το 1978 που εξελέγη, για πρώτη φορά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον εμπιστεύονταν ακόμα και οι οπαδοί αντίθετων κομματικών επιλογών. Διετέλεσε εκλεγείς Πρόεδρος Ισθμίας και στη συνέχεια Αντιδήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας επί Δημαρχίας Παύλου Παύλου. Ήταν από τους αυτοδιοικητικούς που τιμούσε την ψήφο και την αποστολή του δίνοντας μάχες για τον τόπο του χωρίς να υπολογίζει το κόστος μπροστά στην πρόοδο του τόπου που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και δημιούργησε.
Η Νεκρώσιμη Ακολουθία έγινε την Κυριακή 23 Απριλίου, μέσα σε πάνδημο πένθος, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ισθμίας .
Έχω προσωπική μνήμη για τον Δημήτρη Στέφα γιατί είχα την τιμή να τον έχω φίλο και συναγωνιστή στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ολόκληρη τη δεκαετία του «80». Για την απώλειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στα παιδιά τους τον Σταύρο και Ευαγγελία και εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν.

Βαγγέλης Δ. Κόκκινος

Δεν υπάρχουν σχόλια