Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) (Φ.1839)

 

 


 Αγγελόπουλος Δημήτρης

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Κορινθίας


Προγραμματικές Προτεραιότητες

 

Περισσότερα από δέκα χρόνια κρίσεων οδηγούν την χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Σήμερα ορισμένοι δείχνουν να μην έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος,  συνεχίζουν να μην επικεντρώνονται σε προγράμματα και απαιτούμενες αλλαγές και  αποπροσανατολίζουν στρέφοντας την προσοχή στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

Ξεκάθαρη θέση μας για να συμμετέχουμε σε Κυβέρνηση συνεργασίας είναι το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής να λάβει ισχυρή εντολή στις επερχόμενες εκλογές ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε συγκλίσεις πάνω στο δικό μας πρόγραμμα.

Θέλουμε αξιοκρατία και διαφάνεια, ενίσχυση θεσμών, ανεξάρτητων αρχών, ελεγκτικών μηχανισμών και προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Διεθνείς διαγωνισμούς για επιλογή διοικήσεων οργανισμών και νοσοκομείων, άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και δημιουργία συνθηκών για να μπορούν οι πολίτες να φτιάξουν τη ζωή τους μέσα από την εργασία τους.

Αναθεώρηση του εθνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να μην είναι ένα ακόμη ΕΣΠΑ. Ανακατεύθυνση των διαθέσιμων πόρων για κοινωνικό κράτος, για καλή δημόσια δωρεάν υγεία  και παιδεία, για υποδομές, για ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης, για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Επενδύσεις στο δίκτυο ενέργειας και πολιτικές για εκδημοκρατισμό των μέσων παραγωγής ενέργειας, ενεργειακή ασφάλεια και καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Αντιμετώπιση της ακρίβειας με πραγματικές πολιτικές και λιγότερους έμμεσους φόρους.  Δημιουργία μίας δημόσιας δεξαμενής 150.000 κατοικιών προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια για μείωση του κόστους διαβίωσης.  Χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κίνητρα εργασίας και συνεργειών. Πλήρη εργασία για όλους, με συλλογικές συμβάσεις και ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Λύση για το ιδιωτικό χρέος και προστασία της πρώτης κατοικίας σύμφωνα με το νόμο 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, με επικαιροποιημένα κριτήρια και ασφαλείς διαδικασίες. Παροχή δικαιώματος προαίρεσης στον δανειολήπτη για την αγορά του δανείου του πριν μεταβιβαστεί στα funds και δυνατότητα ρύθμισης τριάντα πέντε ετών για να αποπληρώσει το ποσό που οι πιστωτές θα εισέπρατταν από πιθανή ρευστοποίηση. 

Προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο περιορίζοντας την ευθύνη τους από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας στο ένα τρίτο. Προστασία της αγροτικής – κτηνοτροφικής γης - περιουσίας για να αποφύγουμε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας.  Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με διαγραφή προσαυξήσεων αλλά και δυνατότητα "κουρέματος" της οφειλής εφόσον αυτή τηρείται και παράλληλα εξάντληση του αριθμού των δόσεων (έως 240) για τις ρυθμίσεις δανείων.

Αντίστοιχα, περιορισμό της ευθύνης των εγγυητών ανάλογα με την τιμή αγοράς της απαίτησής τους από τα funds, όρια στην κερδοφορία των τελευταίων, μέτρα για την αποτροπή αυξήσεων στα επιτόκια των δανείων των αδύναμων νοικοκυριών και κίνητρα για τους συνεπείς δανειολήπτες.  Επιπλέον, χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων και εξωδικαστικοί μηχανισμοί ρύθμισης που να παρέχουν ουσιαστικά δικαιώματα και δυνατότητες προσφυγής στους δανειολήπτες.

Κλείνοντας, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε πολιτικές ή πρόσωπα που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο ή που θα παρατείνουν τη σημερινή κρίση. Προφανώς μόνο αν υπάρξει προγραμματική σύγκλιση θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα επιλογής προσώπων κοινής αποδοχής που θα εγγυηθούν την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια