Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1837)

 


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 

Αναφορά κατέθεσε, ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προβάλλοντας σωρεία λόγων για τους οποίους είναι αναγκαίο οι διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων όλης της χώρας, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι λογοθεραπευτές να συμπεριληφθούν, με σχετική νομοθετική διάταξη, στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Κατέθεσα Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, εκφράζοντας την ανάγκη ένταξης όλων των υγειονομικών υπαλλήλων (διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων, κοινωνικοί λειτουργοί και λογοθεραπευτές) στο καθεστώς λήψης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

Πιστεύω πως όλοι μας είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε την υπερ-προσφορά αυτών των ανθρώπων στο δημόσιο βίο, καθώς και τις συχνά αντίξοες και εξαιρετικές συνθήκες εργασίας υπό τις οποίες προσπαθούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Θεωρώ, ακόμη, ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, έπειτα κι από τις δύο νέες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν επί του θέματος, χρήζει επανεξέτασης και διορθωτικών τροποποιήσεων, δεδομένου του κύκλου αρμοδιοτήτων των υγειονομικών, των ιδιαίτερα απαιτητικών καθηκόντων τους και των άκρως αντίξοων συνθηκών εργασίας που βιώνουν στον τομέα της υγείας, συνυπολογιζομένου, μάλιστα, του αυξημένου επαγγελματικού κινδύνου που διατρέχουν από την έκθεσή τους σε ιούς κλπ.. 

Ζητώ, λοιπόν, από την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος να πάψουν να αποκλείονται οι προαναφερόμενες κατηγορίες εργαζομένων και να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα για την περαιτέρω διεύρυνση των σχετικών κατηγοριών δικαιούχων.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρεσίες υγείας και παραμένουν προσηλωμένοι στην αποστολή που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία.».

 

Κωνσταντίνος Κόλλιας
Βουλευτής Νομού Κορινθίας - Ν.Δ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια