Header Ads

Οιωνοί δυσμενών εξελίξεων προβλέπεται να είναι τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών (Φ. 1839)

 

*Του ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΤΣΑΡΗ


Όσοι παρακολουθούν τα διεξαγόμενα γκάλοπ των προσεχών εκλογών, από τα Μ.Μ.Ε.  θα συμφωνούν με το τίτλο του θέματος του ανωτέρω κειμένου. Το τι λέγεται δε, καθημερινά στα τηλεπαράθυρα από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για ενημέρωση των τηλεθεατών, είναι σχεδόν ακατανόητα από τους συνομιλούντας, γιατί ο καθένας επιμένει στο θέμα του και πολλές φορές ταυτόχρονα ομιλούν χωρίς να μπορούν να διακρίνουμε τι λένε. Αποτέλεσμα είναι να μας στρεσάρουν με άγχος και να μας αφήνουν προβληματισμένους.

Τα επιχειρήματα δε του κάθε εκπροσώπου στο θέμα συζήτησης, διαφέρουν μεταξύ των, αφού λοξοδρομούν του συζητουμένου θέματος. Δεν υπάρχει τις περισσότερες φορές σωστή ανταπόκριση μετά των ομιλητών και των ερωτήσεων προς συζήτηση.

  Έτσι διαπιστώνεται, πως δεν υπάρχει σημείο συναίνεσης – συνεργασίας των πολιτικών κομμάτων μετά τις εκλογές. Αν όμως σκεφτούμε την εσχάτη επιθυμία του λαού που λέει:

 Η χειρότερη κυβέρνηση είναι καλύτερη από την Ακυβερνησία! Τι θα κάνουμε τότε;

Επαναληπτικές εκλογές κι έχει ο Θεός…

Θα βρούμε συναίνεση τουλάχιστον μ΄αυτό τον τρόπο ; Πολύ δύσκολο φαίνεται , γιατί η καρχομαρχομανια  των Ελλήνων είναι στο ΕΓΩ τους κι όχι σε άλλους. Κάθε αρχηγός πολιτικού κόμματος θέλει να γίνει αυτός Πρωθυπουργός, γιατί νομίζει ότι αυτός είναι πιο ικανός από τους άλλους και δεν υποχωρεί εύκολα. Έτσι θα συνεχίσουν οι μετεκλογικές συζητήσεις και προσπάθειες για κάποια σημεία, αν βρεθούμε συναίνεσης.

Αν όχι δεν αποκλείεται να έχουμε και τρίτες εκλογές. Αυτό ήταν γνωστό στους νομοθετούντες εκάστοτε, ότι θα γίνουν, αλλά ήθελαν να δοκιμάσουν και τη συγκυβέρνηση πολιτικών κομμάτων σε μια πολυκομματική κυβέρνηση.

Έτσι νομίζουν, ότι ο εκλογικός νόμος της Απλής αναλογικής θα τους διευκολύνει να συγκυβερνήσουν διάφορα κόμματα και θα βρουν ανταπόκριση από το λαό. Λόγο δύσκολο φαίνεται αυτό, γιατί η συνδιοίκηση θα έχει πολλές διαφωνίες και θα ζωηρέψει η αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Ενδεχομένως να δοκιμαστούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, που προβλέπονται από το σύνταγμα και στο τέλος να καταλήξουμε στην πιο νόμιμη. Θα πετύχουμε όμως και τα καλύτερα και ευνοϊκότερα για την κυβέρνηση αποτελέσματά; Οψόμεθα!...

 

Κώστας Τσάτσαρης

Δάσκαλος 

 Από την Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια