Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1837)

 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

       

 

Δ.Σ Κορινθίων: Οι σημαντικότερες αποφάσεις της συνεδρίασης της 19ης Απριλίου

Στις σημαντικότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων της 19ης Απριλίου 2023, στην πλειοψηφία τους ομόφωνες, αναφέρθηκε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης νωρίτερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο στα Αθίκια

Η αγορά οικοπέδου για την δημιουργία νέων , σύγχρονων και ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων στα Αθίκια, μετά από προετοιμασία και διαδικασίες που διήρκησαν 1,5 έτος, δρομολογείται προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει γηπεδικούς χώρους για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ, χώρους πολλαπλών χρήσεων από τους κατοίκους. «Προχωρούμε σε αγορά χώρου για την δημιουργία νέου πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στα Αθίκια, ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων» ανέφερε ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του σημειώνοντας πως δεν επελέγη η επέκταση του υπάρχοντος γηπέδου αφού αυτό γειτνιάζει με ρέμα και δασική έκταση, και εκεί οι διαδικασίες είναι αρκετά πολύπλοκες. Στα Αθίκια προχωρά επίσης η αγορά χώρου για την επέκταση του νεκροταφείου, επίσης αίτημα ετών!

Όχημα Πυροπροστασίας στον Σύλλογο του Σολωμού

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την χορήγηση οχήματος για την κάλυψη αναγκών δασοπροστασίας στον σύλλογο «Προφήτης Ηλίας» του Σολωμού, αξίας 20.000 ευρώ. «Είναι μια πάγια τακτική η χορηγία τέτοιων οχημάτων σε συλλόγους εθελοντών πυροπροστασίας ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά στην εκδήλωση των φαινομένων».

Έγκριση χρηματοδότησης 2.2 εκ ευρώ για το αρδευτικό Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου

Το συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή της χρηματοδότησης του ποσού των 2,2 εκ ευρώ για το αρδευτικό έργο των περιοχών Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου, ένα  έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διεκδίκησε με πέτυχε η δημοτική αρχή θέλοντας να εξυπηρετήσει τις εν λόγω περιοχές. «Με το έργο αυτό θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε για αρδευτικές ανάγκες το νερό από τον Βιολογικό καθαρισμό, μέσω  τριτοβάθμιας επεξεργασίας. Η δημοπράτηση του αναμένεται εντός του χρόνου και η ολοκλήρωση του σε 24 μήνες το αργότερο. Στο δίκτυο μπορούν να ενταχθούν και ιδιωτικές γεωτρήσεις οι οποίες υπάρχουν στο δήμο μας σε πληθώρα.»

Ορκωτός λογιστής στην εκκαθάριση της ΔΑΕΚ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με περισσή προσοχή στο ζήτημα της ΔΑΕΚ το οποίο απασχόλησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και συγκεκριμένα η διαχειριστική χρήση του έτους 2016 για την οποίαν ο φορολογικός έλεγχος κατέδειξε ύπαρξη εικονικών τιμολογίων.

«Ανέλαβε ορκωτός λογιστής προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα και να διερευνήσει το τι έχει συμβεί.  για το έτος 2016 και την διαχειριστική χρήση. Κατόπιν το θέμα εκ νέου θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο». Στο ερώτημα περι μη αναφοράς ονομάτων ο Δήμαρχος απάντησε πως εκ της νομοθεσίας δεν του επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του συνόλου της φορολογικής έκθεσης, την οποίαν όμως μπορούν στο σύνολό της να λάβουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δηλαδή τα μέλη τότε του συμβουλίου της ΔΑΕΤ τα οποία και ονομάτισε, μάλιστα κάποια από αυτά είναι σήμερα ενεργά ως δημοτικοί σύμβουλοι. Αποκάλυψε δε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου Κορινθίων είχε καλέσει τον τότε πρόεδρο της ΔΑΕΚ για εξηγήσεις επι του θέματος εκείνος ωστόσο δεν είχε ανταποκριθεί. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος δήλωσε ευθέως πως το ζήτημα της ΔΑΕΚ θα εκκαθαριστεί.

Νέες θέσεις εργασίας στο ΚΚΠ

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση των θέσεων εργασίας στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου. Η αύξηση είναι επιβεβλημένη ένεκα της λειτουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Συνεχίζεται η απόδοση της πάγιας προκαταβολής

Η πάγια προκαταβολή αποδίδεται στους τοπικούς προέδρους με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων από το 2019 προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των κοινοτήτων. «Είναι μία παροχή από τη δική μας δημοτική αρχή ,έχει λειτουργήσει σωστά μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη για την επέκταση των εργασιών φυσικού αερίου ως το κέντρο της πόλης και την δυνατότητα σύνδεσης δημόσιων κτιρίων αλλά και στην απόφαση να τοποθετηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε προκαλέσει αναστάτωση στο Περιγιάλι στον υδατόπυργο της ΔΕΥΑΚ, κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία παρόχου.

 

B.Νανόπουλος: Η βεβήλωση στο νεκροταφείο Εξαμιλίων δεν θα μείνει ατιμώρητη

 

 


Στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την πρωτοφανή βεβήλωση 100 και πλέον τάφων από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους κατοίκους πως οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν.  «Η ιεροσυλία που έγινε στο νεκροταφείο Εξαμιλίων με τη βεβήλωση 100 περίπου τάφων ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ. Οι δράστες, υπάρχει τρόπος, θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν από την Αστυνομία και θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος».

Σήμερα στις 12:00, με πρωτοβουλία του δημάρχου και πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και παρουσία των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στον χώρο του νεκροταφείου συγκέντρωση προκειμένου να αποφασισθούν οι ενέργειες και τα επιπλέον μέτρα φύλαξης που θα ληφθούν.  Ο Δήμαρχος είδε και στο φως της ημέρας την τεράστια καταστροφή σε πάνω από 100 μνήματα, άκουσε τους κατοίκους και συμμεριζόμενος την θλίψη αλλά και την οργή τους για το πρωτοφανές συμβάν ανακοίνωσε την ενίσχυση των υπαρχόντων μέτρων φύλαξης του χώρου και συγκεκριμένα την παράταση των ωρών φύλαξης έως την δύση του ηλίου , την ενίσχυση της περίφραξης ,την τοποθέτηση πόρτας και την επιτήρηση του χώρου με κάμερες σε σημεία που η νομοθεσία επιτρέπει να τοποθετηθούν. Δεσμεύτηκε ακόμα για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων προς αποκατάσταση των ζημιών, οι υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή ενώ στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου βρέθηκαν στην συγκέντρωση για τις δικές τους ενέργειες.

 

Ο Δήμαρχος σημείωσε τέλος πως οι ενέργειές του για την δημιουργία του νέου αστυνομικού μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας στον κόμβο Εξαμιλίων υπηρετούν την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος υψηλής παραβατικότητας που υπάρχει στην περιοχή, τρομοκρατώντας τους κατοίκους και απειλώντας τις περιουσίες και τις ζωές τους. Η εισήγηση για την  παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του ασιθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων από τον Δήμαρχο στις 2 Μαρτίου 2022 ως μείζον θέμα,και υπερψηφίστηκε παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στις 4 Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων δόμησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135), εξέλιξη η οποία επιτρέπει την μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έναρξη κατασκευής του κτιρίου.

  Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων και δικηγόρος κ.Αντώνης Κυριαζής ο οποίος ανέλαβε χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο την εκπροσώπηση όλων των παθόντων οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν, καθένας ξεχωριστά, μήνυση κατά αγνώστων ώστε η ενέργεια να αναβαθμιστεί σε κακούργημα, δεδομένου ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες ευρώ και οι δράστες, στα ίχνη των οποίων βρίσκονται οι αρχές, να τιμωρηθούν αναλόγως της πράξης τους και να μην αφεθούν εντός ολίγων ωρών ελεύθεροι. Το δε δημοτικό συμβούλιο, με απόφαση Προέδρου αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως ώστε να λάβει αποφάσεις για το θέμα των Εξαμιλίων.

 

Στην πρόσκληση του δημάρχου για παρουσία στην συγκέντρωση στο χώρο του νεκροταφείου ανταποκρίθηκε ο Υφυπουργός κ.Χρίστος Δήμας ο οποίος δεσμεύτηκε να κλείσει ραντεβού στον δήμαρχο και εκπροσώπους των κατοίκων ώστε να συναντήσουν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και να ζητήσουν την ενίσχυση φύλαξης στο χωριό και την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου , ο Βουλευτής κ.Κώστας Κόλλιας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ.Χαράλαμπος Τετράδης.

Η Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της όχι μόνο έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα αλλά καταγεγραμμένα έχει προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπισή του. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ήταν ο δήμαρχος που έκανε πράξη την ιδιωτική φύλαξη του νεκροταφειακού χώρου και εκείνος ο δήμαρχος που οριοθέτησε τις ενέργειες ώστε το νέο αστυνομικό μέγαρο Κορινθίας να είναι στα Εξαμίλια.

Ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρών στα προβλήματα των πολιτών, να τα ακούει και να τα λύνει, αταλάντευτα κινούμενος στην κατεύθυνση της κοινωνικής και όχι της πολιτικής ωφέλειας. Οι πράξεις το υποδηλώνουν και το αποδεικνύουν.

    


Ως Αυτοδιοίκηση συνδράμουμε στην επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου Κορίνθου

 

 

 Β.Νανόπουλος

Στην πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δίνοντας το παρών την Τετάρτη 19 Απριλίου, στην ευρεία συνάντηση θεσμικών, διοίκησης και σωματείων στο αμφιθέατρο των ιδρύματος, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην στελέχωση, στις υποδομές και βεβαίως στην εύρυθμη λειτουργία του.

«Το νοσοκομείο της Κορίνθου είναι μια δομή νευραλγική για τους κατοίκους του νομού Κορινθίας αλλά και τους διερχόμενους. Λόγω της κομβικής του θέσης εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου σε 24ωρη βάση. Η υποστελέχωση καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές του, είναι σε εκκρεμότητα και  γι αυτό βρέθηκα και εγώ, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι μου δήμαρχοι, σε αυτήν την συνάντηση, προκειμένου από πλευράς μας, ως αυτοδιοίκηση, να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της εύρεσης των λύσεων που απαιτούνται », δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης. 

 

Η προσπάθειά μας να αποκατασταθεί η εικόνα μετά την εξαίρεση του νομού μας από την τελευταία προκήρυξη ιατρών Ε.Σ.Υ., απέδωσε καρπούς

 

Κόρινθος, 21/04/2023
Στον απόηχο των εορταστικών ημερών του Πάσχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας σας ενημερώνει πως δεν έπαψε να αγωνίζεται για την ορθολογιστική εφαρμογή της ισορροπίας του δημόσιου συστήματος υγείας στον νομό μας. Η προσπάθειά μας να αποκατασταθεί η εικόνα μετά την εξαίρεση του νομού μας από την τελευταία προκήρυξη ιατρών Ε.Σ.Υ., απέδωσε καρπούς τουλάχιστον σε ανεκτό επίπεδο για την ώρα.
Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τη πλευρά μας (ΑΠ:428/10-03-2023) σε υγειονομική και πολιτική κατεύθυνση, σε συνδυασμό με το ενωτικό κλίμα συνεργασίας που συνεχώς καλλιεργούμε, είχαν ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στη προκήρυξη 2 (δύο) θέσεων ιατρών πνευμονολόγων και 1 (μίας) θέση ωτορινολαρυγγολόγου για το ΓΝ Κορίνθου. Επίσης, έγινε ήδη η εισήγηση από τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς το Υπουργείο, άλλων 8 (οκτώ) θέσεων που θα ανακοινωθούν στην αμέσως επόμενη προκήρυξη.
Στο θέμα της πρόσφατης διακοπής της μερικής μετακίνησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, της συναδέλφου που εργάζεται στο ΠΙ Φυλακών Κορίνθου (ΑΠ:23000/03-04-2023), όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΙΣ στη συνάντηση φορέων (19/4/2023) που συγκάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας με αποκλειστικά δικές του ενέργειες σε Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΑΠ:465/05-04-2023), ασκώντας τον νόμιμο ρόλο του ως συμβούλου της Πολιτείας σε υγειονομικά θέματα, εξασφάλισε με αίτημά του (ΑΠ:478/20-04-2023) την επάνοδο της συναδέλφου στο ΤΕΠ. Η ανταπόκριση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν άμεση και υπεγράφη η μετακίνηση, βάσει της γόνιμης συνεργασίας που υπάρχει.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, ώστε να σταθεί στα πόδια της η Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία στον νομό μας, αλλά και στη χώρα μας. Με φάρο την ενότητα και τη σύμπνοια των υγιών δυνάμεων προχωράμε. Δεν περισσεύει κανείς.

Για το ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ



Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023 - Προκήρυξη Αθλητικής Δράσης

32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ» και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διοργανώνουν την αθλητική δρομική εκδήλωση, «32α ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2023», που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης για το έτος 1946, Στέλιου Κυριακίδη.

Καλούμε όλους τους αθλούμενους δρομείς να τιμήσουν με την παρουσία τους τη σημαντική αυτή εκδήλωση- θεσμό «για την Ελλάδα», όπως είπε και ο αείμνηστος Στέλιος Κυριακίδης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τόπος διεξαγωγής: Πύργος Κορινθίας

Θα διεξαχθούν αγώνες στις εξής κατηγορίες :

- 7,7χλμ για άνδρες και γυναίκες στις κατηγορίες:

  • 17-20 ετών
  • 21-30 ετών
  • 31-40 ετών
  • 41-50 ετών
  • 51-60 ετών
  • 61 ετών και άνω

- Παιδικοί αγώνες :

  • 200μ για παιδιά έως 5 ετών
  • 1000μ για παιδιά από 6 έως 8 ετών και από 9 έως 12 ετών
  • 2000μ για παιδιά από 13 έως 16 ετών

***Οι παιδικοί αγώνες θα γίνουν στις 10:10π.μ.

Χαρακτηριστικά δραστηριότητας:

Τρέξιμο επί ασφάλτου, με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον, αρκεί να έχουν συμπληρώσει τα 18 τους έτη. Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να κατέχουν απαραίτητα την ιδιότητα επαγγελματία αθλητή ή να ανήκουν σε αθλητικό σωματείο.

Απόσταση : 7,7 χιλιόμετρα

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού : Κέντρο χωριού Πύργου Κορινθίας

Ώρα εκκίνησης : 10:00π.μ.

Έπαθλο – Αποτελέσματα

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη σειρά τερματισμού των αθλουμένων. Οι τρεις πρώτοι που θα τερματίσουν, άντρες και γυναίκες, θα λάβουν

μετάλλιο, ενώ ο πρώτος/η θα τιμηθεί και με κύπελλο. Σε όλους δε, που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Σημειώνουμε ότι στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας νερού (στο 4ο χλμ και στον τερματισμό).

***Ομάδες εθελοντών και μονάδα ιατρικής άμεσης βοήθειας θα υποστηρίζουν την εκδήλωση σε όλη τη διάρκειά της.

Δηλώσεις συμμετοχής: Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο κέντρο του χωριού "Πύργος" και στα τηλέφωνα

-Σταύρου Κωνσταντίνος : 6983624615

-Διαμαντοπούλου Παρασκευή : 6987088133

Οι εγγραφές θα κλείσουν την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 9:30.

Κόστος συμμετοχής : 5 ευρώ - Για τον αγώνα των 7,7χλμ

Στους αγώνες συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με δική τους ευθύνη και αφού έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις.

Για τους παιδικούς αγώνες η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σημείωση: τα παιδιά συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Η δραστηριότητα αυτή θα γίνει κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 Εκ του Δ/Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Πύργου Κορινθίας «Ο ΠΥΡΓΟΣ»

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αναβαθμίζεται ενεργειακά, μέσα από ένα ακόμη σπουδαίο έργο 




Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υπογράφηκε η σύμβαση ενός σπουδαίου έργου για τον Δήμο μας, προϋπολογισμού 2.812.716,80 €. Το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στον Άξονα «Περιβάλλον».

Στόχοι του συγκεκριμένου έργου αποτελούν:

• Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης (γεωτρήσεις και αντλητικά δεξαμενών ύδρευσης) της ΔΕΥΑΞΕ.

• Η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων αποχέτευσης της ΔΕΥΑΞΕ.

• Η εγκατάσταση ευφυούς συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων ύδρευσης και η ενσωμάτωσή τους στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού, ώστε αυτό να λειτουργεί ως ένα ενιαίο σύστημα στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.

• Η εγκατάσταση ευφυούς λογισμικού παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, που θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις των ΕΕΛ Ξυλοκάστρου.

Τι επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου

Με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, η εξοικονόμηση ενέργειας στις ενεργοβόρες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, ο άμεσος εντοπισμός και τέλος, η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων (ακόμα και των αφανών), τα οποία επιβαρύνουν ενεργειακά, οικονομικά και περιβαλλοντικά τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΞΕ.

Επιπλέον, λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προφυλάξεις με όργανα και σταθμούς Παρακολούθησης – Ελέγχου – Προστασίας αλλά και συστήματα έγκαιρης Προειδοποίησης της ΔΕΥΑΞΕ, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι για παράδειγμα:

-         τα έντονα καιρικά φαινόμενα

-         η διακοπή ηλεκτροδότησης αντλιοστασίων, χωρίς εφεδρική παροχή ενέργειας

-         η έκτακτη επισκευή βλαβών / επεμβάσεων κατά τις νυχτερινές ώρες

-         η έγκαιρη ενημέρωση μείωσης των αποθεμάτων νερού στις γεωτρήσεις

-         η έγκαιρη ενημέρωση, σε περίπτωση ποιοτικών χαρακτηριστικών εκτός ορίων του πόσιμου νερού

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ιδιαίτερα σπουδαίου και λειτουργικού έργου υποδομής. 

 


 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του,

ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2023, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 1 Ν. 3463/2006 (Α’ 114) όπως ισχύει και την κείμενη νομολογία, να καταθέσουν πλήρη φάκελο με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

       1.Αίτηση, στην οποία να αναγράφεται μεταξύ άλλων και το ποσό της επιχορήγησης που αιτείται ο Σύλλογος.

  1. Αντίγραφο Καταστατικού του Συλλόγου, στο οποίο να εμπεριέχονται όλες οι τροποποιήσεις του
  2. Βεβαίωση του Πρωτοδικείου, περί ισχύος του ανωτέρω καταστατικού
  3. Αντίγραφο απόφασης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), περί εκλογής μελών Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)
  4. Αντίγραφο απόφασης Δ.Σ, περί συγκρότησής του σε Σώμα
  5. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2022, έσοδα- έξοδα αναλυτικά)                  
  6. Πρακτικό Γ.Σ. (Απολογισμός της επιχορήγησης για το έτος 2022, με θέμα αναλυτική κατανομή εσόδων – εξόδων που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση)
  7. Αντίγραφο Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων
  8. Αναλυτική έκθεση δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά το έτος 2022
  9. Πρακτικό Γ.Σ. περί έγκρισης προϋπολογισμού 2023
  10. Πρόγραμμα πολιτιστικών ή αθλητικών (κατά περίπτωση) δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων του Συλλόγου, για το έτος 2023, με αντίστοιχη προϋπολογισθείσα δαπάνη, η οποία πρόκειται να καλυφθεί από την επιχορήγηση
  11. Αναλυτική Κατάσταση όλου του εν ενεργεία δυναμικού του Συλλόγου, η

 οποία θα περιλαμβάνει:

     Για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο & ημερομηνία εγγραφής των μελών καθώς και κατάσταση των εκπαιδευτών ανά τμήμα

     Για τους αθλητικούς Συλλόγους: ονοματεπώνυμο, χρονολογία γέννησης, άθλημα, ημερομηνία έκδοσης δελτίου αθλητικής ιδιότητας ή ημερομηνία εγγραφής στο Σύλλογο για τους μικρότερους αθλητές, όσον αφορά τα μέλη, καθώς και κατάσταση των προπονητών – γυμναστών που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογο ανά τμήμα.         

      13. Βεβαιώσεις: α) κατοχής της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 (Α’ 121) και β) εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/2020 (Α’ 148)  (μόνο για τους αθλητικούς Συλλόγους)

      14.Aντίγραφο αίτησης υποβολής δικαιολογητικών στην εποπτεύουσα αρχή – Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Επισημαίνεται ότι η επιχορήγηση δεν αφορά κάλυψη λειτουργικών δαπανών  και παγίων εξόδων  των Συλλόγων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email: e-protokollo@loutraki.gr το αργότερο μέχρι και την 15η Μαΐου 2023, ημέρα Δευτέρα.

Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων & φακέλων: κ. Γιάννης Μαυροειδής – Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126)

Αρμόδιος υπάλληλος για πληροφορίες: κ. Γεώργιος Ντόντος (τηλ. 2744360135)

            Η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στον πίνακα ανακοινώσεών του, καθώς και στα Γραφεία των Κοινοτήτων.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:                                                        Ο Δήμαρχος

1.Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας-                             

  Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού

2.Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών                                     Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

3.κ. Μαυροειδή Ι. – Γενικό Γραμματέα

   Δήμου                                                                         

4.κ. Παπαθανασίου Αθ. – Αντιδήμαρχο

   Πολιτισμού & Αθλητισμού

5.Γραφείο Τύπου

 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΑΠΟ 1ΗΣ MΑΪOY ΜΕΧΡΙ 31ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 


ΑΡ. ΠΡ.: 7329

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/04/23

Απαγορεύεται κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

ΟΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ  ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ  ΧΩΡΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ  ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ Ή ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ


Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος  δύναται να επιβάλλει πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ και την δαπάνη καθαρισμού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική διάταξη 20/2023 (ΦΕΚ 2549/19.4.2023 τ. Β΄).

 

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


Στο Μέγαρο Μουσικής η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου μας!



Το Σάββατο 22 Απριλίου η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βέλου Βόχας εκπροσώπησε τον Δήμο μας στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συντόνιζε και διεύθυνε η Γκρέκα Πετούμενου

Συγχαρητήρια!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια